speelsteden ek voetbal
Home » Blog » Update speelsteden EK voetbal

Update speelsteden EK voetbal

De Spaanse stad Sevilla zal Bilbao vervangen als speelstad tijdens het EK voetbal. En speelstad Dublin valt af, waardoor het EK in elf landen wordt gespeeld. De vier wedstrijden die in het Ierse Dublin zouden worden gespeeld worden verplaatst naar andere speelsteden te weten Sint-Petersburg en Londen.

In Sint-Petersburg zullen er nu zeven EK wedstrijden worden gespeeld omdat de stad drie extra wedstrijden krijgt toegewezen. Londen krijgt er één duel bij en komt daarmee op acht EK-duels. Daarvan zijn de halve finale en de finale de belangrijkste. In ons eigen Amsterdam worden er vier EK wedstrijden gespeeld. Hoeveel mensen er in het stadion mogen is nog steeds onbekend.

Toeschouwers stadion

De KNVB hoopt minimaal 12.000 toeschouwers te kunnen ontvangen in de Johan Cruijff ArenA. Begin deze maand dienden alle twaalf de gastlanden aan te geven hoeveel toeschouwers men tijdens het EK denkt te kunnen toestaan.

Acht van de twaalf (waaronder Nederland) dienden voor de deadline hun plannen in. Rome (11 juni openingswedstrijd) maakte enkele dagen na de deadline bekend dat ongeveer een kwart van het Stadio Olimpico gevuld mag worden. München kreeg vlak voor de UEFA-vergadering van vrijdag van de deelstaat Beieren te horen dat het minimaal 14.500 voetbalfans mag ontvangen in de Allianz Arena.

Geen garanties Bilbao en Dublin

Bilbao en Dublin konden de UEFA geen garanties geven. Maar de Spaanse bond vond met het La Cartuja-stadion in Sevilla een alternatief voor de drie groepswedstrijden van Spanje in poule E en een duel uit de achtste finales. Dit stadion biedt plaats aan 60.000 toeschouwers en bij de EK wedstrijden zal zo’n 30 procent van de capaciteit worden ingezet.

De drie andere duels uit groep E zouden in Dublin worden gespeeld, en die gaan nu dus naar Sint-Petersburg. Omdat Ierland zelf niet meedoet aan het EK wilden de autoriteiten vanwege de situatie met het coronavirus niet de garantie geven dat er toeschouwers naar binnen kunnen. Dublin zou ook nog één wedstrijd uit de achtste finales voor z’n rekening nemen. Maar dat duel wordt dus verplaatst naar Wembley in Londen.

Oefenwedstrijden Nederlands elftal

In aanloop op het EK voetbal speelt het Nederlands elftal wedstrijden. Of deze met publiek worden gespeeld is nog niet bekend.

 

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL