Login
Home » Blog » WK 2022 » Hoe win je de WK poule?

Hoe win je de WK poule?

Hoe win je de WK poule? Wij geven je tips waardoor jij je kansen verhoogt om de WK poule te winnen.

Jij bent niet iemand die zo maar een WK poule invult. Dat is ook de reden dat je hier op de website van Intikkertje bent. Want onze site organiseert niet alleen de leukste gratis WK poule met de mooiste prijzen. Wij helpen je ook bij het invullen van de WK poule.

Wil je een WK poule goed en doordacht invullen, dan ben je hier op de juiste plek.

ek poule invullen

Je kunt de WK poule winnen als je veel geluk hebt. Er zijn namelijk altijd rare uitslagen en wanneer je die goed hebt haal jij punten die bijna niemand anders binnenhaalt. Maar daar ga je niet mee winnen.

Uiteindelijk wint degene die net op de juiste momenten de iets wat afwijkende uitslag (of een gelijkspel) goed heeft, maar over het algemeen punten binnenhaalt.

Hoe win je de wk poule? Je kunt je kansen om een wk poule te winnen verhogen door constructief in te zetten op de meest waarschijnlijke uitslag. Daarmee is niet gezegd dat je de WK poule wint. Maar je haalt dan wel veel punten en dat zou best wel eens tot een topnotering kunnen leiden.

WK poule tips

Het lezen van deze pagina kost je 5 minuten maar geven je wel een voorsprong op andere deelnemers aan de WK poule. De tips zijn gebaseerd op historische statistieken en kansberekening. Zelfs de beste voetbalkenner heeft wat aan deze tips.

Op basis van de tips kun je een bepaalde strategie volgen waarmee je je WK poule zo goed mogelijk kunt invullen. Dus doe er je voordeel mee en deel deze pagina niet met je vrienden die ook meedoen aan de WK poule!

Hieronder volgen de WK poule tips. Succes met het invullen van je WK voorspellingen. En doe ook mee met onze gratis WK poule met mooie prijzen.

Voorspel de meest waarschijnlijke uitslag

In onze WK poule (en de meeste andere WK poules) is het van belang om de uitslagen van de wedstrijden perfect te voorspellen. Dat levert de meeste punten op!

Nu weet niemand vooraf wat de uitslag zal worden. Maar we weten wel wat de meest waarschijnlijke uitslag zal zijn. Dit is namelijk de uitslag die de bookmakers verwachten. Op die uitslag is het meeste geld ingezet.

Wereldwijd worden er miljoenen ingezet op WK wedstrijden. Naarmate er meer geld op een overwinning van een land wordt gezet is het vertrouwen groot dat het land zal winnen. Op een land dat geen kans maakt om te winnen zet je geen geld!

Naarmate er meer geld op een overwinning van een land is gezet daalt de odd (quotering). Deze odds kun je vinden bij de bookmakers.

De odds worden niet bepaald door de hoeveelheid geld dat er op een weddenschap wordt gezet en op statistieken.  Zo worden de odds bepaald aan de hand van stats van eerdere ontmoetingen tussen de landen en de vorm van de landen.

In onderstaand voorbeeld zie je de verwachte uitslag van de openingswedstrijd Turkije-Italië bij de bookmakers. Links zie de meest voorspelde uitslagen voor een overwinning van Turkije. In het midden die van gelijke spelen en rechts de meest favoriete uitslagen van een overwinning van Italië.

Hoe lager het dik gedrukte getal, des te hoger de verwachting bij de bookmakers is dat dit de correcte uitslag van de wedstrijd zal worden.

Wat is de meest verwachte uitslag van deze wedstrijd? Dat is 0-1 met een quotering van 5.55. Je krijgt bij de bookmakers ‘slechts’ 5.55 keer je inzet als je je geld op 0-1 zet en dit de uitslag wordt. Volgens de bookmakers is er bij deze wedstrijd 0-1 de meest verwachte uitslag.

Uitslagen met vier of meer doelpunten van een team hebben we gemakshalve even weggelaten in onderstaande tabel, maar deze zijn bij de meeste bookmakers ook inzichtelijk.

ek poule tips

Onze EK poule invul tip is om bij elke EK wedstrijd bij een bookmaker te kijken wat de meest verwachte uitslag is en deze invullen. Overigens kunnen we je al vertellen dat het heel vaak de uitslag 1-1 zal zijn die als meest verwachte uitslag uit de bus komt.

Laat het favoriete land winnen

Deze tip klinkt heel logisch, maar hoe weet je wie de favoriet is? Natuurlijk, bij een wedstrijd als Engeland-Tsjechië weet je dat Engeland zwaar favoriet is. Zeker als je tip 1 van hierboven (Engeland speelt deze wedstrijd in eigen land) in ogenschouw neemt.

Maar er zijn heel veel EK poule wedstrijden waarbij je (zelfs als behoorlijke kenner) niet goed weet wie de favoriet is. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van alle wedstrijden en de waarschijnlijkheid (kans) dat het land gaat winnen, verliezen of gelijk gaat spelen.

De percentages zijn gebaseerd op de verwachtingen van de bookmakers. Bij bookmakers kun je geld inzetten, o.a. op welk team er gaat winnen. Bij een land dat zwaar favoriet is om een wedstrijd te winnen ontvang je minder geld als je er geld op inzet dan wanneer je op het minder favoriete team inzet.

Wij hebben deze bookmaker cijfers geanalyseerd en komen tot de volgende winstverwachtingen per groepswedstrijd van het EK voetbal.

Team 1 Team 2 1 X 2
Turkije Italië 14% 23% 63%
Wales Zwitserland 29% 30% 41%
Denemarken Finland 61% 24% 15%
België Rusland 53% 26% 21%
Engeland Kroatië 55% 26% 19%
Oostenrijk Noord-Macedonië 61% 24% 15%
Nederland Oekraïne 60% 24% 16%
Schotland Tsjechië 21% 26% 53%
Polen Slowakije 55% 26% 19%
Spanje Zweden 70% 20% 10%
Hongarije Portugal 10% 20% 70%
Frankrijk Duitsland 32% 29% 39%
Finland Rusland 16% 27% 57%
Turkije Wales 38% 30% 32%
Italië Zwitserland 51% 29% 20%
Oekraïne Noord-Macedonië 55% 26% 19%
Denemarken België 26% 29% 45%
Nederland Oostenrijk 65% 22% 13%
Zweden Slowakije 55% 26% 19%
Kroatië Tsjechië 47% 29% 24%
Engeland Schotland 70% 20% 10%
Hongarije Frankrijk 10% 20% 70%
Portugal Duitsland 26% 28% 46%
Spanje Polen 63% 23% 14%
Italië Wales 63% 23% 14%
Zwitserland Turkije 40% 28% 32%
Noord-Macedonië Nederland 10% 20% 70%
Oekraïne Oostenrijk 39% 29% 32%
Finland België 9% 17% 74%
Rusland Denemarken 25% 29% 46%
Tsjechië Engeland 11% 18% 71%
Kroatië Schotland 61% 24% 15%
Slowakije Spanje 10% 20% 70%
Zweden Polen 35% 29% 36%
Duitsland Hongarije 70% 20% 10%
Portugal Frankrijk 26% 28% 46%

Historie ontmoetingen teams

Check wat de onderlinge resultaten zijn tussen bepaalde teams. Soms zijn bepaalde landen heel goed tegen een specifiek land. Of juist niet. Denk hierbij aan Nederland. Wij winnen bijna nooit van Portugal. In de 14 ontmoetingen wist Oranje slechts twee keer te winnen van Portugal.

Speelt Nederland tegen Portugal voorspel dan dat Portugal wint, ook al wil je dit liever niet.

Wil je zoeken naar de onderlinge verhoudingen van landen? Zoek dan op internet op head to head en type daarbij de twee landen in. Er is een aantal goede sites te vinden waar je dan de statistieken kunt bekijken.

Gelijkspel: 1-1 komt meest voor

Denk je dat een wedstrijd in een gelijkspel eindigt? Zet dan niet op 0-0 of 2-2 en al helemaal niet op 3-3. Maar zet in op 1-1.

Uit statistieken blijkt namelijk dat maar liefst de helft van de wedstrijden die gelijk worden gespeeld eindigen in 1-1. Niet veel mensen vullen in een voetbalpoule een gelijkspel in. Heb je een gelijkspel goed dan behaal jij veel punten t.o.v. je concurrenten.

Thuisteam wint met doelpunt verschil

Uit statistieken blijkt dat wanneer een thuisteam wint, de uitslag in 40% van de gevallen één doelpunt verschil is. Het is dus verstandiger om 2-1 te voorspellen in plaats van 2-0 of 3-0.

Laat het winnende team dus winnen met één doelpunt verschil tenzij het verschil tussen de landen heel groot is.

Wanneer is het verschil tussen de landen heel groot? Als jij verstand hebt van voetbal dan weet jij ook wel dat wanneer Brazilië tegen Luxemburg zou spelen dat Brazilië waarschijnlijk niet met een doelpunt verschil zal winnen. Bij een dergelijk krachtsverschil moet je dus niet de één doelpunt verschil strategie volgen.

Nu is het bij bovenstaand voorbeeld wel duidelijk dat het verschil waarschijnlijk meer dan een doelpunt zal zijn. Maar dit is niet altijd even duidelijk. Kijk daarom bij de bookmakers naar de quotingen (odds) van de wedstrijden. Als een odd voor een overwinning van een land heel laag zijn (bijvoorbeeld lager dan 1.40), dan wordt verwacht dat het land vrij eenvoudig zal winnen.

Wanneer het land vrij eenvoudig wint dan is de kans groot dat het niet met een doelpunt verschil zal zijn. Kortom: Is de quotering lager dan 1.40 zet dan op 2 doelpunten verschil in. Bijvoorbeeld 2-0 of 3-1.

Pas je voorspellingen aan

Bij sommige voetbalpoules kun je je voorspellingen nog aanpassen tot vlak voor de wedstrijd. Het is belangrijk dat je het nieuws omtrent de wedstrijd goed in de gaten houdt. Zo kunnen er bij een team geblesseerden zijn of kan het zijn dat een trainer ‘mindere’ spelers opstelt.

Bij grote voetbaltoernooien zoals een EK- of WK voetbal kan het zijn dat een (favoriet) land z’n eerste wedstrijd slecht speelt. Je kunt dan overwegen om je voorspellingen bij te stellen. Ook is de laatste groepswedstrijd vaak niet meer belangrijk of hebben beiden teams genoeg aan een gelijkspel.

Bij dat laatste moet je je voorspelling dus aanpassen naar een gelijkspel. Dat zul je trouwens dan ook duidelijk zien aan de quotering bij de bookmaker zoals we dat eerder bespraken. De quotering op een gelijkspel zal dan (heel) laag zijn, bijvoorbeeld 1,80. Normaal ligt een gelijkspel rond de 3.30.

Weet wat anderen voorspellen

Wanneer je meedoet aan onze WK voetbalpoule dan kun je bij de statistieken zien wat de meeste voorspelde uitslagen zijn. Stel je ziet dat 40% denkt dat het 2-1 wordt. Je kunt dan besluiten om juist niet voor 2-1 te kiezen. Door af te wijken kun je, wanneer je de uitslag goed hebt (bijvoorbeeld 3-1) in punten uitlopen!

Kortom: kijk wat andere deelnemers voorspellen in onze handige statistieken tool. Deze handige button (icoontje) vind je bij elke wedstrijd. Doe er je voordeel mee!

Hoeveel doelpunten op WK 2022?

Tijdens het EK voetbal 2021 worden er 133 doelpunten gescoord. Hoe komen we aan deze wijsheid? Als we kijken naar het gemiddelde aantal doelpunten op een EK voetbal dan komt dit neer op ongeveer 2.5 doelpunten per wedstrijd. Tijdens het EK voetbal 2021 doen meer landen mee dan normaal. Je kunt eigenlijk zeggen dat er een aantal minder goede landen ook een kans krijgt om mee te strijden om de EK titel. Hierdoor zou het aantal van 2.5 iets hoger kunnen liggen tijdens dit EK. Dit omdat door de toename van het aantal slechtere landen de kans toeneemt dat er meer doelpunten worden gescoord. Slechte landen krijgen nu eenmaal meer doelpunten tegen.

Wij gaan uit van 2.6 doelpunten per wedstrijd. Tijdens het EK voetbal 2021 worden er 51 wedstrijden gespeeld. Dit brengt het totaal aantal doelpunten tijdens het EK 2021 op 133.

Rate this post