vermogen messi
Home » Blog » Het vermogen en salaris van Lionel Messi

Het vermogen en salaris van Lionel Messi

Wat is het vermogen van Lionel Messi? Hoeveel geld en bezittingen heeft deze voetballer nou écht?  En wat is het salaris van Messi? Wij zochten het voor je uit!

We geven antwoord op vele vragen. Hoeveel geld krijgt Messi per minuut en welke auto’s en luxe bezittingen heeft de aanvallende rugnummer 10 bij Inter Miami CF op naam staan?

Niet dat ik de intentie heb om dit te evenaren, maar het is toch leuk om te weten. Van mijn totale spaartegoed doet hij waarschijnlijk één keer de dagelijkse boodschappen.

Lionel Messi: van Grandoli FC tot beste voetballer ter wereld

Lionel Andrés Messi Cuccittini werd op 24 juni 1987 geboren in Rosario, Argentinië. Het Italiaans-Catalaanse arbeidersgezin krijgt in totaal vier kinderen.

Op 4 jarige leeftijd nam vader Jorge hem mee naar de plaatselijke voetbalclub. Onder toeziend oog van zijn vader, alias coach, zette Messi zijn eerste stappen op de grasmat van voetbalclub Grandoli FC.

vermogen messi 2024

Al binnen enkele jaren was hij de club ontgroeid en stoomde hij via de Newell’s Old Boys door naar de jeugd van FC Barcelona. Zijn debuut maakte hij in 2003 op 16 jarige leeftijd. Vanaf deze tijd gaat het sky-high met zowel de carrière als het vermogen van Lionel Messi.

Na FC Barcelona maakt Leo in 2021 de overstap naar Paris Saint-Germain om vervolgens in 2023 de transfer naar Inter Miami FC te maken.

Naast veel geld heeft Messi ook nog eens een duizelingwekkende prijzenkast. En ja, deze heeft de omvang van een behoorlijke villa. De lijst is te lang om op te noemen, maar deze hoogtepunten wilde ik je niet onthouden.

messi prijzen

Fortuin aan prijzen en titels

Het geschatte vermogen van Messi is iets om over naar huis te schrijven, maar dat geldt ook voor de titels die hij op zijn naam heeft staan. De Argentijn heeft naast veel geld duizelingwekkend veel overwinningen op zijn naam staan.

De belangrijkste overwinningen zijn het Wereldkampioenschap in 2022 en de Copa América in 2021 met Argentinië.

Daarnaast is Messi 3 keer uitgeroepen tot wereldvoetballer, heeft hij 8 keer de Ballon d’Or gewonnen en heeft hij met FC Barcelona maar liefst 3 keer de FIFA Club World Cup binnengehaald.

Hoeveel geld heeft Messi?

Wat is het geschatte vermogen van Lionel Messi? Hoewel ik geen directe inzage heb in zijn bankrekening, is er veel bekend over het geschatte vermogen van de voetballer van Miami FC.

Zijn vermogen stopt natuurlijk niet bij de keiharde dollars op de bank. Naast een interessant salarisstrookje en diverse sponsordeals, zijn er ook vastgoed en auto’s.

Wat verdient Messi? Hij heeft een totaal inkomen van 123 miljoen dollar (per jaar). Ik heb geen en/of rekening met Messi, maar ik weet wél dat je als bankinstelling erg gelukkig wordt als Leo besluit om klant bij je te worden.

Wat Lionel Messi verdient, komt namelijk rechtstreeks op zijn spaarrekening terecht. Dat is een slordige 123 miljoen per jaar. Houd je mond nog even open, want tot nu toe heeft hij in zijn carrière al 1 miljard bij elkaar getrapt.

Wat verdient Messi per dag?

Ik hoor je denken. Dit inkomen betekent dat Messi ruim 10 miljoen per maand verdient. Per week zou dat neerkomen op bijna 2,5 miljoen. Hij kan elke dag boodschappen doen voor een kleine 340.000 dollar. Ben je er nog? Per minuut verdiend Lionel Messi dus € 233 euro.

De beste voetballer ter wereld verdiend zo'n beetje mijn maandsalaris tijdens een bezoekje aan de wc en dan hebben we het nog over een kleine boodschap. Let op, dit gaat alleen nog om het inkomen per jaar. Messi’s bizarre vermogen is nog groter.

Vermogen Messi

Hoeveel geld heeft Lionel Messi nou echt? Het totale vermogen van Lionel Messi wordt geschat 620 miljoen dollar. Dat heeft hij niet alleen verdiend op de grasmat. De eigenzinnige Leo heeft ook sponsordeals en bedrijven in zijn bezit. We nemen het kort met je door.

De sponsordeals van Lionel “Merchandise” Messi

Wat zijn de sponsordeals van Messi waard? Geloof me, dit gaat niet om een handvol knikkers. Dikke merken willen namelijk niets liever dan de Argentijn als lopend reclamebord.

Messi laat zich op dit moment sponsoren door onder andere Louis Vuitton, Mastercard, PepsiCo en Adidas. Andere bekende namen zijn Cirque du Soleil en natuurlijk Gatorade. Messi heeft zich eerder ook verbonden aan Lay’s. Samen met “onze” ster, Lieke Martens.

Denk nou niet dat de sponsordeals van Messi alleen leuke tasjes, trainingspakjes en een jaar lang chips opleveren. De voetballer wordt hier rijkelijk voor beloond. Sterker nog, de sponsoring en merchandise bepaalt een belangrijk deel van het inkomen van de kleine Argentijn.

sponsordeals messiLionel als zakenman: bedrijven zoals winkels en hotels

Dacht je dat het salaris van de voetballer indrukwekkend was? Messi heeft ook diverse bedrijven waardoor zijn vermogen je ogen laat rollen.

Natuurlijk is er de kledinglijn én de bijbehorende Messi Store in Barcelona. Zoek je nog een baan als manager? Jammer, want zijn zus Maria heeft de leiding over zijn brand. Je kunt wél een overnachting boeken in één van de MiM hotels van Messi.

Je vindt ze op zijn favoriete vakantiebestemming Ibiza, maar onder meer ook op Mallorca en Sitges. Je betaalt circa € 1.000 per nacht voor 2 personen. Maar, dat is wél inclusief ontbijt. Messi’s investering? Een slordige 30 miljoen dollar.

Het vermogen van Max Verstappen is vergeleken met Messi maar een schijntje.

De auto’s van Lionel Messi (en het kleine privé-vliegtuigje)

Geld moet rollen en dan vooral mijn kant op. Daar denkt the GOAT anders over, want hij weet ook wel hoe hij zijn knaken moet uitgeven. Aan huizen, auto én vliegtuigen bijvoorbeeld.

De stervoetballer heeft dan ook een garage waar met het grootste gemak ook 3 grote gezinnen in zouden kunnen wonen. Voor nu staan ze vol met bijzondere en vooral dure bolides.

Zo heeft Messi de Ferrari 335 S Spider Scaglietti in zijn bezit. Hij kocht de bijzondere auto op een veiling voor 36 miljoen dollar. Leuk weetje; Cristiano Ronaldo wilde deze bijzondere auto ook bezitten en was dit keer nét te laat.

messi car ronaldoPal naast de rode Ferrari staat nog een schoonheid uit de gelijknamige stallen. De Ferrari F430 Spyder verhuisde voor een whopping 164.000 dollar naar de luxe garagebox van Lionel.

De voetballer gaat ook met zijn tijd mee. Naast deze peperdure oldtimers en classics, heeft Leo ook een voorliefde voor razendsnelle auto’s.

Hoewel één Audi onderdeel uitmaakt van een sponsordeal bij Barcelona, heeft de Argentijn in totaal 3 van deze dikke bakken staan.

Dit zijn een Audi RS6 ter waarde van 108.000 dollar, een Audi A7 voor 69.000 en een Audi Q7 voor een kleine 55.000 dollar.

Begint je rechtervoet al te trillen? Wat dacht je van een Pagani Zonda Tricolore ter waarde van 2 miljoen dollar? Of een Mercedes SLS AMG met een prijskaartje van 650.000 dollar? De garage van Messi is nog niet vol.

autos messi

Hij bezit tevens 2 Range Rovers (200.000 en 69.000), een Lexus RX 450h (47.000), een Mini Cooper (20.000) en een Cadillac Escalade met V8 motor voor 75.000 dollar. Laat het wisselgeld maar zitten.

“9H-VIB is ready for take-off”

Leo verkiest soms ook de lucht in plaats van de grasmat of het asfalt. Hij is namelijk in het bezit van een privéjet. Het vliegtuig, een Bombardier Global 7500 ter waarde van 15 miljoen dollar, heeft meer weg van een vliegend penthouse.

De prive jet telt 2 badkamers, een keuken en 16 luxe stoelen die veranderd kunnen worden in 8 slaapplaatsen. De trap van “10” is voorzien van de namen van het gezin. Leo en Antonela en hun drie zonen Thiago, Ciro en Mateo.

Investeringen Lionel Messi: hotelketens en huizen

Leo heeft niet alle geïnvesteerd in zijn MiM hotelketen, maar doet dit ook in meer moderne projecten. Messi heeft namelijk zijn eigen investeringsbedrijf genaamd Play Time.

Web3 sport gaming en NFT startup Matchday prijst zich letterlijk en figuurlijk rijk met een geldschieter als Messi. Daarnaast investeert de hij ook graag in vastgoed.

Huizen in Miami Florida, Barcelona en Argentinië

Enkele jaren geleden kocht hij een complete verdieping van een prachtig luxueus appartementencomplex op Sunny Isles Beach. Dit kun je vinden ergens tussen Fort Lauderdale en Miami.

Toen het geld toch rolde, kocht hij in 2019 ook nog een bescheiden appartementje in het naastgelegen Porsche Design Tower voor “slechts” 4,6 miljoen dollar.

Lionel moet gedacht hebben dat hij nog niet genoeg ruimte had om zijn gespierde kont te keren, want hij is ook eigenaar van een loft in het Regalia. Dit luxe en 39 verdiepingen tellende gebouw ligt direct aan het strand.

Quanta costa? Mwah, 6,8 miljoen dollar. Leo en Antonela hebben tevens nog een huis in Barcelona en in hun geboortestad Rosario.

huis messi

Loft van Messi in Miami Regalia

Waar woont Messi?

Messi woont zelf op slechts een paar minuten afstand van het stadion in Miami. In Fort Lauderdale in de Bay Colony om precies te zijn. Als in 2025 het nieuwe stadion van Inter Miami CF in gebruik wordt genomen, wordt de afstand vanaf zijn miljoenenvilla iéts groter.

Gelukkig heeft Leo genoeg bolides die dat kunnen overbruggen. De riante villa aan het water heeft ruim 10,7 miljoen dollar gekost, maar dan hoef je je ook niet te schamen als je onverwachts visite krijgt.

De woning heeft 8 slaapkamers en bijna 10 badkamers. Fitness en wellness doe je in een eigen ruimte. De villa heeft een zwembad en twee aanlegsteigers. De steiger is groot genoeg voor het aanleggen van zijn luxe jacht, de Seven C.

En de auto’s dan? Die kunnen in de ondergrondse garage. Er is plek voldoende voor drie van zijn kekke bolides.

Foto's huis Messi

Goede doelen en ambassadeurschap: Leo Messi Foundation

Lionel Messi weet heel goed wat hij belangrijk vindt. Dat is niet alleen zijn gezin, voetballen en investeren, maar zeker ook zijn bijdrage aan diverse goede doelen.

De Messi Foundation bestaat sinds 2007. Als oprichter komt Leo op voor de belangen van kwetsbare kinderen. Zoals hun gezondheid, de mogelijkheid tot onderwijs en sporten.

De foundation van Messi zet zich ook in voor organisaties die strijden tegen ongeneeslijke ziektes. Zoals kanker. De Messi Foundation van voetballer Lionel Messi werd opgericht in 2007.

De duurste voetballer van de wereld investeert niet alleen met geld. Hij doneert ook wedstrijdtenues aan deze fondsen en organiseert onder “Friends of Messi” wedstrijden. De opbrengst is voor de goede doelen.

Daarnaast is de barmhartige Leo al jarenlang ambassadeur van UNICEF en verzorgt de Messi Foundation regelmatig forse donaties voor ziekenhuizen in Spanje en Argentinië.

lionel messi vrouw

Wie is de vrouw van Messi?

Om het plaatje helemaal jaloersmakend compleet te maken, is er ook nog Antonela Roccuzzo. Daarmee bewijst de voetballer dat geluk in de liefde én in het spel prima samen gaan. In 2017 trouwt Messi met zijn oogverblindend mooie Argentijnse vrouw.

Antonela Roccuzzo is de jeugdliefde van Messi. Beiden zijn geboren in dezelfde Argentijnse stad. Antonela is het nichtje van Lucas Scaglia, een goede vriend van Lionel.

De vrouw van Messi heeft tandheelkunde gestudeerd en maakte later de overstap naar sociale communicatie.

Antonela heeft samen met een vriendin een schoenenlijn opgezet. Dit is niemand minder dan Sofia Balbi, de echtgenote van voetballer Luis Suarez.

Tegenwoordig houdt ze zich bezig met de opvoeding van hun drie kinderen. Thiago is de oudste en is geboren in 2012. Mateo zag in 2015 het levenslicht. Ciro is geboren in 2018.

Foto's vrouw Messi

vrouw messi
goat wife
Antonela Messi
messi huisdieren
girlfriend messi
13313
1313131
grootste bezit messi

bron: instagram

3/5 - (2 stemmen)
author Femke Wassink
Femke Wassink

Femke is een gepassioneerde copywriter die schrijft over de mooie dingen van het leven, zoals sport, lekker eten en reizen. Ze is gek op goed eettentje en is erg reislustig. Wanderlust is een term die dan ook letterlijk én figuurlijk op haar lijf is geschreven.

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL