ek poule nederland vrouwen
Home » Blog » EK poule vrouwen invullen? Engeland wint EK, Nederland wordt vierde

EK poule vrouwen invullen? Engeland wint EK, Nederland wordt vierde

Ga je een EK poule invullen? Dan kun je vast wat met deze informatie. Databureau Gracenote heeft aan de hand van 1 miljoen simulaties onderzocht welk land het meeste kans maakt om EURO 2022 voor vrouwen te winnen. Engeland is met 21% de grootste kanshebber om het EK voor vrouwen te winnen. Nederland heeft als titelverdediger slechts 12% op prolongatie van de EK titel.

We bespreken hieronder de EK 2022 kanshebbers aan de hand van de cijfers van databureau Gracenote, website theanalyst en de online bookmakers.

Thuisvoordeel Engeland

Dat Engeland de grootste kanshebber is op de titel, wordt mede bepaalt door het thuisvoordeel. Engeland staat op de FIFA-ranking slechts op een achtste plaats, maar thuisspelen in eigen land is een enorm voordeel.

De Oranje dames weten daar alles van. Zij wonnen het EK 2017 in eigen land en moeten nu dus hun titel verdedigen tijdens het EK 2022 in Engeland.

De Engelse voetbalsters worden gecoacht door bondscoach Sarina Wiegman en gaven onlangs de OranjeLeeuwinnen een enorm pak slaag door met 5-1 te winnen. De Oranje dames wringen zich in een underdog positie. Van goed voetbal is er geen sprake en de wisseling van bondscoach heeft nog niet tot goede resultaten geleid.

Nederland op vierde plaats

Zweden is, met 18% kans, de nummer twee kandidaat om het EK 2022 te winnen. Laat dit nu net de eerste tegenstander zijn van de OranjeLeeuwinnen. De Oranje dames staan vierde in de voorspellingen om de EK titel te pakken. De kans voor een EK titel voor Nederland is 12%, aldus Gracenote.

Frankrijk staat derde op de lijst en heeft 15% kans om het EK 2022 te winnen. Na Nederland volgen Duitsland (11%) en Spanje (9%).

Poule Nederland

Nederlandse Oranjeleeuwinnen zit in een poule met Zweden, Portugal en Zwitserland. De belangrijkste wedstrijd van de poule is meteen de eerste wedstrijd tegen één van de grote favorieten Zweden. Nederland – Zweden wordt zaterdag gespeeld in Sheffield.

Opvallend is dat Gracenote als meest waarschijnlijke finale Zweden – Nederland verwacht. Geen Engeland dus, die ze wel als grootste kanshebber voor de titel beschouwen. De andere meest waarschijnlijke finales zijn volgens Gracenote, gevolgd door Engeland – Frankrijk en Engeland – Duitsland.

ek poule nederland vrouwen

EK vrouwen voorspellen

Overigens komt website theanalyst.com met soortgelijke EK voorspellingen. Ook hier is Engeland de grote favoriet op de EK titel, al is dit wel samen met Frankrijk (beiden 19% kans). Zij worden gevolgd door Duitsland (15%), Zweden (15%) en Nederland (10%).

ek vrouwen voorspellen

Het EK voetbal voor vrouwen vindt plaats van 6 juli t/m 31 juli in Engeland. Je kunt alle wedstrijden live kijken op tv en online bij de NOS.

Bookmakers: Spanje wint EK

Bij de bookmakers is Engeland niet de favoriet. De bookies zien Spanje als de grootste kanshebber om het EK 2022 te winnen. Winnen de Spaande dames het EK, dan verdien je 4,50 keer je inzet. Daarna volgen Engeland (5x), Frankrijk (7x) en Nederland (7.50x).

Wie wint EK 2022 vrouwen?

ek vrouwen bookmakers

Wie wordt topscorer EK 2022 vrouwen?

De bookmakers achten de kans het grootst dat Ellen White (Engeland) de topscorer van het EK vrouwenvoetbal wordt. Je wint 7x je inleg als je daar op inzet en het goed hebt. Marie-Antoinette (Frankrijk) staat tweede met 8x je inzet en Vivianne Miedema derde met 9x je inzet.

3.8/5 - (6 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL