Home » Blog » Virgil van Dijk mist EK

Virgil van Dijk mist EK

Helaas zal Virgil van Dijk niet meedoen aan het EK voetbal. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft laten weten dat hij meer tijd nodig heeft voor zijn revalidatie. Van Dijk is al maanden aan het revalideren van een zware knie blessure.

Blessure van Virgil van Dijk

De 29-jarige van Dijk raakte op 17 oktober vorig jaar in de wedstrijd tegen Everton zwaar geblesseerd aan zijn knie. Virgil werd toen als een achterlijke getorpedeerd door Everton-keeper Jordan Pickford en kon niet meer verder. Daarna volgde een operatie en een lange periode van langzaam herstel en revalidatie.

Herstel voorspoedig

Volgens Virgil van Dijk loopt het herstel wel voorspoedig, maar moest hij een besluit nemen. Fysiek gezien voelt het volgens de aanvoerder van Oranje als enige juiste beslissing om niet naar het EK te gaan. Hij gaat zich nu volledig richten op de laatste fase van de revalidatie zodat hij volgend seizoen weer kan spelen voor zijn club Liverpool.

Virgel van Dijk: “Ik vind het er vervelend dat ik als aanvoerder het EK moet missen, maar ik heb het te accepteren. Dingen gaan zoals ze gaan. Ik denk dat dit het juiste besluit is gezien het drukke schema. Het is zwaar, maar ik heb er inmiddels vrede mee.”

Bondscoach Frank de Boer liet eerder in maart al weten dat hij niet op aanvoerder Van Dijk rekent op het EK. Oranje begint op 13 juni met een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA tegen Oekraïne. Ook Liverpool-trainer Jürgen Klopp gaf al eerder aan dan het EK te vroeg zou komen voor Virgil van Dijk.

Tijdens het EK organiseren wij een grote EK poule. Doe mee en win mooie prijzen.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL