Formule 1 Madrid nieuwe Grand Prix van Spanje in 2026

gp madrid

Vanaf 2026 zal er een Grand Prix in Madrid plaatsvinden. De hoofdstad van Spanje vervangt dan waarschijnlijk de GP in Barcelona. Het zou gaan om een avondrace. Wat kunnen we van de Formule 1 in Madrid en het circuit verwachten?

Grand Prix Madrid

Voor de race in Madrid ligt het plan om een stratencircuit te bouwen in de stad, naar voorbeeld van de F1 in Las Vegas. Volgens Isabel Díaz Ayuso, de president van de autonome regio Madrid, krijgt Madrid het ‘beste circuit ter wereld'.

De laatste keer dat er een Formule 1-race in Madrid werd gehouden, was in 1981.

F1 Circuit in Madrid

Het zou gaan om een vijf kilometer lang Formule 1 stratencircuit, gelegen rondom het IFEMA-expocentrum ten noordoosten van Madrid. Het circuit ligt vlakbij vliegveld Barajas en het beursterrein waar tentoonstellingen en conferenties plaatsvinden.

Dat beursterrein zou dan gebruikt worden als start- en finish en als locatie voor de paddock. Het circuit loopt dan langs de M-11 en het trainingscomplex van Real Madrid.

f1 circuit madrid 2026

De organisatie is nog op zoek naar externe investeerders. Fernando Alonso's voormalige manager, Luis Garcia Abad, schijnt een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de totstandkoming van deze nieuwe race op de Formule 1 kalender vanaf 2026.

In 2026 wordt ook nog GP van Spanje in Barcelona gereden. Er zijn in 2026 dus twee GP's in Spanje, die van Barcelona en dan de nieuwe Grand Prix van Madrid.

De ‘Formule 1 Grand Prix van Madrid' en ‘Grand Prix van Madrid' werden als merk in maart 2023 geregistreerd.

Omdat de FIA races over de gehele wereld verspreid wil organiseren, is de kans klein dat de GP van Barcelona op de kalender blijft staan. Van 2008 t/m 2012 waren er wel twee Spaanse races in een raceseizoen, te weten op het circuit van Barcelona-Catalunya en de Europese Grand Prix in Valencia).

De Formule 1 wil meer races in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten organiseren en dat zou dan ten koste gaan van Europese Formule 1-races.

f1 madrid

F1 tijden Madrid

Over het tijdstip van de race doen de wildste geruchten. Er wordt gesproken over een avondcircuit. Anderen zeggen dat het zou gaan om een race die zaterdagnacht wordt verreden, zodat er de meeste kijkers bereikt kunnen worden.

Wanneer de Grand Prix in Madrid in de avond wordt gereden zou het de zevende GP zijn die in de avond (lokale tijd) verreden wordt. Zo staan er op de huidige F1-kalender van 2024 zes zogenaamde avondraces: Bahrein, Saoedi-Arabië, Singapore, Las Vegas, Qatar en Abu Dhabi.

Voorproefje Formule 1 circuit Madrid

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL