Clubloterij: organiseren van je eigen loterij voor je club

clubloterij

Wilt u een loterij organiseren? De Clubloterij is een loterij georganiseerd door NOC*NSF die sportclubs in Nederland helpt om extra inkomsten te genereren. Wat houdt deze loterij precies in en hoe werkt de Clubloterij?

Loterij organiseren?

Wilt u een loterij organiseren voor uw sportvereniging? Dat kan heel eenvoudig. De Clubloterij is een initatief waarbij het u als vereniging heel eenvoudig wordt gemaakt om eenvoudig zelf een loterij te organiseren.

Sportverenigingen kunnen via een eenvoudig en kant-en-klaar systeem zelf een loterij organiseren en daarmee geld ophalen dat kan worden besteed aan de vereniging.

De lootjes kunnen veilig digitaal worden verkocht en het systeem trekt zelf de winnaars. Er is standaard al een vergunning geregeld en notariële trekking is ook inbegrepen.

De opbrengst kan oplopen tot 2,5 miljoen euro en wordt besteed aan de breedtesport. De loterij is een initiatief van NOC*NSF.

clubloterij organiserenWaarom is de Clubloterij opgericht?

Mede door de sterk gestegen kosten verkeren veel sportclubs in financiële moeilijkheden. Daarnaast zijn ook veel verenigingen bezig met verduurzaming om de energielasten structureel te verlagen. En er is uiteraard altijd behoefte aan nieuwe spullen. Denk aan nieuwe apparatuur, sportattributen of meubilair.

Guido Davio, directeur breedtesport bij NOC*NSF:

“We willen met de loterij sportverenigingen een financiële steun in de rug geven om de slagkracht te vergroten en de continuïteit van verenigingen verder te versterken. Zo blijven we met onze unieke sportinfrastructuur werken aan sportplezier en het vergroten van de maatschappelijke, fysieke en sociale impact van sport. Deze instap-loterij biedt verenigingen de kans om zich ook langs deze weg te versterken.”

Lokale prijzen inzetten

De clubloterij wordt elke voorjaar gehouden. In het verleden organiseerden verenigingen vaak zelf een loterij. Daarbij komt nog een hoop kijken, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning. Dat hoeft nu dus niet meer.

Naast een landelijk prijzenpakket, kunnen ook lokale prijzen verloot worden.

Volgens NOC*NSF kan met dit initiatief de totale opbrengst voor de sportverenigingen in ons land  doorgroeien naar ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar. Er gaat overigens geen rooie cent uit de loterij-opbrengsten naar NOC*NSF.

Hoe werkt de Clubloterij?

Een Clublot kost je €2,50. Daarvan gaat €2,00 direct naar jouw sportclub. Met dit lot speel je in ieder geval mee met de landelijke trekking van 12 juni en maak je dus kans op de hoofdprijs van 2x €10.000 voor jezelf en jouw club. Maar dat is nog niet alles.

Met deelname aan de Clubloterij doe je in ieder geval mee aan de landelijke trekking, waarmee je 10x kans maakt op €10.000 voor jezelf en voor je club. Als je club én je bond ook een trekking organiseren doe je daar ook aan mee. Dus met één lot, zou je kunnen meespelen in drie trekkingen!

De landelijke trekking van de ClubLoterij is op 12 juni 2024.

Waar koop je Clubloten?

Je vindt jouw favoriete club via de zoekbalk op clublot.nl.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL