loterij lot gestolen
Home » Blog » Winkelier steelt 1 miljoen lottowinst van bejaard stel

Winkelier steelt 1 miljoen lottowinst van bejaard stel

Een Brits bejaard echtpaar is opgelicht door een winkelmedewerker, die hen een winnend loterijbiljet van 1 miljoen pond wist te ontfutselen. De dader liep al snel tegen de lamp toen hij het lot probeerde te verzilveren, meldt The Sun. Het stel krijgt het geld gestort en de oplichter mag de bak in.

De Britse Maureen en Fred Holt waren dolgelukkig met hun winnende lot in de loterij. Maar de man wist het oudere echtpaar wijs te maken dat het gewoon om een ’verliezend’ biljet ging en vroeg of ze het nog terug wilden hebben.

Omdat het blijkbaar waardeloos was, antwoordde het stel uit Manchester dat hij het mocht weggooien. Vervolgens dacht de winkelbediende zijn slag te kunnen slaan en probeerde de winst telefonisch op te eisen.

Camelot, de organisator van de loterij, kreeg argwaan omdat de man niet kon aangeven waar hij het lot gekocht had. „Ik ben de eigenaar van het kaartje, maar heb een slecht geheugen”, luidde zijn ongeloofwaardige uitleg.

Het kansspelbedrijf besloot om de bewakingsbeelden van de winkel op te vragen en stelde vast dat het winnende lot daar niet was aangeschaft.

Uit verder onderzoek bleek dat het biljet gekocht was in een supermarkt in Oldham en dat daarbij gebruik was gemaakt van een klantenkaart. Op basis van die gegevens wist de organisator de identiteit van de échte koper te achterhalen: Maureen Holt.

Tijdens een ondervraging door de politie bekende de winkelbediende schuld en gaf hij toe het echtpaar doelbewust te hebben misleid. De man is nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden.

„Een oudere vrouw bedriegen en proberen het geld voor zichzelf op te eisen is bijzonder achterbaks”, zegt rechercheur Kate Carnally van de politie van Manchester in The Sun.

Maureen en haar echtgenoot hebben de som inmiddels op hun rekening gekregen en zeggen het geld, omgerekend meer dan 1,1 miljoen euro, te verdelen onder hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Wat zou jij doen met je geld als jij de loterij wint?

2.5/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL