opta euro 2024
Home » Blog » OPTA voorspelt Frankrijk en Engeland als grootste kanshebbers EK titel

OPTA voorspelt Frankrijk en Engeland als grootste kanshebbers EK titel

Wie wint het EK volgens de modellen van Opta? Volgens het Britse bedrijf dat gespecialiseerd is in sportstatistieken, maken Engeland en Frankrijk de grootste kans op het winnen van het EK.

Het Nederlands Elftal zal in de kwartfinale worden uitgeschakeld, zo blijkt uit de rekenmodellen van Opta.

De grootste kanshebber op de EK titel heeft Engeland (19,9%), gevolgd door Frankrijk (19,1 %) en gastland Duitsland (12,4%).

Overigens zijn dit in dezelfde volgorde ook de EK favorieten bij de bookmakers.

Na deze drie grote favorieten volgen landen die veel minder kans maken, te weten Spanje (9,6%), Portugal (9,2%), Nederland (5,1%), Italië (5%) en België (4,7%). Er is 30% kans dat een van deze landen met de beker naar huis gaat.

kanshebbers ek

Oranje is met 5,1% kans op de eindzege geen favoriet, maar helemaal kansloos zijn ‘we' niet. Nederland zit in de poule met Frankrijk, Polen en Oostenrijk en heeft 24% kans op groepswinst, 33,9% kans op plek 2 en 25,5% op plek drie.

De kans op het halen van de laatste zestien door Oranje wordt geschat op 76,2 procent. De kwartfinale is met 45,8 procent ook nog in zicht, daarna nemen de kansen sterk af.

In 24,2 procent van de simulaties haalde Nederland de halve finale, voor de plek van verliezend finalist was het 11,4 procent en de eindzege staat dus op 5,1 procent.

Opta komt altijd voor aanvang van een EK of WK voetbal met voorspellingen over het toernooi.

Over ruim een maand weten we of ze het bij het rechte eind hadden.

VUL DE EK POULE IN

ek pool

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL