Home » Blog » BNNVARA duikt in de wereld van gokverslaving in docuserie ‘Verslaafd aan verliezen’

BNNVARA duikt in de wereld van gokverslaving in docuserie ‘Verslaafd aan verliezen’

In de nieuwe docuserie ‘Verslaafd aan verliezen’ duikt ex-gokverslaafde Max Terpstra in de wereld van gokverslavingen. In de serie, die uit vier delen zal bestaan, spreekt de presentator onder meer met probleemgokkers en duikt hij in zijn eigen gokverleden. Ook probeert hij te achterhalen wat gokken nou precies zo verslavend maakt.

De docuserie ‘Verslaafd aan verliezen’ wordt gemaakt door het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken en zal vanaf donderdag 21 september te zien zijn op het YouTube-kanaal van dit programma. De aankondiging van de serie komt ongeveer tegelijk met het nieuws dat de KSA vindt dat online casino’s hun zorgplicht met betrekking tot gokverslaving verzaken. 

Persoonlijke verhalen over gokverslaving

In de docuserie maakt Max Terpstra kennis met verschillende gokkers. Zo ontmoet de presentator een probleemgokker die in een uur tijd €30.000 verloor. Maar hij praat ook met iemand die elke dag gokt, maar die zichzelf als recreatieve speler ziet. Daarbij neemt Terpstra zijn eigen gokverleden ook mee in de serie. Hij is op dit moment al twee jaar clean, maar voelt tijdens het maken van de serie dat hij toch nog steeds een zwakke plek voor gokken heeft. 

Medewerking van verschillende professionals

Max Terpstra probeert in ‘Verslaafd aan verliezen’ gokverslavingen niet in z’n eentje te doorgronden. Hij krijgt hier hulp bij van een neuropsycholoog. Ze onderzoeken waarom gokken zo verslavend is en waar de grens ligt tussen recreatief gokken en een verslaving. Door de verschillende kanten te belichten hoopt Terpstra het taboe rondom gokverslaving te doorbreken.

Ook loket Kansspel en demissionair minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de docuserie. 

Lancering van campagne ‘Spaar jezelf’

Tegelijkertijd met de serie begint er ook een speciale campagne rondom het voorkomen van gokverslaving bij jongeren, maakt BNNVARA in een persbericht bekend. Met ‘Spaar jezelf’ hopen BNNVARA en Spuiten en Slikken jongeren te waarschuwen voor de gevaren van online gokken. Ze willen jongeren bewuster maken van de gevaren en hulp bieden als verslaving op de loer ligt. Hiermee hopen ze iets te kunnen doen tegen het stijgende aantal gokverslaafde jongeren. 

3.7/5 - (4 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL