MHP Arena in Stuttgart

mhp arena

Stuttgart is één van de tien speelsteden van het EK 2024 dat in Duitsland wordt georganiseerd. In deze zesde stad van Duitsland staat de MHP Arena. In dit stadion worden vier groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld.

In het stadion kunnen 60.000 toeschouwers, maar tijdens de EK wedstrijden zal het stadion wegens veiligheidsredenen gevuld zijn met 50.000 voetbalfans.

MHP Arena Stuttgart

De MHP Arena werd geopend in 1933 en kent een geschiedenis waar men het in Stuttgart liever niet over heeft. De allereerste naam voor het stadion was de Adolf Hitler Kampfbahn. Nadat Nazi-Duitsland ten val was gebracht, kreeg het stadion in 1948 de naam Neckar Stadion.

In 1974 werden er in het Neckar Stadion vier wedstrijden in het kader van het wereldkampioenschap voetbal gespeeld. Veertien jaar later werd er tijdens het EK van 1988 twee keer in Stuttgart gespeeld.

Bij PSV supporters staat dit stadion in het geheugen gegrift. De Eindhovense club won in 1988 de Europa Cup 1 door in het Neckar Stadion Benfica na strafschoppen te verslaan.

Begin jaren ‘90 werd het stadion voor het eerst grondig verbouwd. Na de verbouwing kreeg het stadion de naam Gottlieb Daimler Stadion. Deze Gottlieb Daimler was één van de grondleggers van het Mercedes Benz concern en zorgde daarmee voor grote werkgelegenheid in Stuttgart en omgeving.

Tijdens het WK van 2006 werden er maar liefst zes wedstrijden in het Gottlieb Daimler Stadion gespeeld, waaronder de troostfinale tussen Duitsland en Portugal.

In 2009 werd het stadion voor een tweede keer grondig verbouwd. Deze verbouwing betekende een eind aan de atletiek wedstrijden die jaarlijks in het stadion georganiseerd werden. De sintelbaan verdween en sindsdien is het stadion enkel gebruikt voor voetbalwedstrijden.

VfB Stuttgart speelt haar thuiswedstrijden in wat eerst de Mercedes Benz Arena ging heten, maar sinds de zomer van 2023 MHP Arena heet.

Het EK in de MHP Arena

Tijdens EURO 2024 worden er vijf wedstrijden gespeeld in de MHP Arena in Stuttgart. Op 16 juni 2024 wordt de tweede wedstrijd in Groep C in dit stadion gespeeld.

Verder wordt het gebruikt voor een wedstrijd op de tweede en derde speeldag in Groep A, waarbij in de eerste wedstrijd gastland Duitsland actief is in het stadion, en de derde speeldag in Groep E.

Ook na de groepsfase van het toernooi wordt er in Stuttgart gevoetbald. Op 5 juli staat er een kwartfinale op het programma. Hierna komt het toernooi niet terug in de MHP Arena.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL