onderzoek wk titel nederland
Home » Blog » Nederlanders geloven niet in WK-titel voor Oranje

Nederlanders geloven niet in WK-titel voor Oranje

Uit cijfers van onze Intikkertje WK-poule blijkt dat Nederlanders niet geloven in een WK-titel voor het Nederlands Elftal. Slechts 7% van de deelnemers voorspelt dat Oranje het WK voetbal in Qatar gaat winnen. De meeste voetballiefhebbers verwachten dat Nederland het schopt tot de kwartfinales.

De cijfers zijn gebaseerd op de voorspellingen van meer dan 15.000 Nederlanders. Zij hebben de Intikkertje wk poule ingevuld en vragen beantwoord waaruit interessante conclusies zijn te melden. We nemen ze hieronder met je door.

Nederland fluitend naar achtste finale

Nederlanders zijn erg positief over de kansen van Oranje in de groepsfase. Nederland moet eerste of tweede worden om naar de volgende fase te gaan. Slechts 1% van de voorspellers denkt dat Nederland deze fase niet zal overleven.

Nederland is ingedeeld in groep A met Senegal, Qatar en Ecuador. De eerste wedstrijd voor Oranje is op 21 november tegen Senegal. Maar liefst 91% van de deelnemers voorspelt een overwinning voor Oranje.

In de wedstrijd tegen Ecuador is dat zelfs 92% en tegen gastland Qatar denkt zelfs 97% dat Nederland de wedstrijd wint. Slechts 13% van de ondervraagden denkt dat de achtste finale het eindstation is voor bondscoach Louis van Gaal en zijn selectie.

WK voorspellingen per wedstrijd

Hieronder zie je wat de WK poule deelnemers voorspellen per groepswedstrijd van het Nederlands Elftal. Deze cijfers dynamisch worden automatisch bijgewerkt na elke nieuwe voorspelling van een deelnemer.

Voorspellingen Senegal Nederland

Voorspellingen deelnemers site

Top 3 Meest voorspelde uitslagen

1 : 2
27%
0 : 2
23%
1 : 3
20%

Winnaar wedstrijd

thuis
1%
gelijk
5%
uit
94%

Beide teams scoren

Ja
57%
Nee
43%

meer dan 2.5 doelpunt

Ja
65%
Nee
35%

Voorspellingen Nederland Ecuador

Voorspellingen deelnemers site

Top 3 Meest voorspelde uitslagen

2 : 0
29%
2 : 1
23%
3 : 1
16%

Winnaar wedstrijd

thuis
94%
gelijk
5%
uit
1%

Beide teams scoren

Ja
48%
Nee
52%

meer dan 2.5 doelpunt

Ja
59%
Nee
41%

Voorspellingen Nederland Qatar

Voorspellingen deelnemers site

Top 3 Meest voorspelde uitslagen

3 : 0
36%
2 : 0
19%
4 : 0
17%

Winnaar wedstrijd

thuis
98%
gelijk
1%
uit
1%

Beide teams scoren

Ja
18%
Nee
82%

meer dan 2.5 doelpunt

Ja
77%
Nee
23%

Nederland na kwartfinale naar huis

De helft van de voorspellers denkt dat het WK voor Nederland eindigt na de kwartfinale. Slechts een kwart is positiever en denkt dat Nederland het schopt tot de halve finale, 5% gelooft zelfs in een finale plek.

Van alle voorspellers denkt slechts 7% dat Oranje wereldkampioen wordt. De cijfers van de voorspellers komen nagenoeg overeen met wat de WK bookmakers verwachten. Hieruit kunnen we concluderen dat de deelnemers hun voorspellingen niet baseren op chauvinisme. We zien dat Nederlanders hun nuchtere aard trouw blijven en het Nederlands Elftal zeker niet overschatten.

Brazilië wint het WK

Brazilië wint het WK, aldus 34% van de deelnemers, gevolgd door Argentinië (18%) en Frankrijk (16%). Een kwart voorspelt dat Kyliam Mbappe (Frankrijk) topscorer wordt. Memphis Depay wordt als zesde genoemd door 4 procent van de deelnemers aan de WK poule.

Welk land wint het WK 2022?

Brazilië 34%
Argentinië 18%
Frankrijk 16%

Intikkertje WK poule

De Intikkertje WK poule wordt elk WK georganiseerd en kende de afgelopen editie 100.000 deelnemers. Deelname is gratis en als speler voorspel je o.a. de uitslagen van de WK wedstrijden.

Wie de meeste punten behaalt is de winnaar van de WK poule en maakt kans op mooie prijzen. Als deelnemer kun je ook zelf een WK pooltje maken en onbeperkt mensen uitnodigen.

4.4/5 - (9 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL