nederland medailles olympische spelen
Home » Blog » Medailles Nederland Olympische Spelen

Medailles Nederland Olympische Spelen

Hoeveel medailles gaat Nederland halen tijdens de Olympische Spelen in Tokio? De verwachting is de Nederlandse equipe 46 medailles gaat behalen. Daarmee zou Nederland het record aantal medailles van de Olympische Spelen van 2000 verbreken. Toen werden er tijdens de Zomerspelen 25 medailles behaald.

Record aantal medailles

Het voorspellen van het aantal medailles is niet gemakkelijk. Sportdatabureau Gracenote doet een poging het aantal te behalen medailles per land te voorspellen. Zo maakte Gracenote in juli 2019 een berekening en kwam toen uit op 34 medailles voor Nederland. Dat zijn er dus 12 minder dan wat het sportdatabureau nu voorspelt. Nu, zo’n 100 dagen voor de start van de Olympische Spelen komt het bureau met een voorspelling van 46 medailles voor de equipe van chef de mission Pieter Van den Hoogenband. Specifieker nog voorspelt het bureau voor Nederland 16 gouden, 16 zilveren en 14 bronzen medailles.

Nederland 5e in medaillespiegel

Het bureau voorspelt een 5e plek voor Nederland in de Olympische Spelen medaillespiegel. De Verenigde Staten (114 medailles) staat op 1 in de medaillespiegel gevolgd door China (85), Rusland (73) en Japan (59). Nederland laat veel grotere landen achter zich zoals Frankrijk, Australië, Groot-Brittannië, Duitsland en Italië.

medailles olympische spelen

Het record van de Oranje equipe bij de Zomerspelen staat op 25 medailles. Dat was in 2000 in Sydney. Destijds had Pieter van den Hoogenband daar zelf als zwemmer nog een groot aandeel in het veroveren van medailles. Bij de vorige Zomerspelen in 2016 in Rio behaalde Nederland 19 medailles.

Groei medailles Nederland

De groei van het aantal medailles zit hem vooral in het baanwielrennen, het wielrennen op de weg en het zeilen. Zo verwacht het sportdatabureau vijf keer goud voor Nederland in de zeil discipline.

Nederland is zelfs de grootste stijger t.o.v. de Zomerspelen van 2016. In onderstaande tabel zie je de landen die t.o.v. de vorige Olympische Spelen het meest stijgen qua aantal medailles.

medailles nederland

Gouden medailles Nederland

Gracenote rekent onder meer op goud voor atlete Sifan Hassan (10.000 meter), BMX’ers Niek Kimmann en Laura Smulders, baanwielrenner Harrie Lavreysen (keirin en sprint), wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd en individuele tijdrit) en de hockeyvrouwen.

Databureau Gracenote zegt wel dat het door het coronavirus erg moeilijk is om het aantal medailles goed te voorspellen. De sportkalenders en kwalificaties en procedures zijn allemaal anders en aangepast.

Voorspellingen EK voetbal

Al eerder deden wij een voorspelling naar de kanshebbers en de winnaar van het EK voetbal 2021.

 

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL