Home » Blog » Eredivisie toppers

Eredivisie toppers

Direct na de winterstop in januari staat er een groot aantal toppers op het programma. De KNVB heeft deze keuze gemaakt omdat men dacht dat in januari de kans groot zou zijn dat er kon worden gespeeld met publiek. Helaas is dit niet het geval.

Maar laten we blij zijn dat er in ieder geval gevoetbald mag worden. Al zijn de wedstrijden minder aantrekkelijk om te kijken omdat nu duidelijk zichtbaar (en hoorbaar) is dat het publiek een belangrijke factor is om de amusementswaarde van het voetbal te verhogen.

Eredivisie talenten

De eerste seizoenshelft bewezen Ryan Gravenberch (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ) en Cody Gakpo (PSV) tot de belangrijkste talenten van de Eredivisie te behoren. Ook Vitesse spelers Oussama Tannane en Riecheldy Bazoer deden een duid in het zakje.

Ajax bovenaan

Het programma van de Eredivisie was de eerste helft van de competitie aanmerkelijk makkelijker voor Ajax, AZ, PSV en Feyenoord. Deze teams speelden niet tegen elkaar. Ondanks dat bijvoorbeeld Ajax niet tegen deze concurrenten speelde wist Ajax toch twee keer te verliezen tegen het veel zwakkere FC Groningen en FC Twente. Het gelijke spel tegen Willem II net voor Kerst zorgde ervoor dat men zich in Amsterdam toch eens achter de oren moet krabben. Want is dit Ajax nu wel zo goed? Tegen kleintjes als FC Emmen en VVV wint Ajax met twee vingers in de neus. Maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Eredivisie toppers januari 2021

Ajax staat dan wel bovenaan maar in januari staan de grote wedstrijden op het programma.

Datumthuis teamuit team
10 januariAjaxPSV
13 januariPSVAZ
17 januariAjaxFeyenoord
24 januariFeyenoordAZ
31 januariFeyenoordPSV
31 januariAZAjax

Ajax heeft een punt voorsprong op concurrent PSV. En Ajax is kwetsbaar. Achterin lijkt elke kans van de tegenstander tot een gevaarlijke kans of doelpunt. Ajax verdediger Perr Schuurs ziet er vaak niet goed uit bij zijn verdedigende acties.

Bij PSV lijkt het steeds beter te gaan lopen. De nieuwe trainer Roger Schmidt laat PSV steeds beter voetballen en de automatismen lijken na de winterstop nog meer z’n vruchten af gaan werpen. Januari zou best wel eens de maand kunnen worden waarin PSV wint van de concurrenten en met 5 a 6 punten afstand neemt van de nummer twee.

En wat kan Feyenoord? De Rotterdammers hebben te kampen met groot blessureleed. Wat kan Feyenoord als er na de winterstop weer gevoetbald kan worden met de beste elf die Dick Advocaat tot z’n beschikking heeft? Ook AZ moet nog niet uitgevlakt worden. AZ staat zeven punten achter op koploper Ajax maar wanneer de Alkmaarders de wedstrijden tegen de concurrenten winnend weten af te sluiten zou het gat wel eens meer dan gedicht kunnen zijn.

3.7/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL