Login
amber brantsen foto's
Home » Blog » Televisie » Amber Brantsen foto’s van de ViaPlay presentatrice

Amber Brantsen foto’s van de ViaPlay presentatrice

Amber Brantsen zal in 2022 het Formule 1 studioprogramma bij Viaplay gaan presenteren. Lees hier alles over Amber Brantsen en bekijk verder op deze pagina foto’s van de aantrekkelijke Amber Brantsen.

Viaplay strikt Amber Brantsen

Viaplay is een nieuwe tv-zender. Amber Brantsen verruilt de NOS voor Viaplay dat vanaf komend seizoen de formule 1 zal gaan uitzenden in Nederland. Amber is groot Formule 1-fan en was zelfs te gast bij het Formule 1 Café op Ziggo Sport. Viaplay koos mede voor Amber Brantsen door haar enthousiasme en passie voor de sport.

Niet iedereen is enthousiast over Amber Brantsen als F1 presentator. Zo wordt er in de AD podcast afgevraagd waarom er gekozen is voor een kleurloos persoon als Amber Brantsen.

amber brantsen jan lammers

“De sport waar ik van hou is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken”, zegt ze. “Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”

Viaplay Formule 1

Viaplay heeft de tv-rechten van de Formule 1 weten te bemachtigen. Het troefde o.a. Ziggo af dat de afgelopen acht jaar de rechten had. Zoals we allemaal weten nam de populariteit van Formule 1 de laatste jaren sterk toe mede door de goede prestaties van Max Verstappen.

Viaplay is een betaalzender van de Nordic Entertainment Group. Naast Formule 1 heeft Viaplay ook de rechten van o.a. de Engelse Premier League in handen.

amber brantsen viaplay

NOS Formule 1 podcast

Amber is groot Formule 1 fan. Ze kan dan ook helemaal haar race ei kwijt in de Formule 1 podcast die ze samen maakt met Jan Lammers en journalist Louis Dekker. Daarin becommentarieren ze op wekelijkse basis de formule 1 races.

Carrière Amber Brantsen

Amber Brantsen studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Ze was radionieuwslezer bij Unity FM, Omroep West en Bureau Regio. In 2015 ging ze aan de slag bij NOS bij het programma NOS op 3. Januari 2016 stapte Amber over naar het Radio 1 Journaal. Haar radiotalent is niet onopgemerkt gebleven. December 2015 werd Amber door de Volkskrant uitgeroepen tot radiotalent van het jaar.

NOS journaal

Sinds 2017 presenteert Amber Brantsen het NOS journaal. Eerst nog alleen de journaals in de ochtend en overdag maar later kwam daar ook het achtuurjournaal bij.

Boek Amber Brantsen

Amber kreeg rond 2010 anorexia en is inmiddels al jaren genezen van deze rot ziekte. In 2020 schreef Amber een boek over deze zwarte periode uit haar leven. Ze wilde het taboe over dit onderwerp doorbreken.

Vriend Amber Brantsen

Amber Brantsen heeft een relatie met Rachid Finge. Hem ken je wellicht nog als nieuwslezer bij de NOS. Inmiddels werkt Rachid als communications manager bij Google Nederland. Beiden hebben gemeen dat ze Surinaamse roots hebben.

rachid finge

Amber moeder van Taylor

Op 3 februari 2021 beviel Amber van een dochtertje Taylor Susie. Amber en Rachid kwamen op deze naam tijden de Netflix-show van Taylor Tomlinson. Haar tweede naam Susie is vernoemd naar Susie Wolff, de laatste vrouw die formule 1 reed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen)

Vrije tijd

Amber kan helemaal opgaan in de journalistiek maar ze verliest daarbij niet de echte leven daarbuiten uit het oog. Ze kan helemaal opgaan in sporten zoals formule 1 en crossfit. Verder houdt ze van zonvakanties en is ze verzot van haar kat. Het diertje hielp haar door de moeilijke eetstoornis periode.

4.8/5 - (9 stemmen)