Euromillions
Home » Blog » Frans koppel wint EuroMillions jackpot van €130 miljoen

Frans koppel wint EuroMillions jackpot van €130 miljoen

Een koppel uit Levallois-Perret (Hauts-de-Seine) in Frankrijk heeft eind september een gigantische EuroMillions jackpot gewonnen van €130 miljoen. Het winnende ticket werd gevalideerd in een tabaksbar aan de rand van Parijs.

Het Franse koppel, dat liever anoniem blijft, is van plan om vervroegd met pensioen te gaan. Ze zullen hun tijd doorbrengen met reizen, hun dierbaren helpen en de doelen steunen die hen nauw aan het hart liggen.

Droom werd letterlijk werkelijkheid

Het verhaal heeft een mystieke twist. De echtgenoot had de nacht ervoor een ‘visioen’ gehad. In zijn droom had hij €120 miljoen gewonnen. Toen hij wakker werd, besefte hij niet dat zijn droom werkelijkheid ging worden.

De dag erna ontdekte het koppel dat ze de winnende combinatie hadden (9, 11, 13, 21, 32 en de sterren 2 en 7). Het eerste wat de multimiljonairs deden met het geld was een ontbijt op bed laten bezorgen.

Grootste jackpot in Frankrijk dit jaar

De buit van €130 miljoen is dit jaar de recordwinst in Frankrijk. De grootste jackpot uit de geschiedenis van de Europese loterij in Frankrijk dateert van 15 oktober 2021. Een jonge Polynesiër, die voor het eerst meespeelde, won toen een jackpot van €220 miljoen.

Op 19 juli 2022 werd de grootste EuroMillions jackpot ooit gewonnen door een speler uit het Verenigd Koninkrijk. Het ging om een bedrag van €230 miljoen.

Hoe werkt EuroMillions?

Elke week zijn er twee trekkingen van de EuroMillions loterij: op dinsdag en vrijdag om ongeveer 21:00 uur CET. De kaartverkoop sluit ongeveer een half uur voor de trekking en gaat een half uur na de trekking weer open.

De omvang van de jackpot begint bij €17 miljoen en stijgt afhankelijk van het aantal verkochte loten. Als niemand de jackpot wint, gaat het bedrag door naar de volgende trekking. De jackpot kan oplopen tot een maximum bedrag van €250 miljoen.

Degenen die een EuroMillions jackpot willen winnen, moeten zeven getallen correct selecteren: vijf gewone getallen en twee ‘gelukssterren’. De vijf reguliere getallen en de gelukssterren mogen in een willekeurige volgorde staan, maar ze kunnen niet worden gemengd. De reguliere getallen lopen van 1 tot 50 en de gelukssterren liggen tussen 1 en 12.

Deelnemende landen

De landen die deelnemen aan EuroMillions zijn: België, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje en Zwitserland. Nederland maakt helaas geen deel uit van dit lijstje.

Je hoeft echter geen inwoner te zijn van één van de deelnemende landen om mee te kunnen spelen met EuroMillions. Nederlanders kunnen een kaartje kopen als ze fysiek aanwezig zijn in één van de bovenstaande landen. Wat zou jij doen als je de jackpot wint?

3/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL