Home » Blog » EK voetbal verplaatst naar december?

EK voetbal verplaatst naar december?

Moet het EK voetbal niet verplaatst worden naar december? Dit is een idee van Berti Vogts, de Duitse ex-international en ex-bondscoach. Volgens Vogts is het totale waanzin om het EK voetbal in juni plaats te laten vinden. En daar zit best wel wat in.

Het EK wordt gespeeld in 12 verschillende landen. Met de huidige corona pandemie is het natuurlijk bijna onmogelijk om een EK te organiseren dat wordt gespeeld in 12 verschillende landen. Er is dan wel een vaccin maar dat vaccin is nog maar aan een klein deel van de mensen toegediend. Volgens Berti Vogts moet de UEFA hier nu al op anticiperen anders is het te laat. Berti Vogts: “Stel het EK zes maanden uit. Reageer nu, anders is het te laat”.

Vogts vind het vreemd dat de UEFA niks van zich laat horen. Daarom houdt hij een pleidooi in zijn column voor T-online. Vogts komt met een oproep. ,,Ik ben geërgerd. Hoeveel mensen zijn gisteren gestorven? Hoe staat het vandaag met de belasting van ziekenhuisbedden op de intensive cares? Met deze vragen staan we ‘s ochtends op en stappen we ‘s avonds opnieuw in bed. Een EK voetbal in juni over twaalf landen is totale waanzin.”

Tijdens het EK zijn er te weinig mensen gevaccineerd om het EK volledig tot zijn recht te kunnen laten komen. De stadions moeten voor minimaal 50% vol zitten om een beetje sfeer te kunnen garanderen.

Je ziet het nu ook bij het WK handbal dat wordt gehouden in Egypte. Vogts: ,,Dat is een ramp. De Duitse topspelers hebben afgezegd uit angst voor het virus en de tribunes zijn leeg.” Toegespitst op het EK voetbal: ,,Stel je voor: een EK-duel tussen Duitsland en Frankrijk voor lege tribunes, en zonder wereldklassespelers als Toni Kroos en Kylian Mbappé? Dat mag toch niet zijn, en dat wil niemand op tv zien.”

Ook oppert Berti Voghts het idee om het EK voetbal niet alleen naar december te verplaatsen maar ook om het in één land te organiseren. Een land dat de corona crisis goed onder controle heeft. Vogts: “Liever later een EK in één land met een goede sfeer en gezonde mensen, dan een toernooi binnen enkele maanden op het hele continent die mogelijk zieken of doden tot gevolg zal hebben.”

Vooralsnog gaat de UEFA er wel van uit dat fans (deels) toegelaten zullen zijn in juni. Er zijn 2,5 miljoen tickets in een eerste verkoopperiode verkocht. Een nieuwe verkoopperiode van tickets is nu uitgesteld tot maart. De UEFA houdt rekening met vier scenario’s van publiek: een bezetting van 100%, een bezetting tussen 50 à 100%, een bezetting tussen 20 à 30% of een EK achter gesloten deuren. In de laatste drie scenario’s engageert de UEFA zich tot het terugbetalen van de tickets aan fans die duels niet kunnen bijwonen.

 

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL