Login
ek poules 2021

EK poules 2021

Het EK voetbal 2021 is opgedeeld in zes poules (poule A t/m F) waarin elk vier landen zijn vertegenwoordigd. Later dit jaar worden de overige vier (nog onbekende) deelnemende landen bekend na het spelen van play-off wedstrijden.

Overzicht indeling EK poules van het EK 2021:

  • Poule A: Turkije, Italië, Wales, Zwitserland
  • Poule B: Denemarken, Finland, België, Rusland
  • Poule C: Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Play-offs D
  • Poule D: Engeland, Kroatië, Play-offs C, Tsjechië
  • Poule E: Spanje, Zweden, Polen, Play-offs B
  • Poule F: Play-offs A, Portugal, Frankrijk, Duitsland

Van elke poule gaan de nummers 1 en 2 door naar de achtste finales. Ook de vier beste nummers drie veroveren een plek in de achtste finales. In totaal stromen er dus 16 landen van de poule fase naar de achtste finales.

Hieronder in tabelvorm een overzicht van de EK poules groepsindelingen.

Poule APoule B
Turkije
Denemarken
Italië
Finland
Wales
België
Zwitserland
Rusland

poule Cpoule D
Nederland
Engeland
Oekraïne
Kroatië
Oostenrijk
Winner C
Winner D
Tsjechië

Poule EPoule F
Spanje
Winner A
Zweden
Portugal
Polen
Frankrijk
Winner B
Duitsland

EK poule Nederland

Nederland is ingedeeld in poule C (ook wel groep C genoemd) bij Oekraïne en Oostenrijk. Oranje heeft thuisvoordeel want alle drie de groepswedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. Wil je meer informatie over de speeldata van Oranje en de de kansen van het Nederlands Elftal. Want maakt Nederland kans op het winnen van het EK? Lees hier verder.

DOE MEE: EK POULE

Doe mee met onze grote gratis EK voetbalpoule. Voorspel de uitslagen van de EK wedstrijden en maak kans op mooie prijzen. Je kunt ook een eigen vriendenpoule maken. Meld je nu aan en laat zien dat jij de voetbalkenner van Nederland bent.

aanmelden

Het EK 2021 zou eigenlijk gehouden worden in 2020 maar Covid-19 gooide roet in het eten. De UEFA, de organisator van het EK voetbal besloot het EK met een jaar uit te stellen. Ook werd besloten om de naam van het evenement EURO 2020 zo te laten en het jaartal niet te wijzigen in 2021.