Home » Blog » Vijf keer wisselen op EK

Vijf keer wisselen op EK

Hoe vaak mag je wisselen tijdens het EK voetbal? Tijdens het EK voetbal 2021 mag je vijf keer wisselen. Dit is besloten door de IFAB. Voornaamste reden is dat spelers nauwelijks rust krijgen. Door spelers te kunnen wisselen neemt de kans op mogelijke blessures af, zo is de gedachte.

De IFAB is de spelregelcommissie van de FIFA. Zij hebben besloten dat er niet drie maar vijf keer gewisseld mag gaan worden. Tijdens een wedstrijd kan er dus in totaal maar liefst tien keer worden gewisseld. Je kunt je voorstellen dat die heel veel extra tijd zou gaan kosten. Daarom is besloten dat je als team maximaal drie keer mag wisselen. Zo blijft er tempo in het spel. In feite moet je dus meerdere wissels te gelijk uitvoeren om gebruik te kunnen maken van het maximaal aantal wissels. Dus mocht je als land het maximaal aantal spelers willen vervangen dan kan dit dus alleen door dubbele wissels!

Bij verlening een extra wissel

Tijdens het EK voetbal wordt er bij een gelijke stand tijdens de achtste finales, kwartfinales, halve finales en de finale verlengd. Bij een verlenging mag er nog een keer extra gewisseld worden. Heb je als land de maximale vijf wissels tijdens de reguliere speeltijd niet gebruikt dan neem je deze wissels mee naar de verlenging.

Bondscoach Frank de Boer mag dus vijf keer wisselen tijdens het EK 2021. Ook op de Olympische Spelen, die volgend jaar in augustus plaatsvinden, mogen vijf spelers worden gewisseld.

Legendarische wissels

Bekijk hieronder de video met legendarische wissels.

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL