wk kaarten kopen
Home » Blog » WK kaarten kopen

WK kaarten kopen

Wil jij naar het WK voetbal in Qatar? Dan kun je nu WK kaarten kopen want de wereldwijde kaartverkoop is gestart. Lees hieronder waar je kaarten voor het WK 2022 kunt kopen en wat ze kosten.

Wanneer WK kaarten kopen?

Tijdens de eerste termijn van 19 januari t/m 8 februari kun je je inschrijven voor afzonderlijke kaarten t/m de finale. Ditzelfde geldt voor pakketten zoals een groepsfase pakket voor bijvoorbeeld het Nederlands Elftal.

WK tickets kopen, 2e termijn

Voorafgaand aan de WK loting op vrijdag 1 april 2022 zal de tweede termijn aanvangen waarin WK kaarten kunnen worden gekocht. Bij deze verkoopfase is het ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. De FIFA maakt later meer bekend over de verkoop van de kaarten in deze 2e fase.

Waar WK kaarten kopen?

WK voetbal kaarten voor het WK voetbal 2022 in Qatar koop je via deze link die verwijst naar de speciale WK tickets pagina op de  FIFA website.

WK kaarten verkoop

Wereldwijd werden er binnen 24 uur meer dan 1,2 miljoen WK tickets verkocht. De Wereldvoetbalbond FIFA meldde dat de meeste aanvragen voor tickets uit het gastland Qatar kwam. Daarna volgden Argentinië, Mexico, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Engeland en India.

Maar liefst 140.000 mensen vroegen een kaart aan voor de finale van het WK voetbal. Voor het openingsduel werden tot nu toe al 80.000 kaarten aangevraagd. De  voorverkoopperiode duurt tot 8 februari. Het maakt niet uit op welke dag je een aanvraag indient.

Loting WK kaarten

Overigens maakt het niet uit of je de kaarten aan het begin of eind van de termijn aanvraagt. Na de eerste termijn worden de kaarten pas toegewezen. Mochten er teveel mensen zijn die kaarten willen dan wordt er geloot. Mocht je kaarten aanvragen dan krijg je op 8 maart bericht of je tot de gelukkigen behoort.

Wat kosten WK kaarten?

Kaarten voor het WK in Qatar zijn te verkrijgen in vier categorieën. Categorie 1 zijn de duurste kaarten en categorie 4 zijn de goedkoopste WK tickets. Van die laatste categorie gaan er 350.000 kaarten naar de Qatarese bevolking. Inwoners van Qatar kunnen kaarten kopen vanaf slechts €10 per WK ticket. Het is al jaren beleid van de FIFA dat inwoners van het gastland exclusief kunnen profiteren van lage ticketprijzen.

Prijzen van WK kaarten voor bezoekers uit andere landen liggen een stuk hoger. Zo zijn de kaarten in de groepsfase te verkrijgen vanaf €90. De kaarten voor de wedstrijden na de groepsfase liggen elke ronde hoger, waarbij je bij een halve finale WK wedstrijd in Qatar moet denken aan €250 per WK ticket. Kaarten voor de WK finale kosten rond de €400.

Dit zijn uiteraard de prijzen die je betaalt voor kaarten die je direct koopt via de FIFA. Uiteraard zullen er kaarten te koop worden aangeboden door mensen en bedrijven die winst willen maken op de verkoop van de WK kaarten. Prijzen van deze tickets kunnen duizenden euro's gaan bedragen.

WK kaarten €50.000

En dan zijn er ook nog speciale WK kaarten. De officiële partner van FIFA, MATCH Hospitality, verkoopt een pakket van twee kaarten voor de finale van het WK voetbal in het Lusail Iconic Stadium. Hiervoor moet je €50.000 neerleggen. Je hebt dan wel de beste plaatsen in het gloednieuwe stadion, inclusief 6-gangen diner. Je krijgt er een gereserveerde parkeerplek bij en een exclusief cadeau ter herinnering aan de finale.

Meerdere WK kaarten per dag

Gezien de korte afstanden tussen de stadions is het voor fans mogelijk om meerdere WK wedstrijden op een dag live in een stadion te bekijken. Het wordt toegestaan dat je als fan meerdere kaarten van meerdere wedstrijden per dag koopt.

WK kaarten groepen en gezinnen

De FIFA heeft deze WK editie het maximaal aantal aan te schaffen kaarten per groep verhoogd. Per groep kunnen maximaal zes kaartjes per wedstrijd worden gekocht. Je mag zelfs tot 60 kaartjes voor het gehele WK toernooi kopen zodat je dus veel wedstrijden samen met je vrienden en familie in het stadion kunt bekijken.

WK Poule 2022

Het WK voetbal 2022 begint op 21 november. Wij organiseren een grote WK poule op onze website. Het vorige WK speelden er 100.000 mensen mee met onze WK poule. Je kunt je alvast aanmelden. We sturen je dan zodra je de WK poule kunt invullen een mailtje. Aanmelden WK poule.

wk voetbal kaarten kopen

Speelsteden WK Qatar

Het WK voetbal in Qatar wordt gespeeld in vijf speelsteden:

  • Doha
  • Lusail
  • Al-Khor
  • Al-Rayyan
  • Al-Wakrah

WK stadions Qatar

Het WK voetbal in Qatar wordt gespeeld in acht stadions. De stad Doha ligt centraal en heeft maar liefst vier stadions waar WK wedstrijden zullen worden gespeeld. Omdat Qatar een klein land is, liggen de speelsteden vlakbij elkaar. De stadions liggen in een straal van 60 km van elkaar. Bekijk de WK stadions in Qatar.

4.1/5 - (29 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL