Loterij en promotioneel kansspel

loterij nederland

Lees hier alles over buitenlandse en Nederlandse loterijen. Welke loterij heeft de hoogste winkans? Ook vind je hier informatie over hoe je een loterij organiseert en lees je hier het laatste loterij nieuws.

In Nederland is er een aantal loterijen. Hieronder zie je de winkans en waar je ze online kunt kopen.

Nederlandse Loterijen

LOTTO

WINKANS 1 op 7,4

 • €2 per lot
 • iedere zaterdag
 • jackpot van min. €2.500.000

EUROJACKPOT

WINKANS 1 op 26

 • €2 per lot
 • elke dinsdag en vrijdag
 • jackpot van min. €10.000.000

STAATSLOTERIJ

WINKANS 1 op 2

 • €3,50 per 1/5 lot
 • elke 10e van de maand
 • jackpot van min. €7.500.000

LUCKY DAY

WINKANS 1 op 2,27

 • €1,50 per lot
 • dagelijks
 • kans op max. 300.000x de inleg

Reviews en uitleg over loterijen

Wil je meer weten over de verschillende loterijen? Maak hieronder je keuze.

Eurojackpot

euro jackpot lot

Mega Millions

Mega Millions loterij

Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij

ClubLoterij

ClubLoterij

Krasloten

instant kraslot

Staatsloterij

Staatsloterij

VriendenLoterij

VriendenLoterij

Powerball

powerball

Lotto.

Lotto.

Miljoenenspel

Miljoenenspel logo

Loterij nieuws

loterij twee winnaars
Loterij
Echtpaar doet apart mee aan loterij, en wint elk 1,8 miljoen
Een stelletje uit Lyon heeft allebei los van elkaar een lot gekocht van een loterij. En allebei wonnen ze een bedrag van 1.8 miljoen euro. Hoeveel geluk moet...

Wat is een loterij?

Een loterij is een gokspel waarbij deelnemers loten kopen en daarmee kans maken op het winnen van prijzen in de vorm van geld, producten of belevenissen.

Een prijsvraag waarbij de winnaar door een loting bepaald wordt, kan ook worden gezien als een loterij.

Hoe organiseer je een loterij?

Waar moet een loterij aan voldoen? Als je een loterij organiseert waarbij mensen geld betalen voor een lootje, dan moet je een vergunning aanvragen wanneer de loterij wordt georganiseerd voor een algemeen belang. Denk bijvoorbeeld aan een loterij voor de sportclub of voor een goed doel.

Je mag niet een loterij organiseren voor je eigen individuele belang of een commercieel belang.

Er wordt door de Kansspelautoriteit (Ksa) een vergunning verleent bij een loterij waarbij de totale waarde van de prijzen en premies samen hoger zijn dan €4.500.

Zit het bedrag aan prijzen onder de €4.500, dan moet je een vergunning aanvragen bij je gemeente.

Promotioneel kansspel

Wanneer je een gratis kansspel met prijzen wilt organiseren en wanneer deelnemers niet hoeven te betalen, dan wordt dat een promotioneel kansspel genoemd.

Voor een promotioneel kansspel heb je geen vergunning nodig. Er is echter wel een aantal regels (gedragscode) waar aan je je moet houden.

Een promotioneel kansspel wordt vaak gebruikt om een product, dienst of organisatie te promoten. Een voorbeeld hiervan is een like & win winacties op Instagram of Facebook.

Met een winactie breng je als bedrijf een product onder de aandacht of wil je het bedrijf promoten. Wanneer de deelnemers prijzen kunnen winnen en gratis mee kunnen doen, wordt dit door de Kansspelautoriteit gezien als een promotioneel kansspel.

De deelname moet dus gratis zijn en je mag per product, dienst of organisatie maximaal 1 keer per jaar zo'n promotioneel kansspel organiseren.

Ook moet een minderjarige toestemming vragen bij een ouder om deel te mogen nemen.

De te winnen prijzen moet tussen de 4.500 en 100.000 euro liggen en er mogen maximaal 20 trekkingen zijn. Vooraf dien je algemene voorwaarden op te stellen en openbaar worden gemaakt.

Loterijen in Nederland

In Nederland worden er veel loterijen georganiseerd. Eigenlijk te veel om op te noemen. Toch is er een groot aantal loterijen die bekend zijn bij een breed publiek. Welke loterijen zijn er allemaal in Nederland?

de Nederlandse Loterij

De Staatsloterij, Lotto zijn onderdeel van de Nederlandse Loterij. Er zijn verschillende loterijen die door de Staatsloterij worden georganiseerd, zoals de Oudejaarstrekking, Droomsalaristrekking, Koningsdagtrekking, Miljoenenspel en de Staatsloterij.

Loterijen van de Lotto zijn o.a. de Decemberkalender, Super Zaterdag, Lotto 4\5, Lucky Day, Eurojackpot, Lotto en Krasloten.

Goede Doelen Loterijen

De Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij zijn onderdeel van Goede Doelen Loterijen. De
Nationale Postcode Loterij organiseert heel veel grote loterijen, zoals Postcode Loterij Bingo, Miljoenenjacht Bingo, Postcode Kanjer, Deal Or No Deal, Eén tegen 50, Miljoenenjacht.

Enkele loterijen die on de De Vrienden Loterij vallen zijn de VriendenLoterij, VriendenLoterij Bingo, Elk Uur Prijs en alle dagen prijs.

Stichting Samenwerkende Non-profit Loterijen

De loterijen die vallen onder de Stichting Samenwerkende Non-profit Loterijen zijn: Support Actie, Zonnebloem Loterij, KWF Loterij en De Grote Clubactie.

Fairshare Nederland B.V.

Fairshare Nederland B.V. organiseert loterijen als startlot, Fairshare Nederland, Voor Elkaar Loterij, Lot of Happiness en Care a Lot.

Impact Loterij BV

De loterijen van Impact Loterij BV zijn: Make-A-Wish Loterij, Impact Loterij, One Community en de KiKa Loterij.

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL