nederland wales nations league
Home » Blog » Nederland Wales uitslag 3-2

Nederland Wales uitslag 3-2

Het Nederlands elftal heeft de Nations League cyclus afgesloten met een 3-2 overwinning op Wales. Vlak voor tijd maakte Wales de 2-2 uit een penalty. Oranje leek af te stevenen op een teleurstellend gelijkspel, maar vanaf de aftrap scoorde Memphis in extremis de 3-2.

Had je hier op ingezet bij een van de Nederlandse bookmakers dan had je hier goed geld mee kunnen verdienen.

Vorige week won Nederland in Cardiff ook al nipt en op het laatste moment van Wales, door een doelpunt van Wout Weghorst in blessuretijd.

Duitsers kampioen scoren in blessuretijd? Welnee. Sinds 2010: Duitsland 16X, Nederland 23X

Noa Lang maakte de 1-0 in de zeventiende minuut op aangeven van Vincent Janssen. Gakpo maakte in de 23e minuut verdubbelde de 2-0, maar drie minuten daarna scoorde Wales speler Brennan Johnson de 2-1, na een fout van PSV'er Jordan Teze.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen maar het leek op 2-1 af te stevenen. Totdat de scheidsrechter Wales een penalty schonk in de laatste minuut. Daar wist Gareth Bale wel raad mee en scoorde dan ook de 2-2. Direct daarna, in de derde minuut van de extra tijd, schoot Memphis Oranje toch nog naar drie punten.

Nederland koploper

Nederland staat eerste in de Nations League poule, gevolgd door België. In september zijn er weer Nations League wedstrijden. De laatste groepswedstrijd speelt Nederland thuis tegen België. Het is goed mogelijk dat dit de beslissende wedstrijd wordt. Mocht Nederland eerste worden in de groep, dan speelt het de halve finale van de Nations League.

Louis van Gaal gaf verder aan dat spelers als Brobbey en Geertruida kandidaat zijn de volgende keer aan de selectie te worden toegevoegd.

Nations League opmaat voor WK voetbal

Later dit jaar in november begint het WK voetbal. Nederland heeft een gunstig speelschema en is ingedeeld in groep A met niet al te sterke landen.

De kansen voor Oranje op succes bij het aankomende WK voetbal hebben wij geanalyseerd.