Voetballer krijgt boete en schorsing voor overtreden gokregels
Home » Blog » Voetballer uit VK krijgt 5 maanden schorsing na 375 overtredingen van gokregels

Voetballer uit VK krijgt 5 maanden schorsing na 375 overtredingen van gokregels

De Britse voetballer Harry Toffolo heeft een schorsing van 5 maanden gekregen nadat hij schuldig is bevonden aan maar liefst 375 overtredingen van de gokregels in het Verenigd Koninkrijk. De voetballer moet ook een boete van £ 20.956 (€ 24.367) betalen. Toffolo werd in juli aangeklaagd door de Engelse Football Association (FA). Nu is er een definitieve uitspraak gedaan in de zaak.

Toffolo beging de overtredingen in de periode tussen 24 januari 2014 en 18 maart 2017. In het Verenigd Koninkrijk is het voor voetbalspelers verboden om zelf te wedden op voetbalwedstrijden of om informatie over wedstrijden door te spelen aan anderen die hier hun voordeel mee zouden kunnen doen. Aan deze regels heeft de voetballer, die op dit moment bij Nottingham Forest onder contract staat, zich dus niet gehouden.

Schorsing gaat niet direct in

Ondanks dat Toffolo een schorsing van 5 maanden opgelegd heeft gekregen, zal hij de komende tijd nog gewoon in actie komen voor zijn club. Een onafhankelijke commissie heeft namelijk besloten dat de schorsing pas in seizoen 2024/2025 in gaat. Tot die tijd mag de verdediger dus gewoon op het veld staan. 

Niet de eerste Britse voetballer die de fout ingaat

Harry Toffolo is niet de eerste voetballer uit het Verenigd Koninkrijk die in opspraak komt voor het overtreden van de gokregels. In oktober 2022 werd Ivan Toney ook door de FA aangeklaagd in een soortgelijke zaak. Ook Toney zou honderden keren de regels hebben overtreden. Zo had hij bij bookmakers ingezet op zijn eigen doelpunten en op wedstrijden van zijn eigen ploeg. 

Uiteindelijk kreeg Toney een schorsing van 8 maanden opgelegd. Hierdoor zal hij tot 16 januari 2024 niet in actie komen voor zijn ploeg Brentford. Daarnaast moet de voetballer een boete van £ 50.000 (€ 58.273) betalen.

Rate this post

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL