Home » Blog » EK Selectie Jong Oranje

EK Selectie Jong Oranje

De Jong Oranje selectie voor het EK is bekend gemaakt. Jong Oranje-coach Erwin van de Looi selecteerde 23 spelers, onder wie Brian Brobbey (Ajax), die voor het eerst bij de definitieve selectie van Jong Oranje zit.

Ajax is met vijf spelers hofleverancier van Jong Oranje. Naast Brobbey zijn ook doelman Kjell Scherpen, verdedigers Jurriën Timber en Perr Schuurs en middenvelder Jurgen Ekkelenkamp opgeroepen. Grote afwezige is PSV-middenvelder Mohamed even als Feyenoord-rechtsback Lutsharel Geertruida.

Selectie Jong Oranje

Dit is de definitieve selectie nederlands elftal:
Brian Brobbey (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Dani de Wit (AZ), Myron Boadu (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Noa Lang (Club Brugge), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Justin Bijlow (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Sven Botman (LOSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV), Jordan Teze (PSV), Justin Kluivert (RB Leipzig), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Danilho Doekhi (Vitesse) en Ludovit Reis (VFL Osnabrück).

ek selectie jong oranje

EK-21 opzet

Het EK onder 21 wordt gehouden in Hongarije en Slovenië en is opgedeeld in twee delen. De groepsfase wordt van 24 tot en met 31 maart gespeeld. De finaleronde staat van 31 mei tot 6 juni op het programma. De UEFA heeft voor deze opzet gekozen n.a.v. het corona virus. Wanneer Jong Oranje zich plaatst voor de finaleronde, dan mag er voor deze finaleronde een nieuwe selectie worden samengesteld.

Wedstrijdprogramma Jong Oranje

  • Woensdag 24 maart (21.00 uur): Jong Roemenië-Jong Oranje
  • Zaterdag 27 maart (21.00 uur): Jong Duitsland-Jong Oranje
  • Dinsdag 30 maart (18.00 uur): Jong Oranje-Jong Hongarije

Frank de Boer

Bondscoach Frank de Boer liet eerder weten dat hij met zijn voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden van later deze maand tegen Turkije, Letland en Gibraltar rekening heeft gehouden met het EK van Jong Oranje: “Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen. Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken. Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden.”

Erwin Van de Looi

Van de Looi reageert: “We hebben een erg mooie selectie kunnen samenstellen. Zoals altijd hebben we de selectie in goed overleg met de technische staf van het Nederlands elftal samengesteld”, reageert Van de Looi op de website van OnsOranje. “Het Nederlands elftal blijft natuurlijk altijd leidend, maar het is erg prettig dat we goed met elkaar hebben kunnen meedenken. Bij het maken van onze selectie hebben we op een aantal posities lastige knopen moeten doorhakken. Dit was zeker geen gemakkelijke klus. Door de korte voorbereidingstijd op het EK hebben spelers die bekend zijn met de speelwijze en werkwijze van Jong Oranje de voorkeur.”

Van de Looi vertelt uit ook dat intensief contact heeft gehad met de clubs over de fitheid van de spelers. Mede daarop zijn de keuzes gebaseerd. “We spelen namelijk drie wedstrijden in zeven dagen en hiervoor hebben we fitte spelers nodig. Met zo goed als geen voorbereiding hebben we simpelweg niet de luxe om te veel ‘nieuwe’ spelers in te passen in ons team of om niet-wedstrijdfitte spelers op te trainen. Al met al denk ik dat we met een prima selectie aan een mooi EK kunnen beginnen.”

EK Poule

Doe mee met onze EK poule en win mooie prijzen.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL