ek voetbalshirt
Home » Blog » EK voetbalshirts

EK voetbalshirts

We hebben een overzicht gemaakt van alle EK voetbalshirts van de deelnemende landen aan het EK voetbal dat in de zomer van 2021 wordt gespeeld.

Bekijk hieronder de foto's van de EK voetbalshirts van alle 24 deelnemende landen. Welk EK shirt vind jij het mooiste?

Meedoen onze gratis EK poule doe je hier.

Turkije EK shirt

Het EK voetbal shirt van Turkije is geïnspireerd op de tenues uit de jaren '70. Het tenue is wit met een brede, rode band over de borst. In deze band prijken de krimpende maan en de ster uit het embleem van de Turkse voetbalbond, de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) in het wit. Opvallend aan dit design is dat het tenue verder geen badge van de voetbalbond op het tenue heeft. Daarentegen zijn de krimpende maan en ster op de borst geprint.

Nike verzorgt al sinds 2003 de tenues van het nationale elftal en heeft een langdurig contract met de Turkse bond. Het Turkije tenue bevat ook een zigzag band aan de zijkanten van het tenue. Ook deze band is wit. De baan in de vorm van een bliksemschicht is overigens iconisch voor het nieuwe template van Nike. Verder bevat het tenue dit seizoen een rode, ronde hals. De band aan de onderkant van de mouwen is ook rood. De hals bevat aan de achterkant ook nog een kleine opening en in de hals prijkt de naam van het land: ”TÜRKIYEM.”

EK shirt turkije

Italië EK shirt

Het voetbalshirt van het Italiaanse elftal is zoals altijd blauw en wordt gekenmerkt door een all-over print. Deze print staat symbool voor het rijke verleden en de toekomst van La Squadra Azzurra. In het patroon bevindt zich een bloemenmotief. De gevouwen kraag van het thuisshirt is marine blauw en ook de biesjes van de mouwen hebben deze tint. In de biesjes is de Italiaanse driekleur middels drie kleine strepen verwerkt. Dit design komt ook weer terug aan de achterkant van de hals, waar ook de naam van het land staat (ITALIA). Het tenue is uitgerust met gouden details. De logo's van de FIGC en Puma op de borst zijn goud. De logo's van Puma staan ook op de mouwen. Verder bevat het tenue dit seizoen een v-hals.

 

Italie EK shirt

Wales EK shirt

Het Adidas Wales voetbalshirt is zoals altijd rood en wordt gekenmerkt door de adidas EQT v-collar. Deze hals is geïnspireerd door de voetbalshirts van adidas in de jaren '90. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat een brede gele band met daaronder twee rode banen, twee groene banen en een witte band. Hiermee zijn deze banen geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. De gele tint op het tenue is een verwijzing naar het nationale symbool van Wales, namelijk de narcis. Het logo van de bond betreft een nieuw embleem, dat gekenmerkt wordt door een draak.

Wales ek shirt

Zwitserland EK shirt

Het EK shirt van Zwitserland is van Puma en is rood en wordt gekenmerkt door de all-over print van dunne, flitsende lijnen in het bordeaux rood. Ook de brede band over de mouwen is bordeaux rood. Deze band loopt deels door over de achterkant van het tenue.. Op het midden van de borst staat het logo van Puma. De linkerborst bevat de vlag van het land en de andere borst het embleem van de Zwitserse bond. De achterkant van het voetbalshirt is uitgerust met de naam van het land: SUISSE.

Zwitserland EK shirt

 

België EK shirt

Het België voetbalshirt voor 2020-2021 is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de print van rode en zwarte strepen. Deze strepen vormen samen de letter B. Deze B is ontworpen door twee kunstenaars: Musketon & 2SHY. Deze B staat symbool voor het land en de spelers die het tenue dragen. Verder bevat het tenue ook de kleuren van de Belgische vlag. De linkerborst van het België tenue is uitgerust met het logo van de Belgische voetbalbond. Dit betreft een geheel nieuw logo ter ere van het 125 jarig bestaan. De andere borst bevat het logo van Adidas in het geel. De flitsende letter B is ook verwerkt op de achterkant van het tenue, onder de kraag.

EK shirt belgie

EK shirt Finland

In dit voetbalshirt speelt het nationale elftal van Finland de Euro 2020 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden.

Je ziet het al, het Finland voetbalshirt is een eerbetoon aan de Finse vlag. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door het grote kruis over de body van het tenue en de mouwen. Dit kruis is navy blauw en vervaagt naar de onderkant in een heldere blauwe kleur. Het Finse tenue is voorzien van een ronde hals met aan de achterkant een v-opening. De binnenkant van de hals bevat nog een speciale graphic. Hier staat ”SSU Suomi” in de kleuren van de Finse vlag. Op de rechterborst prijkt het Nike logo in het goud en de andere borst bevat de badge van de Finse voetbalbond. De zijkanten van het tenue bevatten een zigzag taping in het wit.

EK shirt finland

Rusland EK shirt

Het EK voetbalshirt van Rusland is geïnspireerd op het Adidas Condivo 20 template. Het tenue is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de camouflage. Deze print heeft wat weg van wolken. De mouwen zijn overwegend rood en bevatten aan de onderkant twee banen in de andere kleuren van de Russische vlag. Verder bevat het Rusland tenue een retro v-hals. Dit wordt door Adidas de zogenaamde EQT collar genoemd en is geïnspireerd op de kraag die Adidas veelal gebruikte in de jaren '90. Op de borst bevinden zich de logo's van de Russische voetbalbond en Adidas. De achterkant van het tenue bevat in de nek het wapen van het land.

Rusland EK shirt

Nederland EK shirt

Uiteraard is het shirt van Oranje tijdens dit EK voetbal in de kleur oranje! Je ziet ook de leeuw, het logo van de KNVB op het shirt. Het design van de all-over print is gebaseerd op het succesvolle voetbalshirt van 1988. In 1988 won Nederland het EK voetbal dus misschien brengt dit shirt wel geluk!

Het tenue van Oranje is verder uitgerust met zwarte details. De v-hals van het tenue is zwart en ook de zijkanten van het tenue bevatten een zwarte band. Deze band heeft de vorm van een bliksemschicht en in de band zijn de initialen van de KNVB verwerkt. Een ander detail bevindt zich aan de binnenkant van de hals. Hier prijkt een 3D afbeelding van een tulp, de nationale bloem van Nederland. Onder de bloem staan ook weer de letters van de KNVB. De rechter borst bevat een oranje badge met daarin de zwarte leeuw van de KNVB. De andere borst is uitgerust met de swoosh van Nike.

EK shirt Nederland

Oostenrijk EK shirt

Het Oostenrijk thuistenue heeft wat weg van het Arsenal shirt. De body van het voetbalshirt is namelijk geheel rood en de mouwen van het tenue zijn wit. Hetzelfde geldt voor de ronde hals. De mouwen worden afgesloten door een rode band. De body van het Euro 2020 voetbalshirt van het Oostenrijkse voetbalelftal bevat bovendien een print van het embleem van de voetbalbond, welke gekenmerkt wordt door de adelaar. Op de linkerborst bevindt zich de badge van de voetbalbond (de ÖFB). De andere borst is voorzien van het Puma logo en het logo van Puma staat ook op beide mouwen. In de nek op de achterkant van het shirt prijkt de naam van het land: ÖSTERREICH.

Oostenrijk EK shirt

Engeland EK voetbalshirt

Het EK shirt van Engeland is uiteraard weer geheel in het wit en bevat een ronde hals in het navy blauw. In deze ronde hals is een speciale print verwerkt van een groep leeuwen. Dit symboliseert de band tussen het nationale elftal en de supporters. Bovendien zijn de leeuwen een verwijzing naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal: THREE LIONS. In de ronde hals bevinden zich ook een subtiele rode en blauwe lijn. Het design van de hals komt ook terug in de taping aan de zijkanten van het voetbalshirt.

Het thuisshirt van Engeland bevat namelijk een zigzag taping in dezelfde kleuren als de hals en met dezelfde print. Deze taping heeft de vorm van een bliksemschicht. De badge van de Engelse voetbalbond, FA, prijkt op het midden van de borst. De ster boven het logo is een verwijzing naar het gewonnen WK van 1966. Onder de badge prijkt in het navy blauw de swoosh van Nike.

Engeland EK voetbalshirt

Kroatie EK voetbalshirt

Het EK shirt van Kroatie wordt gekenmerkt door de rode en witte blokken over het shirt. Deze blokken zijn groter dan op voorgaande tenues. De mouwen zijn dit keer ook rood/wit. Het shirt heeft ook een geheel nieuwe hals. Dit betreft een ronde hals met een rode driehoek daaronder. De achterkant van de hals bevat daarnaast een kleine v-opening. De binnenkant van de hals bevat nog een detail. Hier staat de leus van het nationale elftal (HRVATSKA VATRENI) met daarbij ook weer een klein schaakbord design. Op de rechter borst prijkt het logo van Nike en de andere borst is uitgerust met het embleem van de Kroatische voetbalbond.

Kroatie EK voetbalshirt

Schotland EK voetbalshirt

Het Schotland tenue is zoals altijd overwegend donkerblauw en wordt gekenmerkt door het design van donkerblauwe golven. Daarnaast is het tenue uitgerust met een ronde hals. De bies aan de onderkant van de mouwen is een combinatie van rood en wit. De rechterborst bevat het logo van Adidas en de andere borst is voorzien van het embleem van de Schotse voetbalbond.

schotland ek voetbalshirt

Tsjechië EK voetbalshirt

Het voetbalshirt van Tsjechië tijdens Euro 2020 is rood en bevat een patroon van dunne, verticale zigzagbanen. De print op het tenue is dezelfde als die op het uitshirt en lijkt op een doolhof. De print symboliseert de structuur van het blad van een lindeboom. De lindeboom is een belangrijk symbool van het land en staat voor vrijheid. Verder is het Tsjechië tenue voorzien van blauwe accenten.

De ronde hals van het voetbalshirt is marine blauw en hetzelfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst prijkt het logo van Puma en het logo van de kledingsponsor staat ook op beide mouwen. De linkerborst is voorzien van het embleem van de Tsjechische voetbalbond: de Fotbalová asociace České republiky (FAČR).

tsjechie ek voetbalshirt

Spanje EK voetbalshirt

Het EK shirt van Spanje 2020-2021 bevat een all-over print van vakken over het tenue. Deze vakken worden gescheiden door donker rode banen. In deze banen bevindt zich ook een gepixelde print, welke geïnspireerd is door het design van de Spaanse vlag. Verder bevat het tenue van het Spaanse voetbalelftal dit jaar een zogenaamde EQT v-hals van Adidas. Over de mouwen lopen gele Adidas strepen.

Op de borst prijken de logo's van de Spaanse voetbalbond en Adidas. Boven het logo van de bond staat een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 2010. De achterkant van het tenue bevat aan de bovenkant een leeuw en het jaartal 1920. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Spaanse voetbalbond voor het eerst een speciaal Spanje tenue met de Spaanse leeuw lanceerde.

spanje ek voetbalshirt

Zweden EK voetbalshirt

Natuurlijk is ook dit keer het EK shirt van Zweden volledig in het geel.Het Zweden heeft verder een retro v-hals in het marine blauw. Deze v-hals is geïnspireerd door de adidas EQT v-hals, die het merk gebruikte in de jaren '90. Een ander kenmerk van het tenue is de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze is geheel in stijl van de Zweedse vlag.

De bies bevat twee donkerblauwe banden en een lichter blauwe band in het midden. Hier doorheen loopt een verticale, gele band, welke het kruis van de Zweedse vlag vormt. De drie strepen van Adidas staan in het navy blauw op de schouders. Op de borst prijken de logo's van de voetbalbond en Adidas. De achterkant van het tenue bevat de naam van het land: SVERIGE.

zweden ek voetbalshirt

Polen EK voetbalshirt

Het Polen Euro 2020 voetbalshirt is geïnspireerd op het voetbalshirt van de jaren '70 en begin jaren '80, de meest succesvolle periode van het Poolse nationale elftal. Zowel tijdens op het WK van 1974 als op het WK van 1982 eindigde Polen als derde. Het Polen tenue heeft een klassiek design. Het voetbalshirt is wit met een klassieke polokraag met twee knopen. De kraag is bovendien uitgerust met een brede rode band aan de onderkant. Evenals op de tenues van de jaren '70 prijkt de badge van de Poolse voetbalbond op het midden van de borst. De swoosh van Nike staat in het rood op de rechterborst.

polen ek voetbalshirt

Slowakije EK voetbalshirt

Het EK shirt van Slowakije heeft een all-over camouflage print, welke verwijst naar het landschap van het land dat in 1993 zelfstandig werd. Deze print is door Nike in twee tinten blauw. Verder is het tenue voorzien van donkerblauwe details. De brede v-hals van het tenue is donkerblauw en hetzelfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen.

De rechterborst bevat een witte swoosh van Nike en op het midden van de borst prijkt het embleem van de voetbalbond, de SFZ (Slovenský Futbalový Zväz). Het Slowakije thuisshirt bevat ook nog een badge van het wapen van het land. Dit wapen betreft een Oud Gotisch Schild, welke bestaat uit drie blauwe heuvels tegen een rode achtergrond. Het schild bevat bovendien een kruis. Dit wapen is ook onderdeel van de vlag van het land.

slowakije ek shirt

Hongarije EK voetbalshirt

Het Hongarije EK shirt van Adidas wordt gekenmerkt door de dunne, rode golven over het tenue. Deze banen hebben verschillende diktes en wisselen elkaar af. De golven staan symbool voor de Donau, die door het land en de hoofdstad Boedapest stroomt. De bies aan de onderkant van de mouwen is breed en rood. Daarnaast bevat het tenue een v-hals in de andere kleuren van de Hongaarse vlag. Deze is groen/wit. Op de borst prijken de logo's van de Hongaarse voetbalbond en Adidas. Daarnaast is het tenue uitgerust met het wapen van het land. De achterkant van het tenue van Hongarije bevat in de nek de naam van het land in het Hongaars: ”Magyarország”.

hongarije ek voetbalshirt

Portugal EK voetbalshirt

Het Portugal thuisshirt is dit seizoen een eerbetoon aan de tenues van 2016, het jaar waarin het nationale elftal het EK won. Het voetbalshirt is geheel rood. Dit is een donkerdere kleur dan het vorige voetbalshirt. Bovendien is het tenue uitgerust met een gouden accenten. De gouden details verwijzen naar het winnen van het EK.

Verder bevat het tenue nog meer opvallende details. Zo is het tenue uitgerust met een klassieke polo kraag en bevinden zich aan de zijkanten zigzag banen in de kleuren van het logo van de voetbalbond. Hier bevinden zich twee zwarte banen met daartussen twee rode en een groene band. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Op de borst prijken de logo's van Nike en de voetbalbond van Portugal.

portugal EK voetbalshirt

Frankrijk EK voetbalshirt

Het Frankrijk EK shirt is dit keer geïnspireerd op het voetbalshirt van 1998, het tenue waarin Les Bleus voor het eerst het WK wonnen. Het Frankrijk thuisshirt is dit keer geheel navy blauw en wordt gekenmerkt door de dunne, verticale blauwe banen over het tenue. Bovendien bevat het voetbalshirt van Les Bleus een horizontale rode baan over het midden van het tenue. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals in het navy blauw.

De achterkant van de hals bevat een kleine v-opening. Verder bevatten de zijkanten van het tenue een donkerblauwe taping en is aan de binnenkant van de hals een speciale graphic verwerkt. Hier staan de letters F en R in elkaar verwerkt en daaromheen staat de tekst: ”Liberté, égalité, fraternité.” Op de borst prijken de logo's van Nike en de Franse FFF. Boven het embleem van de Franse bond prijkt twee sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1998 en 2018.

frankrijk EK voetbalshirt

Duitsland EK voetbalshirt

Sinds de jaren '80 bevat het voetbalshirt van het Duitse voetbalelftal al strepen in welke vorm dan ook. Deze traditie wordt dit jaar doorgezet. Het voetbalshirt van Duitsland is overwegend wit en bevat dunne, zwarte, horizontale strepen over het shirt. Het lijkt erop dat deze strepen met de hand zijn geschilderd en dit geeft het Duitsland tenue direct een streetlook! Een ander opvallend detail van het Duitsland tenue is de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze is geheel in stijl van de kleuren van de Duitse vlag: zwart/rood/goud.

De gele kleur is ingeruild voor goud en dit verwijst naar de indrukwekkende prijzenkast van het nationale voetbalelftal van Duitsland. Deze drie banen zijn weer verdeeld in dunnere, flitsende strepen. Deze staan symbool voor de diversiteit van de achtergronden van de inwoners van Duitsland en de selectie van het voetbalelftal, maar ook voor de verbondenheid binnen het land. Het tenue bevat verder een ronde, zwarte hals en ook de drie strepen van adidas zijn zwart.

Op de borst staan het logo van adidas en het logo van de DFB. De sterren boven het logo verwijzen naar de gewonnen WK's in 1954, 1974, 1990 en 2014. Op de achterkant van het nieuwste voetbalshirt staan deze vier sterren ook weer.

duitsland ek voetbalshirt

Wil je een EK voetbalshirt kopen? Kijk dan even op de website van voetbalshirt.com.

2.3/5 - (3 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL