ek 2024 nederland
Home » Blog » EK 2024 Nederland in groep D bij Frankrijk en Oostenrijk

EK 2024 Nederland in groep D bij Frankrijk en Oostenrijk

Bij het EK 2024 voetbal is Nederland ingedeeld bij Frankrijk, Oostenrijk en een land dat zich nog moet plaatsen via EK play-offs. Dit onbekende land is Polen, Estland, Finland of Wales. Beste land van deze vier en dus meest waarschijnlijke tegenstander lijkt Polen.

EK 2024 Nederland

Nederland is ingedeeld in poule D en de loting had beter kunnen uitpakken. Bondscoach Ronald Koeman had niet geloot tegen Frankrijk. Maar je loot nu eenmaal een sterk land, want alle landen in pot zijn kwalitatief goede landen.

Nederland – Frankrijk

Nederland ingedeeld bij angstgegner Frankrijk. Ronald Koeman had liever niet tegen Frankrijk gespeeld. Frankrijk is de favoriet om het EK 2024 te winnen. Erg gunstig is de loting dus niet geweest voor Oranje.

Frankrijk en Nederland speelden dit jaar twee keer een EK kwalificatiewedstrijd tegen elkaar. In maart verloor het Nederlands Elftal kansloos met 4-0. In oktober was Frankrijk Nederland wederom de baas door een 1-2 overwinning in de Johan Cruijff ArenA.

Nederland – Oostenrijk

Nederland speelde twintig keer eerder tegen Oostenrijk. Nederland won tien keer, speelde vier keer gelijk en verloor zes keer.  Meest recente overwinning van Oranje tegen Oostenrijk (2-0) was in 2020 in de groepsfase van het EK.

Oostenrijk werd tweede in de EK kwalificatiegroep achter België. Bij Oostenrijk spelen o.a. David Alaba (Real Madrid), Marko Arnautovic (Inter) en Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund).

De bookmakers denken dat Oostenrijk laatste wordt in groep D.

Bookmakers: Nederland wordt tweede in groep D

Frankrijk is favoriet van het toernooi en dus ook favoriet om winnaar van groep D te worden. De odds voor groepswinst van Frankrijk liggen rond de 1.55 en die van Nederland op 3.75.

Daarmee denken de bookmakers dat Nederland de volgende ronde gaat halen. Dit is te zien aan de hoge odds voor Oostenrijk (11.00) en de odds van het nog onbekende land (9.00). Overigens denken diezelfde online bookmakers dat het EK 2024 Nederland niet veel zal brengen. Nederland staat laag genoteerd als het gaat om de kanshebbers voor de EK titel.

Bekijk de volledige EK loting en het speelschema.

2/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL