Nederlandse Loterij Innovatielab
Home » Blog » Nederlandse Loterij introduceert Innovatielab om innovatieve oplossingen te vinden

Nederlandse Loterij introduceert Innovatielab om innovatieve oplossingen te vinden

De Nederlandse Loterij heeft enkele dagen geleden het Innovatielab gelanceerd, een systeem dat creatieve ondernemers uitdaagt om oplossingen te zoeken voor verschillende uitdagingen waar de loterij mee kampt. Als iemand met een goed idee komt, krijgt de persoon het budget om het verder te ontwikkelen.

De Nederlandse Loterij hoopt op deze manier met behulp van innovaties bij te dragen aan de toekomst van de Nederlandse Loterij. Het project biedt ook geweldige kansen aan ondernemers. Het belangrijkste doel van de Nederlandse Loterij is om samen met ondernemers en bedrijven te leren, groeien en innoveren.

Openstaande challenges van de Nederlandse Loterij

Het Innovatielab start met de zogenaamde challenges. Dit zijn de problemen waar de loterij oplossingen voor zoekt. De challenges kunnen gewonnen worden door ondernemers met een innovatieve oplossing. Op de website van het Innovatielab staan de openstaande challenges en de verlopen challenges.

Momenteel staat de volgende challenge open op de site: ‘Waarde toevoegen voor Staatsloterij abonnees'. Ondernemers met creatieve oplossingen om abonnementen van klanten boeiender te maken, kunnen zich aanmelden. De Nederlandse Loterij wil vooral een gevoel van betrokkenheid versterken. Voor deze challenge zoeken ze naar een lange termijn toename van het aantal abonnees.

Ondernemers krijgen de kans om hun ideeën en oplossingen te pitchen. Degene die die challenge krijgt, ontvangt een budget van maximaal €25.000 om het project te ontwikkelen. Als de pilot succesvol blijkt te zijn, mag het project uitgevoerd worden. Ondernemers die interesse hebben in deze challenge krijgen tot 16 januari 2024 de tijd om hun idee in te zenden.

Twee andere challenges ‘Passende kiezen bij online kansspelen’ en ‘Help online spelers bij dreigend controleverlies’ zijn ondertussen vervallen.

Nood aan innovatie om een sterk aanbod te kunnen bieden

Volgens de Nederlandse Loterij is er veel nood aan een Innovatielab omdat de vorm van online casino spellen en loterijen de laatste jaren sterk veranderd is. Het is belangrijk om voortdurend te innoveren om een toekomstbestendig en duurzaam aanbod te kunnen bieden. Enkele pijlers waar de Nederlandse Loterij veel aandacht aan wilt besteden zijn het voorkomen van verslaving en fraude en consumentenbescherming.

4/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL