voorbeschouwing nederland engeland
Home » Blog » Engeland favoriet tegen Nederland in halve finale EK

Engeland favoriet tegen Nederland in halve finale EK

Woensdag speelt Nederland de halve finale van het EK voetbal tegen Engeland. Volgens de EK bookmakers is Engeland favoriet om de finale te halen. Mogelijke penalty's spreken in het voordeel van de Engelsen. Wat zijn de kansen van het Nederlands Elftal? Je leest het in deze voorbeschouwing.

Gaat Nederland de EK finale halen? Eerst moet  Oranje zien af te rekenen met het saaie Engeland, het land dat vooraf, samen met Frankrijk, als grote EK favoriet werd betiteld.

Halve finale Nederland Engeland

Hoe laat is de halve finale Nederland Engeland? De aftrap in het Signal Iduna Park in Dortmund is woensdag 10 juli om 21.00 uur.

Eigenlijk is Engeland de eerste echte tegenstander van formaat waar Nederland een resultaat tegen moet behalen. Frankrijk was eerder een grote tegenstander, maar winnen was geen must.

Het is de zesde keer dat Nederland de halve finales van een EK voetbal heeft bereikt. Dat is één keer meer dan Italië en Portugal.

Odds Bookmakers Nederland Engeland

Volgens de wedkantoren zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en is er een licht voordeel voor de Engelsen.

De odds voor winst van Engeland zijn 2.65 tegenover 3.20 voor Nederland. Dit betekent dat je 3.20 keer je inleg terugkrijgt wanneer het Nederlands Elftal in reguliere speeltijd weet te winnen. Ter vergelijking: Voor een overwinning van Nederland op Turkije waren de odds 1.55 voor winst Oranje.

EK BOOKMAKERS

BETMGM

€50 FREE BETS

  • de beste odds
  • elke dag 100% profit boost
  • groot aanbod

TOTO Sport

€50 GRATIS BETS

  • dé sportwedden site van NL
  • €50 gratis weddenschappen
  • geeft vaker free bets weg

BET365

€50 FREE BETS

  • hoge odds en live stream
  • ontvang regelmatig free bets
  • cash out optie (eerder innen)

Doelpuntenmakers Nederland – Engeland

De odds voor een doelpunt van Harry Kane zijn 3.25 tegenover 6.00 voor Cody Gakpo. Sowieso worden er niet echt veel doelpunten verwacht. De meest waarschijnlijke uitslag is 1-1.

EK finale voor Nederland?

Welk land gaat er naar de EK finale? Bij de bookmakers liggen de odds voor een finale voor Engeland op 1.80 en voor Nederland op 2.15. Ook hier is het verschil niet groot, maar is er wel een duidelijk voordeel voor de Engelsen.

Penalty's kunnen Nederland nekken

Het verschil in kans op het uiteindelijk behalen van de EK finale zit hem voor een deel in de mogelijke penalty's die genomen moeten worden.

De Engelsen legden een perfecte penaltyserie af tegen de Zwitsers. En wij Nederlanders zijn helaas niet goed in het nemen van penalty's als het er op aankomt.

Nederland – Engeland historie

Het wordt de vierde keer dat Nederland en Engeland op een eindtoernooi tegen elkaar spelen (EK / WK).

Tijdens ons legendarische EK in 1988 in Duitsland won Nederland in de groepsfase met 3-1 door drie doelpunten van Marco van Basten. We weten allemaal hoe dit EK afliep!

Op het WK van 1990 in Italië speelden Nederland en Engeland 0-0 en in 1996 troffen de twee elkaar opnieuw in de groepsfase. Het bleef toen 0-0.

Engeland won uiteindelijk slechts één keer in de geschiedenis een officiële wedstrijd van Nederland. Tijdens het EK van 1996 in Engeland, wonnen de Engelsen van Nederland met 4-1.

Voor de bookmakers is er dus op basis van de historische data geen overduidelijke favoriet.

Weghorst in de basis?

Veel voetbalkenners vinden dat het tijd wordt dat Weghorst een basisplaats krijgt. Depay komt niet uit de verf in de spitspositie en we zien elke keer dat wanneer Wout erin komt er een andere dynamiek ontstaat en Nederland veel gevaarlijker wordt.

Met Weghorst in de punt van de aanval en Depay (niet ver) daarachter, kun je het de achterhoede van de Engelsen knap lastig maken. De tegenvallende Simons zou dan logischerwijs op de bank plaats moeten nemen.

Maar Koeman is niet van de risico's en verrassingen. De kans dat Ronald van zijn huidige basiself afwijkt lijkt klein. Maar toch zou het beste een slimme zet kunnen zijn.

Een voordeel is dan dat het spel van Nederland tot nu toe erg voorspelbaar is en door een dergelijke wijziging kan de Engelse bondscoach Southgate verrast worden. Wanneer Koeman de spelwijze voorin wijzigt, zou dit een voordeel kunnen zijn omdat de Engelsen geen vergelijkingsmateriaal hebben.

Engeland heeft ook zijn eigen Weghorst in de vorm van Ivan Toney. Ook hij krijgt steeds een paar speelminuten op het eind van de wedstrijd en ook dan lijkt er iets meer te gebeuren bij de Engelsen.

Durft Engeland te voetballen?

Het hele EK is het voetbal van de Engelsen niet om aan te gluren. In Engeland wordt het spel van bondscoach Southgate dan ook zwaar bekritiseerd. Johan Derksen vertelde zelfs in slaap te zijn gevallen tijdens de kwartfinale wedstrijd Engeland-Zwitserland.

Enige lichtpuntjes bij Engeland zijn de gevaarlijke vleugelspeler Bukayo Saka die met flair zijn tegenstanders weet te passeren en vaak een goede voorzet in huis heeft. In de kwartfinale tegen Zwitserland werd zijn goede spel beloond met een doelpunt, een onhoudbaar afstandsschot.

Engeland lijkt alleen te willen voetballen zodra de noodzaak hoog is en het op achterstand komt. Daarbij heeft het het geluk om in de laatste minuten te scoren of de eerste halve kans direct te benutten. Maar dat is wellicht ook een kwaliteit.

Wat zeggen de Engelse kranten?

Tabloid Daily Mail: “Het Nederlands elftal is ‘niet briljant. Dit Oranje is gewoontjes, maar weigert zich door vechtlust neer te leggen bij een nederlaag. En ons eigen Engeland stelt niet veel voor.”

The Sun: “Het Nederlands elftal heeft kwaliteit, maar kent ook zwaktes. De halve finale tussen Nederland en Engeland zal een gelijkwaardige strijd worden.”

The Guardian: “Wout Weghorst, die in Engeland mislukte bij Manchester United en Burnley, bracht orde in de chaos. Hij past misschien niet in het Cruijffiaanse idee van totaalvoetbal, maar hij wist de Turkse verdediging te breken.”

Oranje fans naar halve finale

Zo'n 10.000 kaarten zijn direct bestemd voor de KNVB en Oranje supporters. Er worden zo'n 80.000 Nederlanders verwacht in Dortmund.

Die nemen veelal op de koop toe dat ze de wedstrijd niet in het stadion kunnen zien, maar het meedoen aan de beruchte Oranjemars is voor velen een belevenis op zich.

Thuisvoordeel Nederland: Gele muur kleurt Oranje

Nederland speelt woensdag een thuiswedstrijd. Niet alleen op papier, maar ook omdat De UEFA de beruchte Gelbe Wand aan de Oranje fans heeft gegund. Dit is de korte kant van de tribune die behoorlijk stijl is en waarop normaliter 25.000 Borussia Dortmund fans staan.

Omdat dit nu zitplaatsen zijn en er aan strenge veiligheidseisen moet worden gedaan, telt die Oranje Wand woensdag zo'n 10.000 plaatsen voor uitzinnige Nederlandse fans.

De Engelse media geven aan dat dit een flink voordeel is voor het Nederlands elftal. Zo schrijft The Sun: ‘Three Lions krijgt in en buiten het intimiderende stadion te maken met een enorme toestroom van Nederlandse supporters.’

Dortmund ligt op slechts tweehonderd kilometer van Utrecht. “De Nederlanders hebben in Dortmund het territoriale voordeel gekregen”, aldus The Times.

Prijzengeld Oranje

Op dit moment heeft Oranje aan EK prijzengeld en premies al 18,75 miljoen euro verdiend op EK. Maar er is natuurlijk maar een echte prijs en dat is de EK titel!

5/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL