Home » Blog » Mega Millions loterij in Florida levert man 1,58 miljard (!!) dollar op

Mega Millions loterij in Florida levert man 1,58 miljard (!!) dollar op

Alles in Amerika is groter dan in Nederland. Ook de jackpot van de Mega Millions loterij in Florida. Na 31 trekkingen waarbij de jackpot niet viel was deze opgelopen tot 1,58 miljard dollar. Dat is omgerekend een dikke 1,44 miljard euro. Een gelukkige speler uit Florida gokte alle getrokken getallen goed en mag zich vanaf nu, na aftrek van belastingen, miljardair noemen.

De man won met de getallen 13, 19, 20, 32, 33 en 14 de op twee na hoogste jackpot uit de geschiedenis. De identiteit van de gelukkige winnaar is niet bekend. Het is in Florida zo geregeld dat namen van winnaars die meer dan $ 250.000 winnen in een loterij of een, 90 dagen anoniem blijft.

Wel bekend is dat de man of vrouw uit de omgeving van Jacksonville komt. Daar werd het winnende lot immers voor een bedrag van $ 2,- verkocht door een supermarkt.

Meerdere grote jackpotten

Het is niet voor het eerst dit jaar dat een Amerikaanse loterij een jackpot van meer dan een miljard dollar uitkeert. In januari werd een bedrag van 1,35 miljard gewonnen. Vorig jaar november won een inwoner van Californië in een Power Ball loterij een bedrag van 2,04 miljard. Ook toen kostte het winnende lot $ 2,-.

Ondenkbaar in Nederland

Dergelijke jackpots zijn in Nederland ondenkbaar. De grootste jackpot ooit bedroeg ruim € 38 miljoen in de Staatsloterij. Deelname aan loterijen valt onder de Wet Kansspelen op Afstand. Net zoals online casino's staan ook loterijen in Nederland onder toezicht van de Kansspelautoriteit.

 

2.5/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL