topscorer ek 2024
Home » Blog » Nederland Turkije voorbeschouwing: Oranje favoriet

Nederland Turkije voorbeschouwing: Oranje favoriet

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond 6 juli om 21:00 uur in de kwartfinale tegen Turkije. De wedstrijd wordt gespeeld in Berlijn en de EK bookmakers zien Nederland als favoriet.

Nederland en Turkije hebben elkaar nog nooit op een EK of WK ontmoet.

Al wordt de wedstrijd in Duitsland gespeeld, de Turken spelen een thuiswedstrijd. Tijdens het toernooi zitten de wedstrijden van de Turken vol met Turkse fans en dat zat zaterdag niet anders zijn.

Twaalfde man: thuiswedstrijd Turkije

Nederland kan zich dus opmaken voor een verhit sfeertje op de tribunes. Al bij de volksliederen is het de vraag of de landen respect hebben voor elkaars volkslied. Wanneer oranje in balbezit is, zal een oorverdovend gefluit van de tribunes klinken.

Nu zijn onze Oranje spelers wel wat gewend en de hoop is dat het Nederlands Elftal door goed spel de Turken snel stil weet te spelen.

Nederland favoriet bij bookmakers

Bij de EK bookmakers is Nederland de favoriet om de kwartfinale wedstrijd tegen Turkije te winnen. De odds voor een overwinning van Nederland zijn veel lager dan die van winst voor Turkije.

Voor een overwinning van Nederland krijg je rond de 1.57 keer je inleg. Wint Turkije dan pak je 5.50 keer je inzet.

Volgens de bookmakers is de kans dat Nederland wint van Turkije 62% en de kans op een gelijkspel 25%.

EK BOOKMAKERS

BETMGM

€50 FREE BETS

  • de beste odds
  • elke dag 100% profit boost
  • groot aanbod

TOTO Sport

€50 GRATIS BETS

  • dé sportwedden site van NL
  • €50 gratis weddenschappen
  • geeft vaker free bets weg

BET365

€50 FREE BETS

  • hoge odds en live stream
  • ontvang regelmatig free bets
  • cash out optie (eerder innen)

Van de veertien duels tussen de twee, werden er maar zes gewonnen door Oranje. Vier keer werd het gelijk, vier keer werd er verloren.

Drie van de vier nederlagen vielen op Turkse bodem. Wat dat aangaat schept dat perspectief voor Oranje, alhoewel deze bodem met de vele Turken op de tribune ook als Turks kan worden gezien.

Datum WedstrijdUitslag
04/05/58Nederland-Turkije1-2, oefenduel
10/05/59Turkije-Nederland0-0, oefenduel
16/12/92Turkije-Nederland1-3, WK-voorronde
24/02/93Nederland-Turkije3-1, WK-voorronde
02/04/97Turkije-Nederland1-0, WK-voorronde
11/10/97Nederland-Turkije0-0, WK-voorronde
28/02/01Nederland-Turkije0-0, oefenduel
17/11/10Nederland-Turkije1-0, oefenduel
07/09/12Nederland-Turkije2-0, WK-voorronde
15/10/13Turkije-Nederland0-2, WK-voorronde
28/03/15Nederland-Turkije1-1, EK-voorronde
06/09/15Turkije-Nederland3-0, EK-voorronde
24/03/21Turkije-Nederland4-2, EK-voorronde
07/09/21Nederland-Turkije6-1, WK-voorronde

Turkey speelt zonder Orkun Kokcu en Ismail Yuksek. Daarnaast is het meespelen van Samet Akaydin nog onzeker vanwege een blessure. Aanvoerder Hakan Calhanoglu werd nodig gemist in de wedstrijd tegen Oostenrijk, maar is wel weer beschikbaar tegen Nederland.

Veel doelpunten

In vier van de laatste vijf ontmoetingen wisten beide  teams te scoren. Voor de WK kwalificatie ontmoetten Nederland en Turkije elkaar in 2021. In Turkije verloor Nederland toen kansloos met 4-2 in een legendarische wedstrijd waarin Burak Yilmaz drie keer wist te scoren.

Nederland wist vervolgens thuis dik te winnen met 6-1 door o.a. drie doelpunten van Memphis Depay echter de grote man. Daarbij moet gezegd worden dat Nederland meer dan een helft tegen 10 man speelde.

En de Nederlandse doelpuntenmachine is aardig op dreef. Nederland scoorde twee of meer keer in de laatste zeven wedstrijden.

Het Nederlands Elftal programma ziet er gunstig uit en de finale lijkt in zicht. Wanneer Nederland wint van Turkije, speelt Oranje in de halve finale tegen Engeland of Zwitserland.

2.5/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL