nos studio fussball
Home » Blog » NOS Studio Fussball: de kijker vindt het scheisse

NOS Studio Fussball: de kijker vindt het scheisse

Nederland lijkt zich massaal te ergeren aan de EK uitzendingen van de NOS. Tenminste, dat gevoel krijg je als je door X (voorheen Twitter) scrolt. Voetbalanalist Leonne Stentler en de gasten aan tafel bij Studio Fussball, moeten het ontgelden.

Laten we eerlijk zijn: de EK wedstrijden zijn tot nu toe best om aan te gluren. Misschien dat dat komt omdat ook de vier beste nummers drie van elke groep zich plaatsen en er daardoor minder berekend wordt gevoetbald.

Leuk, maar de kijker lijkt zich behoorlijk te ergeren aan het NOS programma Studio Fussball. Dat is de algemene trend als je het commentaar op X leest. Nu is X het rioolputje waar iedereen zijn vooral negatieve mening ventileert, maar toch.

Zo was zaterdagavond Marco van Basten te gast bij Studio Fussbal. Marco werd voor de wedstrijd Italië – Albanië gevraagd om zijn mening. Wie denkt dat hij er zin in heeft en zich goed heeft ingelezen, heeft het mis. Zelf steekt hij dat dan ook niet onder stoelen of banken.

Zo zegt hij van Basten: “Ja ik heb me niet zo voorbereid.” Op het Nederlands elftal niet? “Nee, maar ik sluit me bij Leonne aan.”

Pure minachting van de kijker! Op X wordt dan ook gekscherend geroepen dat men uitkijkt naar de analyse van (tafelgast) rapper Donnie na de wedstrijd. Ook geven veel mensen aan overgestapt te zijn naar het Belgische Sporza, BBC of zelfs ‘de Duitser'.

Voetballiefhebber Wierd Duk op X: Zo, wat was dat enorm slecht zeg. Maar serieus #StudioFussball.

Oud-tennisser John van Lottum op X: Van mij mag het eindtoernooi naar een andere zender. Wat maakt de NOS er een potje van en dat is de laatste jaren erger geworden. Dat geforceerde diversity ten koste van knowhow, de kleuterschool items. Mijn jeugdheld Marco…. Pffff.

Goede Voetbalanalisten

Zelf kijk ik al jaren niet meer naar de voor- en nabesprekingen bij de NOS. Komt omdat ik door de jaren heen analyse moe ben geworden. Maar daarnaast is naar mijn mening de kwaliteit ver te zoeken en schiet ik, elke keer weer als ik een poging waag, in de irritatie.

Als voetbalfan wil je, tenminste ik, iemand horen die je iets bij te brengen heeft. Iemand die dingen zegt waarvan je denkt ‘”Oh, zo had ik het nog niet gezien”. Kenneth Perez is er zo eentje. Iemand die iets toevoegt en niet alleen maar open deuren intrapt.

NOS Woke

Voetbalanalist Leonne Stentler is de koningin van de open deuren intrappen. Haar teksten voegen niks toe. Zo'n beetje heel Nederland vindt dat. Maar de NOS geeft haar steeds meer spreektijd.

Het lijkt erop dat het doel om de NPO quota te halen belangrijker is dan de kijker kwaliteit te bieden. Kom op NOS, er zijn genoeg goede voetbalanalytisten, kijk eens verder dan je woke neus lang is.

Buurman Donnie

Het EK is een volksfeest. Dat rapper Donnie in de studio zit is prima… (♩ ♫♩ ♫). Maar dan wel naast een Louis van Gaal, Dick Advocaat of van Hanegem. Haha, van Hanegem, dat ik dat nog ooit als Ajacied nog zou opperen. Met van Hanegem heb je iemand met een voetbal mening en je narrige buurman in één.

Kijker verdient de beste voetbalcommentator!

En dat het commentaar bij de EK wedstrijden. Zelf ben ik daar niet echt over te spreken en heb al een aantal keer gezapt naar de Belgen. Misschien ben ik van de oude stempel, maar ik voel het niet zo bij de commentatoren bij de NOS.

Zo heb ik bij het verslag van Philip Kooke altijd het idee dat ik naar een hockeywedstrijd zit te kijken. Arman Avsaroglu is daarentegen van Jack van Gelder niveau, maar die was tot nu toe nog niet van de partij.

De kijker verdient het om de beste commentatoren te horen bij de EK wedstrijden. Daarom heb ik een idee. Een goede commentator moet te horen zijn bij elke zender en niet alleen zender specifiek. Stel je voor dat we tijdens een EK wedstrijd bij de NOS commentaar krijgen van bijvoorbeeld Wytse van der Goot (Ziggo Sport, Veronica). Dat zou wat zijn!

Kijkcijfers Studio Fussball

Ik ben benieuwd naar de kijkcijfers van NOS Fussball. Ik denk dat die zwaar tegenvallen, maar daar zal de NOS wel scheisse aan hebben. Vanavond maar kijken wat de heren van VI van de prestaties van de NOS vinden, al zullen ook zij een open deur intrappen.

3/5 - (4 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL