nederland wk poule
Home » Blog » Nederland groepshoofd kwalificatie WK 2022

Nederland groepshoofd kwalificatie WK 2022

Oranje moet zich nog kwalificeren om deel te kunnen nemen aan het WK 2022 in Qatar. De loting van de kwalificatie is op 7 december in Zurich. Tijdens deze loting worden de 55 Europese landen onderverdeeld in zes potten.

In welke pot welk land zit wordt bepaald op basis van de FIFA-ranking van 26 november. De nummers 1 t/m 10 van Europa (volgens de FIFA-ranking) komen in pot 1. Nederland staat 10e in de lijst en daarmee is Nederland ingedeeld in pot 1. En dat is goed nieuws. Nederland zit dus bij de beste landen in de pot. Dit zorgt ervoor dat deze beste landen niet bij Oranje in de groep kunnen worden geloot. En dat is mooi want dat betekent dat de kansen voor Oranje stijgen om zich te kwalificeren.

 

uefa ranking nederland

Oranje WK 2022

In de kwalificatie plaats je je als groepswinnaar direct voor het WK 2022. Het is voor ons Oranje heerlijk om als groepshoofd in pot 1 te worden ingedeeld waardoor grote landen als Frankrijk en Engeland niet kunnen worden ingedeeld in de groep van Oranje.

Niet alleen de groepshoofden gaan naar het WK 2020 in Qatar. Er zijn nog drie tickets voor Europese landen te verdelen. Die worden verdeeld over de tien runners-up uit de kwalificatie en twee landen uit de Nations League. Zij strijden in barrages om de laatste drie tickets.

Overigens is Oranje bij het EK 2021 ingedeeld in groep C bij Oostenrijk en Oekraïne.

 

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL