voorbeschouwing kkd
Home » Blog » Voorbeschouwing Keuken Kampioen Divisie 2023/24

Voorbeschouwing Keuken Kampioen Divisie 2023/24

Met FC Groningen, SC Cambuur en FC Emmen zijn er dit seizoen drie grote clubs toegevoegd  aan de Keuken Kampioen Divisie. Dat betekent dat er opnieuw een fel gevecht om de titel en de tweede promotieplek plaats gaat vinden. Wij zetten de kanshebbers voor je op een rijtje.

Er is bij de drie gedegradeerde clubs uit het Noorden van het land een boel veranderd. FC Groningen presenteerde voor de degradatie Dick Lukkien al als nieuwe trainer. Lukkien komt over van FC Emmen, dat het in de finale van de play-offs niet kon bolwerken tegen Almere City FC en ook degradeerde. FC Emmen staat dit seizoen onder leiding van Fred Grim.

Bij SC Cambuur bleef de trainer, ondanks de degradatie, wel aan. Sjors Ultee stapte natuurlijk ook pas in de winterstop van het afgelopen seizoen in bij de club uit Leeuwarden. Toen was het kalf al half verdronken.

Spitsen moeten het verschil maken

Wat de drie degradanten nog meer met elkaar gemeen hebben, is dat ze alle drie een grote spits aantrokken. Kevin van Veen, een speler met een wonderlijke carrière, werd met 25 treffers bijna topscorer van de Schotse Premier League, maar speelt komend seizoen voor FC Groningen in de Keuken Kampioen Divisie. De lange Eindhovenaar verkondigde al meer dan dertig treffers te gaan maken.

FC Emmen haalde Piotr Parzyszek terug naar Nederland. De spits maakte in het verleden doelpunten namens De Graafschap en moet dit seizoen met zijn treffers FC Emmen terug richting de Eredivisie schieten.

De meest interessante spits in de Keuken Kampioen Divisie is wellicht de Italiaanse Marokkaan Youns el Hilali. Deze 20-jarige centrumspits maakt de overstap van het grote AC Milan naar het iets minder grote SC Cambuur. We zijn heel benieuwd hoe deze jonge spits zich in Nederland gaat profileren.

Herbouwen van de selectie

Een ander aspect wat de drie degradanten met elkaar gemeen hebben, is dat er bij alle drie de clubs heel veel spelers vertrokken. In sommige gevallen omdat de club niet met de speler door wilde. In andere gevallen omdat de speler het niet zag zitten om in de Keuken Kampioen Divisie te spelen.

Dat betekent dat FC Groningen, SC Cambuur en FC Emmen hun selecties en dus hun elftal flink moeten herbouwen. Dat is precies de reden dat we geen van deze drie clubs kampioen zien worden van de KKD. Ze zullen wel een grote rol spelen bovenaan de Keuken Kampioen Divisie stand.

Wie wordt kampioen van de KKD?

De online bookmakers denken daar heel anders over. FC Groningen, Cambuur Leeuwarden en FC Emmen zijn de grote kampioenskandidaten met respectievelijk odds van 3.00, 4.00 en 5.00. Willem II volgt met odds van 6.00.

Dan komt er een hele tijd niets. NAC Breda is de vierde club die getipt wordt als kampioen met odds van 15.00. Wij durven daar best een bedragje op te zetten…

NAC Breda best of the rest

Als wij vandaag ons geld zouden moeten zetten op de nieuwe kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, dan zouden wij dat doen op NAC Breda. Waarom? De Bredanaars hebben een ervaren selectie. Kijk alleen al naar de voorhoede.

Trainer Peter Hyballa, die aan zijn eerste volledige seizoen terug in Breda gaat beginnen, kan als centrumspits kiezen voor Jort van der Sande, Tom Boere én Elias Mar Omarsson. Dat is een luxe die bijna geen enkele andere KKD-trainer heeft.

Daarnaast heeft NAC Breda met Roy Kortsmit een uitstekende doelman die punten voor zijn ploeg pakt. Achterin moet de ervaren Vlaming Jan van den Bergh de lijnen gaan uitzetten en de dynamische middenvelder Clint Leemans, de neef van kersvers Ajacied Branco van den Boomen, zou zo mee kunnen in de Eredivisie.

Kortom: NAC Breda gaat volgens ons hoge ogen gooien in de Keuken Kampioen Divisie.

Revanche drijfveer voor ADO Den Haag

Een ander team dat we goed in de gaten gaan houden is ADO Den Haag. Deze club kende onder Dirk Kuyt een dramatische start van het vorige seizoen. Kuyt werd snel ontslagen en opgevolgd door Dick Advocaat. Voor de Ras-Hagenees was dit de allerlaatste klus in het betaalde voetbal was. Jaja.

Advocaat is inmiddels opgevolgd door Darije Kalezic. De oud-trainer van Jong FC Utrecht moet ADO terug naar de play-offs leiden. Nog een seizoen zoals het vorige met uiteindelijk een twaalfde plaats in de eindrangschikking, is simpelweg onacceptabel in de Hofstad.

De Haagse cult spits Thomas Verheydt heeft het Cars Jeans Stadion inmiddels verruild voor een avontuur in Turkije. Met Henk Veerman heeft ADO een soortgelijke aanvaller binnengehaald. Veerman wordt voor een seizoen gehuurd van FC Volendam.

De verrassing komt opnieuw uit het Zuiden

Elk jaar is er een team dat boven verwachting presteert. Twee seizoenen geleden was dat FC Eindhoven, dat vanuit het niets beslag legde op de derde plaats. Vorig seizoen mocht MVV Maastricht de verrassing van het seizoen genoemd worden.

Dit seizoen zou opnieuw FC Eindhoven weleens kunnen verrassen. Aanvaller Joey Sleegers is voor de derde keer in zijn carrière neergestreken aan de Aalsterweg,verdedigers Colin Seedorf en Jasper Dahlhaus zijn gebleven en Rob Penders is opgevolgd door de kroonprins van het Brabantse trainersgilde Willem Weijs.

Het enige dat Eindhoven nog mist is hetgeen alle hierboven genoemde clubs al wel hebben: een spits.

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL