Home » Blog » Keert Zlatan terug bij Zweden?

Keert Zlatan terug bij Zweden?

Hoe gaaf zou het zijn als Zlatan Ibrahimović tijden het aankomende EK 2021 nog een keer meespeelt met het Zweedse team? Het zou zo maar kunnen, want niks is te gek voor de 39-jarige Zlatan.

En de geruchten worden gevoed door Zlatan zelf die vandaag op sociale media een mysterieuze tekst plaatste: ‘Long time no see’, schreef Zlatan bij een foto van zichzelf in een Zweeds nationaal shirt.

laatste update: 03 maart 2021
Het is nog niet officieel, maar er wordt gemeld door enkele gezaghebbende Zweedse media dat Zlatan Ibrahimović terugkeert in het nationale team van Zweden . Maar de Zweedse teammanager (en net als Zlatan voormalige Ajax-spits) Stefan Pettersson wil het nieuws nog niet bevestigen. Met de mogelijke terugkeer van Zlatan zou Zweden beschikken over een super aanvaller. Mogelijke nadeel is dat hij al een tijdje (sinds EK 2016) niet meer speelde voor het Zweeds nationale team en dat zijn terugkeer bij sommige spelers hiërarchie in de war kan schoppen. Maar laten we eerlijk zijn. In welk team waar Ibrahimovic voor speelde zorgde hij niet voor controverse?

update 06 november 2020
De Zweedse bondscoach Janne Andersson neemt Zlatan Ibrahimovic niet op in zijn selectie voor de  Nations League wedstrijden van volgende week. “Sommige mensen hebben gezegd dat er een plan achter die foto schuilgaat”, zei Andersson tegen de Zweedse krant Aftonbladet. ‘Maar ik begrijp niet wat het betekent. Ik wil er niet te veel energie in steken. Het is vierenhalf jaar geleden dat hij zei dat hij zijn carrière bij het nationale team had beëindigd. We spraken erover na het EK. Ik heb het grootste respect voor hem, net als die van veel andere spelers die dezelfde beslissing hebben genomen. Dus de vraag is voor mij gesloten.”

Een rentree van Zlatan lijkt dus uitgesloten, zeker met deze trainer aan het bewind.

zlatan twitterzlatan instagram

Het is al weer enige tijd geleden dat Zlatan voor het laatst voor Zweden in actie kwam. Hij speelde tijdens het EK van 2016 zijn laatste wedstrijd voor Zweden, speelde in totaal 116 interlands en maakte 62 doelpunten. De geruchten dat hij tijdens het EK 2018 weer zijn opwachting zou gaan maken deden daarna nog volop de ronde. Echter het bleef bij geruchten en een comeback van deze geweldenaar bij het Zweedse nationale team bleef uit.

Zlatan op EK 2021

Zien we Zlatan komend EK weer terug? Wij hopen van wel want hij bewijst nog bijna wekelijks bij zijn huidige club AC Milan dat hij z'n tovenaarskunsten nog niet is verleerd. Zweden is tijdens het EK 2021 ingedeeld in groep E bij Spanje en Polen.

Geniet van Zlatan's tovenaarskunsten en bekijk onderstaande video met z'n mooiste goals.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL