Login
voetbal voorspellen

Voetbal voorspellen

Voetbal voorspellen is erg populair in Nederland. Dat kan gratis, zoals in onze online voetbalpoule. Maar er wordt ook veel gegokt met geld. Per jaar zou het in Nederland gaan om 600 miljoen euro.  Er zijn in Nederland zo’n 2 miljoen mensen die wel eens online een gokje wagen.  Overigens is online gokken met geld in Nederland nog steeds niet gelegaliseerd. Verwachting is dat medio 2021 het online gokken in Nederland legaal zal zijn.

Er zijn verschillende manieren om voetbal voorspellingen te doen:

  1. voetbalpoule invullen
  2. voetbal voorspellen bij een bookmaker (online wedden)

We zullen beiden hieronder kort bespreken.

1. Voetbalpoule invullen

Bijna iedereen heeft wel eens een voetbalpouletje ingevuld. Vooral tijdens een EK of WK voetbaltoernooi worden er vele voetbalpouletjes georganiseerd. Miljoenen Nederlanders doen dan mee aan een pouletje. De meeste pouletjes zijn gratis of er wordt een kleine inleg gevraagd. Deze wordt dan verdeeld onder de winnaars.

Voetbaluitslagen voorspellen in een voetbalpoule was al voor het internettijdperk erg populair. Vooral op kantoren werden toen voetbalpouletjes georganiseerd en deze vulde je toen in op papier. Deze vulde je thuis naar eer en geweten in en leverde je dan in bij organisator op kantoor.

Tegenwoordig zijn er verschillende voetbalpoules online te vinden. Naast onze intikkertje voetbalpoule zijn er bijvoorbeeld nog voetbalpoules en flexvoetbal.

2. Voetbal voorspellen bookmaker

Voetbal is de meest populaire sport van Nederland en het is daarom niet verwonderlijk dat er meer dan een miljoen Nederlanders jaarlijks gokken op voetbal. Dit kan o.a. legaal bij de Toto maar kan ook op websites als Unibet of Casino Winner. Laatst genoemde zijn online bookmakers. Op deze websites kun je dus geld zetten op voetbalwedstrijden maar ook op andere sporten.

Voetbalwedstrijden voorspellen

Je kunt bij bookmakers inzetten op welk team de wedstrijd gaat winnen, de correcte uitslag, welk team er gaat winnen, welke speler er gaat scoren, hoeveel doelpunten of corners er gaan vallen, hoeveel gele en rode kaarten er zullen worden uitgedeeld. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er op wedden.

Voetbal voorspellen tips

Hieronder geven we je tips hoe je zo goed mogelijk de voetbalpoule kunt invullen en je je kansen op het winnen van de voetbalpoule vergroot.

Voorspel correct score

Zo kun je  bij onze voetbalpoules voor een perfect voorspelde uitslag 10 punten verdienen. Eerste prioriteit is dan ook om de perfecte uitslag te voorspellen! Nu weet natuurlijk niemand vooraf wat de uitslag van een voetbalwedstrijd zal gaan worden. Toch is er een methode om de meest verwachte uitslag van te voren te achterhalen. Dit kun je doen door bij een bookmaker de wedstrijd op te zoeken en daar de quoteringen van de correcte uitslag te bekijken.  We leggen je het kort uit aan de hand van onderstaande voorbeeld.

voetbal voorspellen

Bij de bookmaker zien we de mogelijke uitslagen en de bijbehorende quoteringen. Zo zien we bij een uitslag van 0:4 het getal 78. Bij een 0:4 uitslag win je 78 keer je inzet. Dus zet je 1 euro in op 0-4 dan win je 78 euro. De meeste verwachte uitslag is 1:0. Immers, die uitslag heeft de laagste quotering (5.80) en de kans dat dit de uiteindelijke uitslag wordt is het hoogst. Dit komt omdat bijvoorbeeld de wedstrijd Engeland en Rusland vaak in een 1-0 eindigen en omdat er heel veel mensen geld hebben ingezet op 1-0.

TIP 1: kijk bij de bookmaker naar de laagste quotering bij correcte score.

Voorspel winnaar wedstrijd

Welk team gaat de wedstrijd winnen? We kijken weer naar de quoteringen. Hoe lager de quotering, des te waarschijnlijker de kans is dat dat team gaat winnen. Hieronder zie je de quoteringen van een aantal wedstrijden en zie je boven aan 1 X 2 staan. Nu is dit bij een wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië niet zo moeilijk. Jij en ik weten dat Frankrijk de grote favoriet is om deze wedstrijd te winnen. Dat zie je ook terug in de quoteringen: Frankrijk win 1,34 en Roemenie win is 10.75.

voetbal voorspellen

Maar bij de wedstrijd België-Italië is het voor mij al best moeilijk om te weten wie favoriet is. Daarom kijk ik dan altijd naar de quotering en zie je dus dat België (licht) favoriet is want de quotering van 2.45 is een stuk lager dan de quotering van Italië to win (3.10).

TIP 2: Winnaar wedstrijd weten? Achterhaal de laagste quotering bij de bookmaker.

Er zijn veel wedstrijden waarvan je vooraf zelf wel weet wie de favoriet is. Maar er zijn ook veel wedstrijden waarbij de teams gelijkwaardig lijken maar waar je uit de quoteringen de favoriet kunt halen. Zeer interessante informatie waarmee je je concurrenten in de poule te slim af bent!

Bekijk voorspellingen deelnemers

Wanneer je meedoet aan onze voetbalpoule dan kun je bij de statistieken bij de wedstrijd bekijken wat de meeste voorspelde uitslagen zijn. Als veel mensen een bepaalde uitslag voorspellen zou het best wel eens de meest voor de hand liggende uitslag kunnen zijn. Aan de andere kant kun je hier juist ook van afwijken. Als jij de uitslag dan goed hebt hebben een hoop mensen het fout.

Gelijkspel

Heb je het idee en gevoel dat een wedstrijd in een gelijkspel gaat eindigen? Dan is het het meest raadzaam een 1-1 te voorspellen. Uit statistieken blijkt dat maar liefst de helft van de wedstrijden die gelijk worden gespeeld eindigen in 1-1. Niet veel mensen vullen in een voetbalpoule een gelijkspel in. Daar komt dus bij dat wanneer je een gelijkspel goed voorspelt je relatief veel punten verdient t.o.v. de andere deelnemers.

Thuisteam wint met doelpunt verschil

Wanneer een thuisteam wint is de uitslag in 40% van de gevallen met een doelpunt verschil. Je kunt dus beter 2-1 voorspellen dan 2-0 of 3-0. Bij wedstrijden waarbij de winnaar duidelijk is omdat de quotering bijvoorbeeld heel laag is (1,30 of lager) kun je het team met twee doelpunten verschil laten winnen. Maar anders adviseren we je te beperken tot een doelpunt verschil.