ek pool
Home » Blog » Nederlandse voetbalfans geloven niet in EK-titel voor Oranje

Nederlandse voetbalfans geloven niet in EK-titel voor Oranje

Nederlanders geloven niet in een EK-titel voor het Nederlands elftal. Slechts 5 procent denkt dat Oranje het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland gaat winnen. Frankrijk is in de ogen van Nederlanders de grote favoriet. Dit blijkt uit cijfers van onze online Intikkertje EK poule.

Het EK voetbal begint steeds meer te leven onder Nederlanders, zo blijkt uit het groeiende aantal deelnemers aan de EK-poule. Op basis van de voorspellingen van meer dan 50.000 deelnemers, is inzichtelijk wat Nederlanders verwachten van het EK 2024.

Hieronder bespreken wij de meest opvallende voorspellingen van de deelnemers aan de Intikkertje EK poule.

Oranje kansloos tegen Frankrijk

Nederlanders denken dat Oranje in de groepsfase wint van Oostenrijk (93 procent) en Polen (86 procent). Slechts 12 procent verwacht een Nederlandse overwinning tegen Frankrijk, de zwaarste tegenstander in de poule.

Bijna alle deelnemers (97 procent) denken dat het Nederlands elftal de groepsfase overleeft. Op de vraag hoever Nederland gaat komen denkt een vijfde dat de achtste finale het eindstation is. Iets minder dan de helft verwacht dat Oranje de kwartfinale haalt en 21 procent de halve finale. Volgens 8 procent schopt Nederland het tot de finale en 5 procent denkt dat Nederland het EK wint.

Frankrijk grote favoriet

De Nederlander ziet Frankrijk als het favoriete land om het EK te winnen. Maar liefst 46 procent denkt dat de Fransen het toernooi op hun naam gaan schrijven. Daarna volgen op grote afstand Engeland (17 procent) en Duitsland (13 procent).

Frankrijk was tijdens het WK 2022 in Qatar nog verliezend finalist, waar uiteindelijk het Argentinië van Messi er met de titel vandoor ging. Dat Nederlanders Frankrijk massaal als EK-winnaar zien, wijkt af van wat bookmakers verwachten. Engeland is de favoriet bij de wedkantoren, vóór Frankrijk.

nederland geloof ek

Hét onderwerp van gesprek

Het EK en WK voetbal zijn toernooien die traditioneel de rivaliteit aanwakkeren tussen familieleden of collega’s en die zich dus goed lenen voor een poultje. De stand in de poule is op kantoor hét onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat.

Wanneer je een EK pooltje invult, is het spannender om de EK wedstrijden te kijken. Anders is een wedstrijd als Georgië tegen Tsjechië niet vol te houden!

Verstand van voetbal

Verstand van voetbal is bij het invullen van de poule niet beslist noodzakelijk. Ook dit EK zie je weer dat mensen die helemaal geen liefhebber zijn opeens bloedfanatiek de uitslagen voorspellen.

In 2004 won een vrouw de EK poule omdat ze het nietige Griekenland als EK winnaar had voorspeld. Griekenland won op miraculeuze wijze het EK. Niemand had dat verwacht. Nou ja, die ene vrouw in onze voetbalpoule wel. Zij won en toen ik haar belde om haar te feliciteren, vertelde ze dat ze Griekenland had gekozen omdat ze het zo'n leuk vakantieland vond. Wat moet je dan nog met je verstand van voetbal?

Over de Intikkertje EK-poule

De Intikkertje EK-poule wordt elk groot voetbaltoernooi georganiseerd en kende de afgelopen editie 80.000 deelnemers. Deelname is gratis en als speler voorspel je onder meer de uitslagen van alle wedstrijden en de winnaar van het EK.

Als deelnemer kun je ook zelf een EK-poultje maken en onbeperkt mensen uitnodigen.

VUL DE EK POULE IN

ek pool

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL