Login

WK Poule: voorspel de WK uitslagen en win prijzen

Home » WK Poule: voorspel de WK uitslagen en win prijzen

wk poule

Speel mee met dé WK poule van Nederland. Deelname is gratis. Voorspel de uitslagen in de WK wedstrijden en maak kans op mooie prijzen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf een een WK pooltje met vrienden te organiseren. Of organiseer een bedrijfspoule om klanten en/of medewerkers aan je te binden!

Het vorige WK speelden er meer dan 100.000 voetbalfans mee met onze WK voetbalpoule. Meld je nu aan en laat zien dat jij de voetbalkenner van Nederland bent!

 • gratis WK poule
 • aanmelden binnen één minuut
 • maak eigen vrienden pooltje
 • win mooie prijzen

WK poule uitleg

Aanmelden en meedoen is eenvoudig en gratis. Hieronder leggen we je toch even uit hoe de WK poule 2022 werkt. En wil je een eigen WK pool maken? Ook dat leggen we je uit.

Mocht je toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

WK voorspellen

In de WK poule doe je WK voorspellingen waarmee je punten behaald. Hieronder zie je wat je moet voorspellen en de punten die je er mee kunt verdienen.

vraagpuntentotaal
Uitslag WK wedstrijd10640
Wie wint het WK?3030
Hoe ver komt Nederland?2020
Wie wordt de topscorer?2020
Totaal 710

Voorbeeld

Hieronder zie je een screenshot van een gedeelte van de WK poule: overzichtelijk en duidelijk.

wk bedrijfspoule

Registratie in één minuut

Registreren kost je slechts één minuut. Je vult je voor- en achternaam, je email en wachtwoord in en je verzint een nickname (spelersnaam). Activeer daarna je deelname door op de bevestigingsmail te klikken die we naar je hebben gemaild.

Heb je de mail niet ontvangen? Kijk dan in je spambox. Naast handmatig registreren kun je je ook aanmelden met de Google of Facebook account.

WK 2022 voorspellen

Na je gratis registratie kun je starten met het WK 2022 voorspellen. Er zijn in totaal 64 wedstrijden die je moet voorspellen en drie extra vragen.

WK voorspellen

Bij elke wedstrijd moet je de juiste uitslag voorspellen. Hoe beter je de uitslag voorspelt, des te meer punten je verdiend. Je kunt de WK poule voorspellen een aanpassen tot 1 minuut voor de wedstrijd.

Voorafgaand aan het WK, vul je de wedstrijden van de groepsfase (poule fase) in. Dit zijn in totaal 48 wedstrijden. In elke poule worden er zes wedstrijden gespeeld. Zes wedstrijden in acht poules maakt 48 groepswedstrijden.

De wedstrijden van de rondes die na de groepsfase plaatsvinden (de achtste finale, de kwartfinale, de halve finale en de finale) vul je in tijdens het WK toernooi op het moment dat de landen die deze wedstrijden gaan spelen bekend zijn.

Je komt dus na elke ronde terug om je voorspellingen in te vullen zodra deze wedstrijden bekend zijn. Leuk, want dit houdt de WK poule levendig!

 • groepsfase voorspellen
 • achtste finale voorspellen (na groepsfase)
 • kwartfinale voorspellen (na achtste finale)
 • halve finale voorspellen (na kwartfinale)
 • finale voorspellen (na halve finale)

Je slaat je voorspellingen op door onderaan op ‘voorspellingen opslaan’ te klikken. We adviseren je om altijd even te checken of je voorspellingen goed zijn opgeslagen.

Poule maken WK

Maak gratis je eigen WK poule. Niets is leuker dan met vrienden, familie en collega’s te strijden om wie er het meeste verstand heeft van voetbal! Een wk pooltje organiseren is simpel. We leggen het je hieronder uit.

Wist je dat er de afgelopen vier jaar meer dan 80.000 vriendenpooltjes zijn gemaakt via de Intikkertje website?

 

Gratis WK poule maken

Wil je een online pool maken? Meld je aan en ga na daarna (als je bent ingelogd) in het menu naar mijn poules. Klik daar op de button maak nieuwe pool en vervolgens kun je een eigen voetbalpoule maken. Dit doe je door een naam te verzinnen voor je poule.

Speciaal voor bedrijven bieden we de mogelijkheid om het bedrijflogo toe te voegen. Meer daarover lees je op onze wk poule bedrijf pagina.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een eigen pooltje er op Intikkertje eruit ziet. (tekst gaat verder onder het plaatje)

voetbalpoule organiseren

voetbalpoule ranglijst

Je ziet de poule naam ‘De Amsterdammertjes’ waarin drie spelers deelnemen. De organisator van de poule wordt aangeduid met een scheidsrechter icoontje. Dit is de persoon (in dit geval met de naam ‘Intikkertje’) die de poule heeft gemaakt.

Spelers uitnodigen

Nadat je een wk poultje hebt gemaakt is het tijd om spelers uit te nodigen. Je ziet in onderstaande plaatje het scherm dat verschijnt wanneer je een poule hebt gemaakt. Ook kom je op dit scherm als je in de poule klikt op de uitnodigen button.

Het makkelijkste is als je via de zwarte button kopieer link mensen uitnodigt. De link plak je in je mail of je sms bericht. De persoon die jij uitnodigt zal in jouw poule ‘vallen’ door een speciale code die in de link zit.

Je ziet dat je ook mensen kunt uitnodigen via Whatsapp, Facebook, Twitter, e-mail en via ons mailsysteem.

wk voetbal poule

Wie doen er mee?

Heb je een poule gemaakt dan zie je iedereen die meedoet (op je link heeft geklikt) door bij ‘uitnodigen’ naar beneden te scrollen. Als poule eigenaar kun je hier ook eventueel spelers verwijderen.

Poule ranglijst

Door op de poule naam te klikken verschijnt de ranglijst van de poule. In de poule ranglijst zie je alleen de mensen die hebben voorspeld. Je kunt elkaars uitslagen bekijken zodra wedstrijd is begonnen. Zo wordt afkijken of strategisch spelen voorkomen.

Overigens is er ook een totale ranglijst van alle mensen in Nederland die meedoen buiten jouw poule om. Deze kun je bekijken door op ranglijst te klikken.

Meer lezen over hoe een eigen poule maken? Klik dan op de button.

wk voetbalpoule

Puntentelling

Hoe werkt de puntentelling? Hoe beter je de uitslag van de wedstrijd voorspelt, des te meer punten je verdiend en hoe hoger je in de ranglijst komt te staan.

Je scoort maximaal 10 punten wanneer je de uitslag van de wedstrijd perfect hebt voorspeld. Er zijn 64 wk wedstrijden. Je kunt dus maximaal 640 punten verdienen.

Maar je verdient ook punten als je de uitslag bijna juist hebt voorspeld. Hoe werkt de puntentelling?

PUNTEN
10 PUNTEN uitslag helemaal correct
5 PUNTEN winnaar correct
2 PUNTEN aantal doelpunten thuis- of uitteam correct

Voorspel je de wedstrijd helemaal perfect goed dan verdien je 10 punten. Maar heb je bijvoorbeeld 4-1 voorspeld en de uitslag wordt 4-0 dan krijg je 7 punten (5 punten voor de correcte winnaar en 2 punten voor aantal doelpunten thuisteam correct).

Heb je een gelijkspel voorspeld en wordt het een andere gelijk dan jij had voorspeld dan ontvang je 5 punten.

Ranglijst

Als deelnemer aan de WK voetbal poule wil je natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen in de ranglijst! Je kunt tijdens het WK de ranglijst bekijken. Er is een algemene ranglijst. Dit is de ranglijst van alle mensen in Nederland die meedoen aan de Intikkertje poule.

Doe je mee aan een georganiseerde eigen poule? Dan kun je de ranglijst vinden door via poules in het menu te gaan en op de poule naam te klikken.

Druk op de site

Direct na de wedstrijd komen er 10.000-en spelers tegelijk kijken naar de nieuwe ranglijst. Het is dan zo druk dat het mogelijk is dat de site het even niet doet. Probeer het dan gewoon een uurtje later nog eens.

Ons team doet er alles aan om het zo goed mogelijk te laten verlopen. We hopen op je begrip als de site het even niet doet.

Spelregels

In dit artikel hebben we de belangrijkste spelregels behandeld. Mocht je toch nog meer willen weten, lees dan de uitgebreide spelregels.

wk 2022 poules

WK poule prijzen

Ben je goed in het WK voorspellen? Dan maak je kans op mooie prijzen. Het WK begint in november 2022. In oktober zullen we hier de prijzen bekend maken. Die zullen er niet om liegen.

Maar uiteindelijk is natuurlijk de mooiste de eer en dat je met trots kunt op een verjaardag of bij het koffieautomaat kunt zeggen dat jij de voetbalkenner van Nederland bent!

WK poule voorspel tips

Bij elke wedstrijd staat er een info button. Wanneer je hier op klikt krijg je interessante informatie om je voorspelling op te baseren. Zo zie je bijvoorbeeld wat de meest voorspelde uitslagen zijn. Ook lees je op onze site WK voorbeschouwingen en alles over WK bookmakers, zodat je met kennis van zaken je WK pooltje zo goed mogelijk kunt invullen.

Hoe win je de WK poule?

In ons artikel hoe win je de wk poule geven we je tips om je pooltje zo goed mogelijk in te vullen. Zo publiceren we o.a. een ‘voorspelling uitslagen WK 2022’ lijst waarin we de meest waarschijnlijke juiste uitslagen van de wedstrijden tonen.

Voorspelling WK 2022

Welk land gaat het WK 2022 in Qatar winnen? Volgens de bookmakers is Brazilië de favoriet, gevolgd door Frankrijk, Engeland en Spanje.

Wil je inzetten op voetbal of anders sport? Check hier alle legale online casino’s in Nederland.

Wist je dat er de afgelopen 10 jaar al mee dan 300.000 voetbalfans meespeelden met onze voetbalpoules?

WK poule Nederland

Nederland kwam in de WK kwalificatie 2022 uit in poule G met Turkije, Noorwegen, Letland, Montenegro en Gibraltar. Nederland werd na een moeizame start uiteindelijk toch eerste in groep G.

Met bondscoach Louis van Gaal aan het roer wist het Nederlands Elftal het felbegeerde WK ticket in de wacht te slepen.

WK poule speelschema

Wil je weten tegen wie Nederland speelt tijdens het WK voetbal en in welke WK poule Nederland is ingedeeld? Lees er alles over op onze speciale WK speelschema pagina.

wk poules

WK 2022 poules

Er zijn in Nederland verschillende websites waar je WK 2022 poules kunt invullen. We hebben alle WK poules voor je op een rijtje gezet. Lekker handig! Sommige zijn gratis met mooie prijzen en anderen kosten geld terwijl er niet eens prijzen zijn te winnen.

WK poules in Nederland

 • Nu.nl wk poule
 • AD wk poule
 • Scorito wk poule
 • Voetbalpoules
 • Koningsport
 • Sportpoules
 • Flexvoetbal

Wist je trouwens dat veel mensen meerdere poules invullen? Op die manier spreidt je je kansen en heb je het idee dat je meer kans maakt om een voetbalpoule te winnen.

wk voetbal om de 2 jaar

Poules WK 2022

Bekijk hieronder de WK poules. Nederland is ingedeeld in Poule A bij Qatar, Ecuador en Senegal.

Groep A

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 EcuadorEcuador 0 0 0 0 0
2 NederlandNederland 0 0 0 0 0
3 QatarQatar 0 0 0 0 0
4 SenegalSenegal 0 0 0 0 0

Groep B

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 EngelandEngeland 0 0 0 0 0
2 IranIran 0 0 0 0 0
3 USAUSA 0 0 0 0 0
4 WalesWales 0 0 0 0 0

Groep C

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 ArgentiniëArgentinië 0 0 0 0 0
2 MexicoMexico 0 0 0 0 0
3 PolenPolen 0 0 0 0 0
4 Saudi-ArabiëSaudi-Arabië 0 0 0 0 0

Groep D

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 AustraliëAustralië 0 0 0 0 0
2 DenemarkenDenemarken 0 0 0 0 0
3 FrankrijkFrankrijk 0 0 0 0 0
4 TunesiëTunesië 0 0 0 0 0

Groep E

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 Costa RicaCosta Rica 0 0 0 0 0
2 DuitslandDuitsland 0 0 0 0 0
3 JapanJapan 0 0 0 0 0
4 SpanjeSpanje 0 0 0 0 0

Groep F

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 BelgiëBelgië 0 0 0 0 0
2 CanadaCanada 0 0 0 0 0
3 KroatiëKroatië 0 0 0 0 0
4 MarokkoMarokko 0 0 0 0 0

Groep G

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 BraziliëBrazilië 0 0 0 0 0
2 KameroenKameroen 0 0 0 0 0
3 ServiëServië 0 0 0 0 0
4 ZwitserlandZwitserland 0 0 0 0 0

Groep H

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 GhanaGhana 0 0 0 0 0
2 PortugalPortugal 0 0 0 0 0
3 UruguayUruguay 0 0 0 0 0
4 Zuid-KoreaZuid-Korea 0 0 0 0 0

WK voetbal

Welke landen gaan er naar het WK 2022? Dat wordt beslist door de landen te laten voetballen in WK kwalificatie poules.

In totaal nemen er 32 landen deel aan het Wereldkampioenschap. Qatar is als gastland automatisch gekwalificeerd. Alle overige 31 landen moeten zich via WK kwalificatiewedstrijden zien te plaatsen voor het eindtoernooi. Als alle landen bekend zijn zal er op 1 april 2022 de WK voetbal loting plaatsvinden.

WK 2022 kwalificatie poules

De FIFA organiseert het toernooi in samenwerking met de landelijke voetbalbonden. De WK 2022 kwalificatie vindt plaats over de gehele wereld in maar liefst 211 landen. In totaal worden er meer dan 800 kwalificatiewedstrijden gespeeld in 2,5 jaar.

De Europese kwalificatie wordt gespeeld door 55 landen. Zij strijden om 13 plekken. Europa zal dus met 13 landen vertegenwoordigd zijn.

In Europa is de kwalificatie verdeeld in tien groepen; 5 groepen van 5 teams en 5 groepen van 6 teams. De groepsindeling werd bepaald door loting en vind je hieronder.

De teams speelden tegen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar. Deze vonden plaats van elkaar in maart t/m november 2021. De tien groepswinnaars gaan naar het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

De tien landen die tweede zijn geëindigd in de groep spelen de play-offs. Zij strijden om de drie overgebleven tickets tijdens de playoffs.

WK kwalificatie 2022 poules

Hieronder zie je de wk poules standen (eindstand) van de WK kwalificatie poules A t/m J in Europa.

Groep A

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 ServiëServië 8 6 2 0 20
2 PortugalPortugal 8 5 2 1 17
3 IerlandIerland 8 2 3 3 9
4 LuxemburgLuxemburg 8 3 0 5 9
5 AzerbeidzjanAzerbeidzjan 8 0 1 7 1

Groep B

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 SpanjeSpanje 8 6 1 1 19
2 ZwedenZweden 8 5 0 3 15
3 GriekenlandGriekenland 8 2 4 2 10
4 GeorgiëGeorgië 8 2 1 5 7
5 KosovoKosovo 8 1 2 5 5

Groep C

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 ZwitserlandZwitserland 8 5 3 0 18
2 ItaliëItalië 8 4 4 0 16
3 Noord-IerlandNoord-Ierland 8 2 3 3 9
4 BulgarijeBulgarije 8 2 2 4 8
5 LitouwenLitouwen 8 1 0 7 3

Groep D

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 FrankrijkFrankrijk 8 5 3 0 18
2 OekraïneOekraïne 8 2 6 0 12
3 FinlandFinland 8 3 2 3 11
4 Bosnië Herz.Bosnië Herz. 8 1 4 3 7
5 KazachstanKazachstan 8 0 3 5 3

Groep E

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 BelgiëBelgië 8 6 2 0 20
2 WalesWales 8 4 3 1 15
3 TsjechiëTsjechië 8 4 2 2 14
4 EstlandEstland 8 1 1 6 4
5 Wit-RuslandWit-Rusland 8 1 0 7 3

Groep F

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 DenemarkenDenemarken 10 9 0 1 27
2 SchotlandSchotland 10 7 2 1 23
3 IsraelIsrael 10 5 1 4 16
4 OostenrijkOostenrijk 10 5 1 4 16
5 FaeröerFaeröer 10 1 1 8 4
6 MoldoviëMoldovië 10 0 1 9 1

Groep G

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 NederlandNederland 10 7 2 1 23
2 TurkijeTurkije 10 6 3 1 21
3 NoorwegenNoorwegen 10 5 3 2 18
4 MontenegroMontenegro 10 3 3 4 12
5 LetlandLetland 10 2 3 5 9
6 GibraltarGibraltar 10 0 0 10 0

Groep H

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 KroatiëKroatië 10 7 2 1 23
2 RuslandRusland 10 7 1 2 22
3 SlowakijeSlowakije 10 3 5 2 14
4 SloveniëSlovenië 10 4 2 4 14
5 MaltaMalta 10 1 2 7 5
6 CyprusCyprus 10 1 2 7 5

Groep I

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 EngelandEngeland 10 8 2 0 26
2 PolenPolen 10 6 2 2 20
3 AlbaniëAlbanië 10 6 0 4 18
4 HongarijeHongarije 10 5 2 3 17
5 AndorraAndorra 10 2 0 8 6
6 San MarinoSan Marino 10 0 0 10 0

Groep J

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 DuitslandDuitsland 10 9 0 1 27
2 Noord-MacedoniëNoord-Macedonië 10 5 3 2 18
3 RoemeniëRoemenië 10 5 2 3 17
4 ArmeniëArmenië 10 3 3 4 12
5 IcelandIceland 10 2 3 5 9
6 LiechtensteinLiechtenstein 10 0 1 9 1
 
World Cup
 
Second round

Hieronder zie je de overige eindstanden van de WK kwalificatie groepen in de wereld.

Group A

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 AlgeriaAlgeria 6 4 2 0 14
2 Burkina FasoBurkina Faso 6 3 3 0 12
3 NigerNiger 6 2 1 3 7
4 DjiboutiDjibouti 6 0 0 6 0

Group B

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 TunesiëTunesië 6 4 1 1 13
2 Equatorial GuineaEquatorial Guinea 6 3 2 1 11
3 ZambiaZambia 6 2 1 3 7
4 MauritaniaMauritania 6 0 2 4 2

Group C

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 NigeriaNigeria 6 4 1 1 13
2 Cape VerdeCape Verde 6 3 2 1 11
3 LiberiaLiberia 6 2 0 4 6
4 Central African RepublicCentral African Republic 6 1 1 4 4

Group D

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 KameroenKameroen 6 5 0 1 15
2 Ivory CoastIvory Coast 6 4 1 1 13
3 MozambiqueMozambique 6 1 1 4 4
4 MalawiMalawi 6 1 0 5 3

Group E

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 MaliMali 6 5 1 0 16
2 UgandaUganda 6 2 3 1 9
3 KenyaKenya 6 1 3 2 6
4 RwandaRwanda 6 0 1 5 1

Group F

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 EgyptEgypt 6 4 2 0 14
2 GabonGabon 6 2 1 3 7
3 LibyaLibya 6 2 1 3 7
4 AngolaAngola 6 1 2 3 5

Group G

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 GhanaGhana 6 4 1 1 13
2 South AfricaSouth Africa 6 4 1 1 13
3 EthiopiaEthiopia 6 1 2 3 5
4 ZimbabweZimbabwe 6 0 2 4 2

Group H

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 SenegalSenegal 6 5 1 0 16
2 TogoTogo 6 2 2 2 8
3 NamibiaNamibia 6 1 2 3 5
4 CongoCongo 6 0 3 3 3

Group I

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 MarokkoMarokko 6 6 0 0 18
2 Guinea-BissauGuinea-Bissau 6 1 3 2 6
3 GuineaGuinea 6 0 4 2 4
4 SudanSudan 6 0 3 3 3

Group J

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 DR CongoDR Congo 6 3 2 1 11
2 BeninBenin 6 3 1 2 10
3 TanzaniaTanzania 6 2 2 2 8
4 MadagascarMadagascar 6 1 1 4 4
 
Third round

Betekenis poule / pool

Wat is een WK poule?

De definitie van een WK poule of WK pool: ‘een competitievorm waarbij deelnemers tegen elkaar strijden door zo goed mogelijk WK uitslagen te voorspellen’.

Het Franse woord poule verwijst naar een indeling in groepen via loting. Een poule is een competitievorm waarbij meer dan twee teams of spelers tegen elkaar strijden in een groep.

Een groep van spelers of deelnemende landen (teams) heet dan een poule. Bijvoorbeeld: ‘Nederland is tijdens het WK voetbal ingedeeld in poule C’.

Is een weddenschap voor het WK voetbal een pool of een poule? Wanneer het om een weddenschap gaat, is pool de juist schrijfwijze: ‘Ik heb de WK pool ingevuld’. De vandale definieert een pool als een spel waarbij om een pot wordt gespeeld: een voetbalpool.

Een spel rondom het Wereldkampioenschap voetbal is dus een WK pool. Pool (uit te spreken als poel) is een systeem van wedden waarbij deelnemers de uitslagen van wedstrijden raden (voorspellen).

In Nederland worden beide woorden door elkaar heen gebruikt. Zo schrijven de meeste mensen voetbalpoule als het gaat om het voorspellen van voetbalwedstrijden, terwijl het dus eigenlijk geschreven zou moeten worden als voetbalpool.

4.5/5 - (104 stemmen)