nederlands elftal shirt 2022
Home » Blog » Nederlands Elftal shirt 2022

Nederlands Elftal shirt 2022

Dit is het officiële Nederlands elftal shirt waarmee Oranje gaat spelen tijdens het WK 2022 in Qatar. Eind september werden zowel het uitshirt als thuisshirt gedragen in de laatste twee wedstrijden van in de Nations League groep. Wat vind jij van het WK shirt?

Het Nederlands elftal shirt 2022 werd voor het eerst gedragen op 22 september in de uitwedstrijd tegen Polen. In deze Nations League wedstrijd zagen we Oranje dus voor het eerst spelen in het nieuwe Nederlands elftal uitshirt. Het thuisshirt werd voor het eerst worden gedragen in de wedstrijd tegen België op 25 september.

Oranjefans kunnen Nederlands elftal tenue 2022 per direct kopen in de KNVB shop.

Oranje shirt lijkt wel geel

Veel mensen vinden het Oranje WK shirt niet oranje maar geel. Op Twitter noemt iemand het de kleur Aliexpress oranje. Oordeel zelf wat je van het WK shirt vindt.

shirt nederlands elftal 2022

Shirt Nederlands Elftal

De Nederlands elftal selectie spelers zijn enthousiast over de nieuwe outfits. Uiteraard zijn de voetballers trots om het Nederlands Elftal shirt te mogen dragen tijdens het  Wereldkampioenschap 2022.

Virgil van Dijk: “Elke keer dat ik het shirt aantrek, zie ik als een kans om mooie dingen te bereiken. Niet alleen voor mezelf en voor het team, maar met name voor mijn land. Het blijft speciaal om dat als captain te mogen doen.”

Oranje shirt jaren ´70

Het shirt is ontworpen door Nike dat inspiratie voor het thuisshirt haalde uit het zogenaamde totaalvoetbal waarmee Nederland in de jaren zeventig furore maakte. Het shirt staat voor creativiteit, souplesse en grensverleggende mentaliteit waarmee Nederland succesvolle voetballers en beroemde modevernieuwers afleverde.

Als je goed kijkt, zie je het patroon van de manen van de Hollandse Leeuw in het shirt. De zwarte vegen op het shirt staan voor de fighting spirit waarmee het Nederlands Elftal van bondscoach Louis van Gaal staat.

Nederlands Elftal Uitshirt

Nike heeft het uitshirt geïnspireerd op de Nederlandse cultuur en de invloedrijke kledingmerken die een belangrijke stempel hebben gedrukt op voetbal, streetwear en cultuur. Het uitshirt kleurt koninklijk blauw. Daarmee is het blauw weer helemaal terug in het uittenue van Oranje. De laatste jaren werd er vanaf 2020 gespeeld in het zwart.

Tijdens het WK 2014 in Brazilië  speelde het Nederlands Elftal ook in een blauw uittenue. Toen werd er onder leiding van Louis van Gaal brons gehaald.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL