matchfixing
Home » Blog » UEFA en IOC werken samen tegen matchfixing

UEFA en IOC werken samen tegen matchfixing

De zomer van 2024 beloofd geweldig te worden voor ons sportliefhebbers. Niet alleen vindt het EK 2024 plaats in Duitsland, ook wordt het genieten van de Olympische Spelen in Parijs. Tijdens deze sportevenementen zullen de nodige weddenschappen worden afgesloten. Om matchfixing of andere onrechtmatigheden tegen te gaan, hebben UEFA en het IOC de handen ineen geslagen. Samen hopen ze de integriteit tijdens de evenementen zo te kunnen waarborgen.

Workshops voor integriteit

Rondom grote sportevenementen, zoals het EK voetbal en de Olympische Spelen, zijn er bij online bookmakers in binnen- en buitenland talloze weddenschappen af te sluiten. Het risico op een oneerlijk verloop neemt hiermee toe.

Om dit tegen te gaan hebben de UEFA en het IOC samen een dag vol workshops georganiseerd. Tijdens deze dag werd de expertise vanuit diverse velden samengebracht. 

De sportorganisaties deelden hun aanpak tegen matchfixing met elkaar. Ook werd er gekeken naar de meest actuele trends rondom sportwedden en de rol die EK bookmakers en autoriteiten kunnen spelen. Een goede samenwerking tussen de verschillende partijen moet de integriteit van de sportevenementen waarborgen. 

Matchfixing al langer een probleem

Matchfixing is al langer een probleem dat de sportwereld teistert. Nauwe afstemming tussen verschillende betrokken partijen is nodig om de wedstrijdvervalsing tegen te gaan. De samenwerking tussen de UEFA en het IOC tegen matchfixing is hier een mooi voorbeeld van.

Door zo veel mogelijk betrokken partijen te laten samenwerken, is de kans op succes het grootst. Zo hopen de sportorganisaties alle fans een geweldige en integere sportzomer te bezorgen.

Wedden op de Olympische Spelen of het EK?

Ook in Nederland is wedden op de Olympische Spelen en/of het EK voetbal mogelijk. Wil jij graag een of meerdere weddenschappen op deze evenementen afsluiten? Doe dit dan bij een legaal online casino. Daar kun je veilig en eerlijk de weddenschappen plaatsen.

Op naar een mooie sportieve zomer! 

5/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL