Signal Iduna Park in Dortmund

Signal Iduna Park in Dortmund

Dortmund is een van de tien speelsteden van het EK 2024 dat in Duitsland wordt georganiseerd. In deze achtste stad van Duitsland staat het Signal Iduna Park. In dit stadion worden drie groepswedstrijden, een achtste finale en één halve finale gespeeld.

Signal Iduna Park stadion

Het Signal Iduna Park staat ook bekend als het Westfalenstadion. Het is één van de oudere stadions die op dit EK wordt aangedaan. De eerste paal voor dit stadion, waar de Duitse topclub Borussia Dortmund normaliter haar thuiswedstrijden speelt, ging in 1972 in de grond.

Het stadion werd geopend in april 1974, net op tijd om dienst te doen als speellocatie voor het wereldkampioenschap voetbal in dat jaar.

Het had destijds een capaciteit van iets meer dan 50.000 toeschouwers, waarvan er 37.000 moesten staan. Inmiddels is het stadion diverse keren verbouwd en uitgebreid. De meest recente uitbreiding van de capaciteit stamt uit 2002, toen alle vier de hoeken van het stadion dichtgebouwd werden.

Inmiddels kunnen meer dan 80.000 toeschouwers de wedstrijden in het stadion bijwonen. Meest bekend is natuurlijk Die Gelbe Wand, de staantribune achter één van beide doelen waar de fanatieke aanhang van BVB zich bij thuiswedstrijden ophoudt.

EK stadion Signal Iduna Park

EURO 2024 is het derde eindtoernooi dat Dortmund aandoet. Na 1974 werd het Westfalenstadion ook gebruikt als speellocatie voor het wereldkampioenschap in 2006. Bij het door Nederland gewonnen Europees kampioenschap van 1988 werd Dortmund als speelstad overgeslagen.

Tijdens EURO 2024 worden er vijf wedstrijden gespeeld in Signal Iduna Park in Dortmund. Op 15 juni 2024 wordt de tweede wedstrijd in Groep B in dit stadion gespeeld. Verder wordt het gebruikt voor een wedstrijd op de tweede speeldag in Groep F en de derde speeldag in Groep D.

Ook in de knock-outfase van het toernooi wordt er in Dortmund gevoetbald. Op 30 juni neemt de winnaar van Groep B het op tegen de nummer 3 uit Groep A/D/E/F.

Op 10 juli keert het toernooi vervolgens terug in het Signal Iduna Park voor de tweede halve finale. De winnaar van deze wedstrijd mag vier dagen later voor de Europese titel gaan spelen.

Bekijk ook het complete EK speelschema.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL