toto weddenschap
Home » Blog » TOTO verliest rechtszaak en moet gokkers betalen

TOTO verliest rechtszaak en moet gokkers betalen

Vier semiprofessionele gokkers hebben een rechtszaak gewonnen die zij tegen hadden aangespannen. Zij gingen in verweer tegen omdat TOTO de door hun gewonnen slechts gedeeltelijk uitbetaalde.

Waar draait deze zaak om?

Het gaat om een Deense bekerwedstrijd uit 2022 tussen HB Køge en Skovshoved IF. Laatst genoemde speelt op een lager niveau. HB Køge was dus favoriet, maar bij Toto niet. Daar kreeg je 6,00 tot 7,00 keer je inzet wanneer HB Køge zou winnen.

De gokkers viel deze foute quotering op en zetten er bij diverse TOTO winkels €200 tot €250 in. HB Køge won met 4-0 dus rekende de gokkers zich rijk.

Naar ons gevoel had die quotering eerder rond de 1.60 moeten liggen. Een veel te groot verschil en dat wisten de gokkers ook!

Uitspraak tegen TOTO

Op 14 november 2023 deed de kantonrechter in Den Haag uitspraak in de zaak en gaf daarbij de spelers gelijk. TOTO heeft de weddenschap nooit ongeldig verklaard, maar deed wel een aanbod. Dit zou volgens de rechter de weg naar willekeur openen.

“Het doen van een dergelijk aanbod is in strijd met het beginsel van transparantie. Dat beginsel is vooral bij weddenschappen als in dit geval van het grootste belang. Het doen van een aanbod dat niet overeenkomt met de oorspronkelijke quotering waartegen deelnemers inzetten, opent de weg naar willekeur vindt de rechter. Dat past evenmin bij het karakter van dergelijke weddenschappen.

Conclusie: de rechter wijst de vordering van de vier deelnemers toe. TOTO moet het bedrag volgens de oorspronkelijke quotering aan de vier uitkeren.

TOTO moet de vier spelers een bedrag van €19401 plus een wettelijke rente van €901 betalen. Daarnaast moet de bookmaker de (proces-)kosten van de eisers moeten betalen.

De spelers hebben volgens eigen zeggen recht op een bedrag van bijna €26.000. Vandaar de rechtszaak.

Verweer TOTO

Voor de uitspraak maakte TOTO bekend het grootste deel van de winst niet uit te willen keren omdat de quotering van 6 of 7 keer de inzet overduidelijk een fout was. Køge speelt in een hogere divisie en de quotering had veel lager moeten zijn.

Toto stelde dat de gokkers wilde profiteren van deze grote fout, waarbij de quotering te mooi was om waar te zijn.

Wij van Intikkertje konden wel meegaan in de redenering van TOTO. Daarbij stellen we wel de volgende vraag: Had TOTO ook van zich laten horen wanneer de gokkers de weddenschap hadden verloren? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Intikkertje ervaringen

Zelf heb ik het ook meerdere keren meegemaakt. Ik zat toen in bepaalde bet groepen waarbij je elkaar wedtips geeft. Af en toe maakt een online bookmaker een fout en dan kloppen de odds niet. Dan kreeg ik een push bericht van ‘Je moet snel naar bookmaker X gaan en op club Y want die odds zijn 4.00 terwijl die 1.50 zouden moeten zijn'.

Zelf zette ik dan daar uiteraard behoorlijk wat geld op omdat dit een buitenkans was om een mooi bedrag te winnen. Bij het inzetten van het geld wist ik dat, wanneer ik zou winnen, ik waarschijnlijk kon fluiten naar mijn winst.

In totaal heb ik drie keer op een dergelijke rare (foute) quotering ingezet. Alle drie won ik ze, maar kreeg ik niet uitbetaald.

Fouten door bookmakers

Aanbieders van sportweddenschappen en een gokkers zijn wel vaker in strijd om de uitbetaling van winsten. Vaak met de reden dat de bookmakers fouten maken in de quoteringen en oplettende gokkers hiervan (denken te kunnen) profiteren.

Dat is ook de reden dat de groep gokkers al niet meer welkom was om bij TOTO online en Betcity te spelen. Vandaar dat zij speelden via de TOTO winkels.

Zo wordt de inzet van structureel winnende gokkers bij een wedkantoor als Betcity gelimiteerd. Uiteraard gelden die limieten niet voor gokkers die verliezen. Volgens Betcity komt dit echter niet voor. Zij zeggen dat het gebeurt in het kader van “risicomanagement”, waar o.a. het tegengaan van gokverslaving en witwassen onder vallen.

4/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL