nederlands elftal
Home » Blog » Van Gaal: “Het is hier geen revalidatiecentrum”

Van Gaal: “Het is hier geen revalidatiecentrum”

Virgil van Dijk krijgt na de eerste wedstrijd tegen België vrij. En Wijnaldum is er gewoon weer bij zodra hij levert. Zo gaf bondscoach Louis van Gaal aan in zijn persconferentie voorafgaand aan de reeks Nations League wedstrijden die op het programma staan.

Over de afwezigheid van Wijnaldum zei van Gaal: “Wijnaldum heeft niet geleverd in het Nederlands elftal. Als hij zijn vorm behoudt zal hij echt weer spelen”. “Maar het is hier geen revalidatiecentrum”, aldus de bondscoach.

revalidatiecentrum louis van gaal

Van Gaal: “Het is hier geen revalidatiecentrum”

Belang Nederlands voetbal

Van Gaal maakte kenbaar dat Brian Brobbey niet is geselecteerd, omdat hij wil dat Jong Oranje zich kwalificeert. Hij zegt te kiezen voor het algemeen belang voor het Nederlandse voetbal. Daarom is er een aantal spelers niet toegevoegd aan de selectie van het Nederlands Elftal.

“Daar kunnen die jonge jongens weerstand opdoen”, aldus van Gaal.

Zwaar seizoen

Er is een groot aantal afmeldingen voor Oranje, zoals Clasie, Frimpong en de Rhoon. Van Gaal snapt dat goed omdat spelers ‘op' zijn na een zwaar seizoen. Justin Bijlow is er ook niet bij omdat de technische staf van Feyenoord dat niet verantwoord vindt.

Virgil van Dijk zal alleen de eerste wedstrijd (België-Nederland) spelen. Van Dijk krijgt daarna rust zodat hij na een zwaar seizoen en zoveel wedstrijden tot rust kan komen. Van Gaal: “Van Dijk heeft een hele zware blessure gespeeld en de meeste wedstrijden in de Premier League gespeeld. Dus is het logisch dat hij rust krijgt. Virgil is aan het einde van zijn Latijn”.

Van Gaal gaf aan de Nations League wedstrijden te gebruiken om nieuwe dingen uit te proberen. Hij wil nieuwe spelers een kans geven en spelers op een andere positie uitproberen. Een van de opvallende debutanten is Jerdy Schouten (Bologna).

“Er moet veel meer druk op de bal worden gezet” vindt van Gaal. Hij wil 3-4-3 spelen zoals er in Brazilië werd gespeeld. Daarnaast wil Louis van Gaal met een linksbenige centrale verdediger spelen.

Edgar Davids is een pitbull

Van Gaal lichtte ook zijn keuze om Edgar Davids toe te voegen aan de technische staf toe. Zo zei hij: “Davids heeft als trainer helemaal geen successen behaalt maar hij heeft wel WK's gespeeld waardoor hij veel ervaring heeft. Daarnaast is hij een pitbull. Dat bedoel ik als compliment. Hij speelde met veel focus en met spirit. Dat hebben Dumpfries en Malacia ook”.

Het Nederlands elftal speelt in juni een reeks van Nations League wedstrijden. In november moet de selectie er staan voor het WK voetbal in Qatar.

WK poule

Speel mee met onze gratis WK poule. Voorspel de uitslagen van de WK wedstrijden zo goed mogelijk. Je maakt kans op mooie prijzen. Je kunt ook een eigen poule maken en vrienden, familie en collega's uitnodigen. Wist je dat er vorige editie ruim 100.000 voetbalfans meededen aan onze WK poule?

Rate this post

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL