adidas wk bal 2022
Home » Blog » Dit is de WK bal voor het WK 2022 in Qatar

Dit is de WK bal voor het WK 2022 in Qatar

Adidas heeft de officiële WK-bal gepresenteerd waarmee zal worden gevoetbald tijdens het WK 2022 in Qatar. De naam van de voetbal is Al Rihla 2022 World Cup. Al Rihla is Arabisch voor ‘de reis’.

De WK-bal werd gepresenteerd in Qatar waar vrijdag de WK loting zal plaatsvinden. De WK bal heeft felle kleuren. Het zijn de kleuren van de Qatarese vlag en de traditioneel witte Arabische kleding. Adidas is al sinds 1970 de leverancier van de WK bal.

Snelste bal ooit

Adidas claimt dat de het de snelste bal ooit is. De Adidas 2022 WK bal is vanaf 30 maart 2022 te koop op de website van Adidas en zal vanaf 13 april in de winkels liggen.

WK bal gaat de wereld rond

Het is de bedoeling dat de WK-bal de wereld rond gaat en steden zal aandoen zoals Riyad, Mexico-Stad, New York, Londen, Berlijn en Parijs. Adidas verbindt het bezoek van de WK-bal en de steden met maatschappelijke sport projecten. Zo wordt in de hoofdstad van Saudi-Arabië (Riyad) een trainingsveld aangelegd waar vrouwen kunnen voetballen.

1% naar het goede doel

Adidas heeft aangegeven dat 1 procent van de verkoop van de WK-bal gaat naar de stichting Common Goal. Deze stichting werd enkele jaren geleden opgericht door de Spaanse voetballer Juan Mata.

De stichting financiert voetbalprojecten voor kinderen die het moeilijk hebben en zet zich in voor een “duurzame toekomst en gelijkheid voor iedereen”.

Profvoetballers en trainers kunnen zich aansluiten door (minimaal) 1 procent van hun salaris af te staan aan de stichting Common Goal. Enkele bekende namen die zich hebben aangesloten zijn Vivianne Miedema, Giorgio Chiellini, Andre Onana, Megan Rapinoe, Jürgen Klopp, Cyriel Dessers, Julian Nagelsmann en UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Ajax test WK 2022 bal

Ajax zal in voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan trainen met de nieuwe Adidas WK bal. Ajax heeft nauwe banden met Adidas omdat het sportmerk de kledingsponsor is van de Amsterdammers.

4.2/5 - (6 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL