voorbeschouwing EK 2020 groep A
Home » Blog » EK 2021 groep A

EK 2021 groep A

Lees onze voorbeschouwing op het EK voetbal 2021. We nemen kort en krachtig de deelnemende landen met je door en bespreken de kansen van elk land op het EK. Handige informatie om onze grote EK poule goed in te kunnen voelen! We beginnen met een voorbeschouwing van de landen in groep A.

Lees ook alles over het EK 2024 Duitsland.

GRATIS EK POULE

Voorspel de uitslagen van de EK wedstrijden en win prijzen. Je kunt ook een eigen vriendenpoule maken.

aanmelden

Voordat we beginnen moet je weten dat er op het EK zes groepen zijn, elk bestaande uit vier landen (groep A t/m H). Alle nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde (de achtste finales). Nieuw tijdens dit EK voetbal is dat de vier beste nummers drie ook door gaan naar de achtste finales. In feite gaan dus alleen de nummers vier en de twee slechtste nummers drie niet door na de groepsfase.

Voorbeschouwing EK 2021:  voorspelling groep A

Groep A bestaat uit Italië, Zwitserland, Wales en Turkije. Wie gaat deze groep winnen en wie kan er naar huis na de groepsfase? Dat gaan we voorspellen aan de hand van de quoteringen van de bookmakers.

Die quoteringen zijn gebaseerd op de vorm van het team, de historische resultaten en de geldbedragen die er op de teams worden ingezet. In onderstaande tabel zie je de quoteringen van legale bookmaker.

LAND WINNAAR TOP 2
Italië 1,60 1,15
Zwitserland 3,75 1,55
Wales 7,50 2,25
Turkije 7,50 2,25

Je ziet dat Italië de grote favoriet is om groep A te winnen (1,60 keer je inleg) en je krijgt 1,15 keer je inleg als Italië eerste of tweede in de groep eindigt. Ter verduidelijking: hoe lager de quotering* des te groter de kans is dat dit de uitkomst zal zijn.

* Je ziet dat Wales en Turkije een quotering van 7,50 hebben om groep A te winnen. Die kans is dus niet zo heel groot volgens de bookmakers. Zet je bijvoorbeeld 10 euro in op ‘Turkije wint groep A' dan keert de bookmaker 75 euro uit (10 euro x 7,50).

Verder is de voorspelling dat Zwitserland tweede zal worden in deze groep A. Wales en Turkije zijn volgens de bookmakers gelijkwaardig met een 7,50 quotering. Deze landen zullen vermoedelijk gaan strijden om plek drie. Een plek die, behoor je tot de beste nummers drie, ook recht geeft de achtste finales!

Sleutelwedstrijd in deze groep A lijkt dus de wedstrijd Turkije-Wales te worden die gespeeld wordt als tweede wedstrijd van deze teams. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 17 juni 2020. Het land dat deze wedstrijd verliest maakt grote kans om vierde te eindigen in groep A. Er vanuit gaande dat verloren wordt van het veel sterker geachte Italië en in mindere mate Zwitserland.

Voorspelling EK 2020

Italië wordt groepswinnaar, gevolgd door Zwitserland dat tweede eindigt groep A. Turkije eindigt derde in de groep en Wales zal op 21 juni na de laatste groepswedstrijd tegen Italië het EK verlaten.

Italië wordt groepswinnaar, Wales vliegt eruit

Turkije gaat door ten koste van Wales omdat het Turken een ijzersterke verdediging hebben. Dit bewezen de Turken in de kwalificatie voor EURO 2020. In de tien kwalificatiewedstrijden kreeg het slechts drie tegendoelpunten. In zeven van de tien wedstrijden kreeg Turkije zelfs geen enkel doelpunt tegen. Daarmee was Turkije samen met België het minst gepasseerde team.

Scenario: Italië laat laatste wedstrijd schieten

Italië speelt de laatste wedstrijd van de groep tegen Wales. Als Italië de wedstrijden tegen Turkije en Zwitserland heeft gewonnen dan zijn de Italianen verzekerd van de volgende ronde. De kans is dan groot dat trainer Roberto Mancini een b-elftal opstelt in de laatste wedstrijd tegen Wales. Dit biedt dan kansen voor Wales om Italië te verslaan. In dat geval zou Turkije nog wel eens de huilende vierde kunnen zijn. Voorbeschouwing EK

Lees ook onze voorspellingen van de kansen van Nederland en het land dat het EK 2020 gaat winnen.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL