FA gokregels
Home » Blog » FA hanteert dubbele standaard rondom gokken

FA hanteert dubbele standaard rondom gokken

De afgelopen tijd was er veel te doen rondom Britse voetballers die gokken op voetbalwedstrijden. Zo kreeg Harry Toffolo onlangs nog een schorsing van 5 maanden opgelegd omdat hij de regels 375 keer zou hebben overtreden. Nu beschuldigt de Britse krant The Guardian de Football Association (FA) van het hanteren van een dubbele standaard. Uit onderzoek van de krant blijkt namelijk dat clubeigenaren wel op voetbalwedstrijden gokken zonder dat hier consequenties op staan.

Waar spelers boetes en/of schorsingen boven het hoofd hangen als zij weddenschappen plaatsen op wedstrijden, blijkt dat sommige clubeigenaren ongestraft weddenschappen kunnen plaatsen. Dat terwijl gokken op voetbalwedstrijden volgens de FA voor alle mensen in de voetballerij verboden zou moeten zijn. 

Onzichtbare regelingen

Volgens The Guardian heeft Matthew Benham, de eigenaar van voetbalclub Brentford, geld verdiend met gokken via het Britse goksyndicaat MSPP Admin. Daarbij is Benham ook de grootste financier en begunstigde van dit goksyndicaat.

Daarnaast zou de clubeigenaar ook zelf geld hebben ingezet op verschillende weddenschappen. Dit alles zou kunnen omdat de clubeigenaar een ‘onzichtbare regeling’ zou hebben getroffen met de FA. 

Roep om duidelijkheid van FA

Britse voetballers die de FA-regels omtrent gokken overtreden worden wel altijd gestraft. De zaak tegen Ivan Toney is hier een goed voorbeeld van. Deze voetballer, die toevallig bij Brentford speelt, kreeg veel media-aandacht. De advocaat van Toney, Nick De Marco, roept de FA nu dan ook op om meer openheid van zaken te geven en de transparantie en integriteit te waarborgen. De FA heeft nog niet gereageerd.

4/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL