viaplay nederland
Home » Blog » Viaplay Nederland

Viaplay Nederland

Lees hier alles over Viaplay Nederland, de zender waar je in 2022 de Formule 1 kunt zien. Wat zijn de kosten van Viaplay Nederland? Waar kun je een Viaplay abonnement afsluiten? En uiteraard bespreken we het Formule 1 programma.  Wie is toch die nieuwe commentator Nelson Valkenburg die Olav Mol vervangt? En wie is die nieuwe sexy pitreporter?

Dit zijn websites waar je kunt wedden op sport.

Klik hieronder op het onderwerp naar keuze en scrol direct naar het onderwerp waar je interesse in hebt.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Waar kun je Formule 1 kijken in 2022?

Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt zal de Formule 1 niet meer te zien zijn bij Ziggo maar bij Viaplay. De tv rechten van de Formule 1 zijn namelijk gekocht door NENT (Nordic Entertainment Group). Dit Zweedse bedrijf gaat via haar streamingdienst Viaplay de F1 aanbieden aan in Nederland.

Viaplay Nederland

Je kijkt dus voortaan Formule 1 via de streamingdienst van Viaplay. Hiervoor dien je een abonnement af te sluiten. Je kunt een abonnement direct afsluiten bij Viaplay, maar het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten via Ziggo of KPN.

Nadat je een abonnement hebt afgesloten kun je kijken via je smart TV, Apple TV, mobiele telefoon, tablet of laptop. Bekijk Viaplay F1 totaal aanbod.

Wat kost Viaplay?

Een Viaplay abonnement  kost €13,99 per maand. Per jaar komt dat neer op €167,88. In het Formule 1 seizoen van 2022 worden er in totaal 23 races verreden. Omgerekend betaal je in 2022 €7,30 per Formule 1 race.

Voor Ziggo klanten was het kijken naar de Formule 1 de afgelopen zes jaar ‘gratis’. Vooral Ziggo klanten moeten dus even wennen dat ze er voor moeten betalen om de Formule 1 te kunnen blijven volgen. Het is een hoop geld, zeker als je daarnaast nog van andere streamingdiensten gebruik maakt zoals Netflix, Videoland, ESPN en Spotify.

Deel je abonnement

Met het als maar toenemende aantal streamingdiensten wordt de portemonnee van de kijker en luisteraar behoorlijk aangetast. Vind je een abonnement te duur dan is het het overwegen waard om een abonnement te delen of af te wisselen met vrienden. Het ene jaar betaal jij, het andere jaar een vriend. En dan samen kijken.

Wanneer gaat Viaplay live?

Viaplay zal vanaf 1 maart 2022 live gaan in Nederland. Op 10, 11 en 12 maart zijn er uitzendingen rondom de Formule 1 winter testdagen op het circuit van Bahrein. In het weekend van 17 maart start het F1 seizoen in Bahrein en daar zal Viaplay verslag van doen op een soortgelijke manier als dat Ziggo Sport dat deed. Hierover lees je verderop meer. Op 20 maart is de eerste Formule 1 race live te zien via Viaplay.

Formule 1 blijft op Ziggo Sport

Ondanks dat de live rechten naar Viaplay zijn kun je toch nog Formule 1 blijven kijken bij Ziggo Sport. Daar kun je de samenvattingen van alle vrije trainingen, kwalificaties en races zien. En dat is niet alles. Ziggo zal het studio programma met Rob Kamphues voortzetten zodat je op ‘ouderwetse' wijze kunt kijken naar analist Robert Doornbos en andere studiogasten.

Olav Mol en Jack Plooij zullen in 2022 gewoon te zien zijn bij Ziggo Sport. Zij  geven de analyses  in het Formule 1 Race Café bij de samenvattingen van de Formule 1-races.

De Formule 1 kijker heeft dus een luxe probleem. Je kunt als fan kiezen uit twee zenders waar je al het gepraat en de analyses rondom de Formule 1 kunt volgen.

F1 commentator Nelson Valkenburg

De uitzendingen worden vanaf het F1 circuit van commentaar voorzien door Nelson Valkenburg en co-commentator Melroy Heemskerk. Nelson en Melroy zijn in het dagelijks leven ook vrienden.

Met het opvolgen van Olav Mol komt er een behoorlijk zware last op de schouders van Nelson Valkenburg te liggen. In een interview met Sportnieuws.nl gaf Nelson aan geen kunstje te willen doen. “Het is wel heel spannend om dit te mogen doen, maar het voelt voor ons als vrienden heel natuurlijk. Zo moet het ook overkomen. We moeten geen kunstje gaan doen. Het draait ook niet om ons, maar om de Formule 1”, aldus Nelson.

nelson valkenburg
Nelson Valkenburg

Wie is die Nelson Valkenburg?

Tot voor kort had bijna niemand nog van Nelson Valkenburg gehoord. Toen het nieuws bekend werd dat Nelson de vervanger werd van Olav Mol ging iedereen op Google zoeken naar meer informatie over Nelson Valkenburg. Er is zoveel op zijn naam gezocht dat zijn naam in de top 10 staat van meest gezochte zoekopdrachten via Google in 2021.

Dat bijna niemand Nelson Valkenburg kende is op zich niet zo gek. Toch timmert Nelson al dertien jaar aan de weg als race commentator.

Als kind al commentator

Op zijn dertiende begon Nelson met het geven van commentaar bij races. Daarna werd hij omroeper en commentator op het Circuit van Zandvoort. In 2008 werd hij commentator bij Eurosport. De afgelopen jaren kon je Nelson Valkenburg horen bij de 24 Uur van Le Mans, de Formule E, de Formule 3 en ook de Dakar rally. Naast Eurosport werkte Nelson bij RTL en Motors TV.

Valkenburg komt uit een echte race familie. Zijn ouders zijn eigenaar van Geva Racing. Dit is een Nederlands raceteam waar o.a. Tom Coronel en Jeroen Bleekemolen reden.

Exit Olav Mol

Valkenburg gaat Olav Mol vervangen. Dus geen ‘johee-johoo' meer. Flauw, daar doen we Olav tekort mee. Natuurlijk is Olav Mol een held, maar zelf Olav Mol is vervangbaar. Het is tijd voor een nieuwe lichting en een andere aanpak.

Twee commentatoren

Viaplay wil met een duo presentatie een andere beleving van de Formule 1 brengen. Bij Viaplay ging men op zoek naar een goed duo en kwam uit bij Nelson en Melroy. De twee hebben een aantal Formule 1 races becommentarieert. Deze test verliepen volgens Viaplay erg positief. De twee hadden chemie, aldus een woordvoerder van Viaplay.

Nelson zal het commentaar samen verzorgen met zijn beste vriend Melroy Heemskerk. Beide heren zijn beste vrienden.

Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg
Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg

Co-commentator Melroy Heemskerk

Melroy Heemskerk en Nelson ontmoetten elkaar bij Geva Racing. Daar reed Melroy o.a. de Porsche Cup, de FIA GT-klasse en in langeafstandsraces. Nelson nodigde Melroy een keertje uit om samen een race te becommentariëren en dat klikte goed. Daarna zijn de twee vaker samen te horen geweest en vanaf 2022 dus ook tijdens de Formule 1 races bij Viaplay.

Over het algemeen waren de meeste Formule 1 fans tevreden met het verslag van de Formule 1 bij Ziggo. Nu Viaplay het stokje overneemt van Ziggo is het tijd om te bekijken wat er gaat veranderen. En dat er een hoop gaat veranderen is een understatement…

F1 presentatrice Amber Brantsen

Bij Ziggo presenteerde Rob Kamphues met zijn studiogasten als vrienden onder elkaar het gezellige studio programma. Rob gaat niet ‘mee’ naar Viaplay. Het is de oud NOS presentatrice Amber Brantsen die op vakkundige en gezellige manier het formule 1 café gevoel moet doen vergeten. Het studio programma vindt plaats in de premium sport studio in Hilversum.

F1 presentatrice Amber Brantsen

Formule 1 analisten

Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zijn de vaste studiogasten in het studioprogramma.  Al deze heren hebben een bulk aan ervaring als het gaat om racen maar ook zijn het makkelijke praters als het gaat om de racesport.

Niet alleen in de studio maar ook vanaf het circuit is er een vaste groep analisten te bewonderen. En dit zijn niet de minsten. Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen, voormalig F1-coureur David Coulthard en negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen worden in de Formule 1-paddock ingezet.

viaplay coronel

Geen Robert Doornbos

Robert Doornbos is niet meeverhuisd naar de nieuwe zender. Volgens de zender is er wel gesproken met Doornbos maar heeft hij de zender zelf de rug toegekeerd. Doornbos is zich van geen kwaad bewust en wil niets liever dan aanschuiven bij Viaplay.

Pitreporter Stéphane Kox

Jack Plooij zal vervangen worden door Stéphane Kox. Zij zal voortaan als pitreporter de interviews verzorgen vanaf het Formule 1 circuit. Stéphane is dolblij met haar nieuwe job en zegt hierover: “Intens blij en trots mag ik bevestigen dat ik de nieuwe Formule 1 Pitreporter van Viaplay ben! Ik kijk enorm uit naar deze geweldige kans! Dank aan NENT Group voor jullie vertrouwen”.

stephane-kox
F1 pitreporter Stéphane Kox

Totale aanbod Viaplay

Als je denkt dat je bij Viaplay alleen maar Formule 1 kan kijken dan heb je het mis. Er is naast Formule 1 ook veel andere sport te zien. Maar Viaplay biedt ook een groot aanbod van internationale films en series.

Viaplay Sport

Naast de Formule 1 kijk je bij Viaplay naar voetbal zoals de Bundesliga, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 is er ook de Engelse Premier League te bewonderen.

Ook volg je er de verrichtingen van drievoudig Wereldkampioen Michael van Gerwen bij de PDC Darts. Ben je snooker of pool fanaat dan zit je helemaal goed bij Viaplay. Te zien zijn o.a. de Matchroom snooker, pool evenementen en alle KSW mixed martial arts toernooien.

Viaplay Nederland Originals

Onder de naam Viaplay Originals kijk je naar meer dan dertig originele Viaplay producties, waaronder ‘Love Me', ‘The Box', ‘Honour', ‘Threesome' en de winnaar van de Canneseries 2020 ‘Partisan'. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland voor 2022. Er wordt ook geïnvesteerd in Viaplay Nederland originals. Kennard Bos is benoemd tot Viaplay's eerste Executive Producer in Nederland.

Internationale films en series

De streamingdienst zal ook internationale films en series aan het aanbod toevoegen. Enkele namen zijn ‘Men in Black’, ‘Tomb Raider’, ‘Walker’, ‘Dr Death’, ‘The Capture’, ‘Jumanji: The Next Level’, ‘Bad Boys for Life’ en ‘Charlie’s Angels’.

Voor de kids staan er kinderseries op het programma zoals ‘Peppa Pig', ‘My Little Pony' en ‘LEGO Ninjago'.

viaplay kinderseries
Ook kinderseries te zien bij Viaplay

Viaplay missie

Anders Jensen, President en CEO van NENT Group: “De lancering van Viaplay in Nederland is een belangrijke stap voor ons bedrijf en bovenal voor de kijkers. We begrijpen hoeveel de Formule 1 betekent voor Nederland. Daarom zet Viaplay zijn schouders onder dit project zodat we de fans kunnen trakteren op Formule 1 zoals dat nog niet eerder is voorgekomen in Nederland. Op deze manier willen we bijdragen aan de beleving van de Formule 1 en de kijkers nog meer bieden van hun geliefde sport.”

Viaplay Nederland is het elfde land waar Viaplay wordt geïntroduceerd. NENT wil voor eind 2023 in minimaal zestien landen actief zijn. Zo staan o.a. Amerika, Verenigd Koninkrijk en Duitsland op het lijstje van landen waar NENT Viaplay op de markt wil brengen.

Reden om Nederland toe te voegen als land is dat wij één van de beste internetinfrastructuren ter wereld hebben. Streaming is populair in Nederland en er is nog veel groei te behalen.

3.5/5 - (24 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL