virgil van dijk ek 2024
Home » Blog » Virgil van Dijk niet overtuigd van EK titel: ‘Ik wil rummikubben’

Virgil van Dijk niet overtuigd van EK titel: ‘Ik wil rummikubben’

Gaat Nederland het EK voetbal winnen? Volgens Virgil van Dijk is daar veel voor nodig: een goede selectie, geluk, fitheid van spelers, vertrouwen en de steun van onze fans. Hoe schat de aanvoerder van Oranje de kansen in voor Nederland?

Gisteren is Oranje gestart met de trainingen. Interessant om te kijken hoe Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands Elftal, de kansen inschat van Nederland op het aankomende EK voetbal in Duitsland.

Virgil van Dijk straalt weinig geloof uit

Virgil van Dijk: “We gaan erheen om successen te behalen en elk land dat meedoet, wil het toernooi winnen. Maar daar is veel meer voor nodig dan alleen een goede selectie: geluk, fitheid van spelers, vertrouwen en de steun van onze fans”.

“Ik zie de kwaliteit die we hebben, maar ook de twijfelgevallen die er nog zijn: jongens die belangrijk zijn voor onze groep.”

Veel vertrouwen straalde de aanvoerder van het Nederlands Elftal niet uit tijdens zijn interview met Jeroen Stekelenburg. De NOS journalist leek ook die mening te zijn toegedaan en maakte dat Virgil ook duidelijk: “Er staat hier nu niet een aanvoerder die met de borst vooruit zegt wij gaan daar eens lekker die beker ophalen”.

“Je moet ook realistisch blijven. Ik ga er alles aan doen met de jongens om elke wedstrijd die we gaan spelen te gaan winnen.” Enigszins zonder zichzelf te geloven zegt hij vervolgens: “Ik heb er zin in, alles is nog steeds mogelijk, we gaan ervoor”.

“Begrijp me niet verkeerd, we hebben er met z’n allen ontzettend veel zin in. We gaan er met de jongens alles aan doen om elke wedstrijd te winnen en in het toernooi te groeien. Dan is alles mogelijk, maar we moeten ook realistisch blijven.”

Op ons bij Intikkertje maakt Virgil van Dijk nou niet echt een overtuigende indruk. Er staat niet echt een voetballer waarbij je het idee hebt dat hij vertrouwen heeft op de EK titel, laat staan dat hij dat over de groep kan overbrengen.

Twijfelgevallen Frenkie de Jong en Memphis Depay

Het is nog onzeker of en hoe Frenkie en Memphis op tijd uit hun blessures komen. Virgil van Dijk: “Dat zijn bepalende spelers en het is nog niet bekend of zij fit genoeg zullen zijn om alle duels in actie te komen”.

“Frenkie is in mijn ogen een van de beste middenvelders van Europa, dus hopelijk zal hij erbij zijn en hopelijk is Memphis wedstrijdfit. Je moet in een toernooi groeien, dus als zij de oefenwedstrijden tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni) al minuten kunnen maken, dan zal dat alleen maar helpen”, aldus Virgil van Dijk.

“Ik denk dat de focus ook wat groter wordt als bekend is met welke groep we precies gaan. Misschien dat het dan wat meer gaat leven bij iedereen. Ik heb er zin in en ga ervoor zorgen dat iedereen er precies zo instaat. Al denk ik dat daar niet zo heel veel voor nodig is. Ik denk dat iedereen positieve kriebels heeft en beseft dat elke wedstrijd iets speciaals kan worden.”

Ook na de wedstrijd van Nederland tegen Schotland (4-0) in maart was Virgil van Dijk kritisch. “Er zijn genoeg dingen die echt beter moeten als we iets willen betekenen op het EK”.

Zo was het voetbal stroef, vooral op balbezit. Ook was er veel balverlies waardoor er gevaarlijke omschakelmomenten ontstonden.

Nederlands Elftal speelt spelletjes

Gisteren hebben zich zeventien man gemeld voor de eerste trainingen van Oranje. Van Dijk heeft er zin in. “Ik denk dat er bij iedereen wel kriebels zijn. Het kan echt iets speciaals worden, dat voel je wel.” Daarbij speelt saamhorigheid een belangrijke rol.

Zo speelde de spelers tijdens het WK in Qatar het spelletje 30 Seconds met elkaar. “De saamhorigheid met elkaar is erg belangrijk, dat zullen we hier ook weer creëren”, aldus van Dijk.

Dit jaar wil hij het ouderwetse spelletje Rummikubben gaan spelen met de spelers van Oranje. “Ik heb de afgelopen vakantie veel Rummikub gespeeld met mijn vrouw, maar die is nogal goed. Ik hoop hier wat te kunnen oefenen en beter te worden”, aldus de Oranje verdediger.

Wij vinden het best als hij en de spelers plezier halen uit een spelletje Rummikubben, als we maar op het veld terugzien dat ze maar één doel hebben en dat is gaan voor die EK titel. Niks meer en niks minder. Helaas straalt de aanvoerder van Oranje dat niet echt uit.

rummikub nederlands elftal

Ben jij net als het Nederlands Elftal gek van spelletjes? Doe dan mee met onze EK poule.

EK verwachtingen Nederlands Elftal

Van Dijk vindt het lastig om in te schatten wat de kansen van Oranje zijn op het EK 2024 in Duitsland. “Frenkie is een van de beste middenvelders van Europa, helemaal als hij topfit is. Ik hoop dat hij er gewoon bij is, net als Memphis uiteraard. Als zij de komende oefenwedstrijden er al bij zijn, zal dat ons alleen maar helpen. We gaan het zien komende tijd.”

Eerste EK voor Virgil van Dijk

Alhoewel de speler van Liverpool al een lange carrière achter zich heeft, is het EK 2024 pas zijn eerste EK en het zou ook maar eens direct zijn laatste kunnen zijn. Maar daar wil Virgil nog niets van weten.

“Pfoe, dat hoop ik toch niet”, zei hij. “Ik voel me fit en het gaat goed. Ik speelde ook de meeste wedstrijden van iedereen dit seizoen bij Liverpool. Dat laat zien dat ik nog prima mee kan. Ik wil nog wel jaren door.”

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL