wk 2030
Home » Blog » Grote kans op WK 2030 in Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay

Grote kans op WK 2030 in Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay

Het WK 2030 zou best wel eens in Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay kunnen worden gehouden. De landen hebben zich gezamenlijk kandidaat gesteld voor het WK voetbal van 2030. “Voor de 100e verjaardag moet het WK terugkeren naar huis”, zei voorzitter Alejandro Domínguez van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. “Het WK moet terug naar Zuid-Amerika.”

WK 2030 Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay

Al sinds 2017 wordt de gezamenlijke kandidatuur van de vier Zuid-Amerikaanse landen overwogen. Een ander Zuid-Amerikaans land Brazilië was al gastheer tijdens het WK in 2014. In 1930 werd het eerste WK voetbal ooit in Uruguay gehouden.

De FIFA verwacht dat de keuze voor het WK 2030 in 2024 zal worden gemaakt.

WK 2030 Spanje Portugal

Ook Spanje en Portugal hebben zich kandidaat gesteld om het WK 2030 te mogen organiseren. De laatste keer dat Spanje en Portugal zich samen kandidaat stelden voor een WK voetbal was in 2018. Uiteindelijk won Rusland die bid.

update 4 oktober 2023: De FIFA heeft bekend gemaakt dat het WK 2023 wordt georganiseerd door Spanje, Portugal en Marokko.

De voorzitters Luis Rubiales van de Real Federación Española de Fútbol (RFEF) en Fernando Gomes van de Federación Portuguesa (FPF) zetten in oktober 2020 hun handtekening onder de officiële kandidatuur voor het WK voetbal van 2030.

Waar wordt het WK 2030 gehouden?

Vanaf 2026 zal het WK worden uitgebreid tot een toernooi met 48 landen, waarbij het wenselijk is dat het WK in een aantal verschillende landen wordt gehouden. Er zijn tot nu toe slechts twee gezamenlijke biedingen geweest voor het WK voetbal voor mannen.

Op basis van de FIFA-regels mogen alle landen een bid doen om het WK voetbal te organiseren, behalve voor degenen die de vorige twee World Cups hebben georganiseerd. Het WK 2022 wordt gehouden in Azië (Qatar) en het WK 2026 in Noord-Amerika (VS, Canada en Mexico). Zodoende kan het WK 2030 alleen nog maar gehouden worden in Afrika, Europa of Zuid-Amerika.

Oceanië is uitgesloten omdat dat zij niet de infrastructuur over de juiste infrastructuur om een WK met 48 teams te organiseren. Dat Australië zich heeft aangesloten bij Aziatische confederatie helpt hier ook niet bij.

Het WK 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. We zijn benieuwd of Nederland zich weet te kwalificeren en welke spelers er tegen die tijd in de Oranje selectie zullen worden opgenomen.

2.3/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL