Home » Blog » Wie wordt topscorer EK 2020?

Wie wordt topscorer EK 2020?

Wie wordt er topscorer tijden het EK 2020? Bekijk het overzicht van spelers waarvan verwacht wordt dat ze veel doelpunten zullen gaan maken.

Bij het bepalen wie er het meeste kans maakt om topscorer te worden kijken we naar de bookmakers. Hieronder zie de top 10 van verwachte topscorers. Je ziet dat Harry Kane op nummer 1 staat. Het getal achter de naam is de quotering. Zo krijg je bij Harry Kane 5 keer je inleg als hij topscorer wordt. De getallen zijn niet vast maar wijzigen voortdurend.

SpelersnaamQuotering
Harry Kane5
Romelu Lukaku 8
Kylian Mbappe 9
Cristiano Ronaldo 9
Memphis Depay 16
Serge Gnabry 16
Antoine Griezmann 20
Raheem Sterling 20
Alvaro Morata 20
Eden Hazard 20

Harry Kane

Harry Kane is bij de bookmakers de favoriet om topscorer te worden tijdens het EK voetbal 2020. Uit alle standen weet de Tottenham Hotspur spits de bal in het netje te krijgen. Alhoewel hij in de vier Europa Cup finales die hij speelde niet een keer wist te scoren.

Kane debuteerde in 2015 in het Engels voetbalelftal. Kane speelde zes WK wedstrijden en wist hierin zes keer te scoren. Het afgelopen EK voetbal dat in 2016 in Frankrijk werd gehouden wist Kane geen een keer te scoren. Ondanks dat hij veel kansen kreeg om te scoren. Tijdens de afgelopen EK kwalificatie reeks scoorde Kane 12 goals.

Engeland is ingedeeld in groep D bij Kroatië, Schotland en Tsjechië.Dit zijn redelijk verdedigend ingestelde ploegen. Voordeel van Engeland is dat het alle wedstrijden in eigen land speelt. Engeland is dan ook de favoriet om het EK te winnen. Nu wil het geval dat Engeland bij elk EK of WK van te voren wordt ingeschat om hoog te eindigen. Echter we weten allemaal dat Engeland bijna altijd teleurstelt. De vierde plaats tijdens het WK 2018 in Rusland is het enige goede resultaat van de Engelsen in lange tijd.

Romelu Lukaku

Met Hazard en Kevin de Bruyne aan zijn zijde moet Romelu Lukaku in staat zijn veel doelpunten te maken tijdens het EK 2020. België speelt in groep B tegen Denemarken, Finland en Rusland. Tegen deze landen moet Lukaku in staat zijn om een aantal keer te scoren.

Vorig seizoen wist Lukaku in de Italiaanse competitie bij Inter maar liefst 23 keer te scoren. In de EK kwalificatiereeks scoorde hij zeven keer. Tijdens het WK voetbal in Rusland scoorde hij vier keer.

Voor de Rode Duivels scoorde Lukaku 52 doelpunten in 84 wedstrijden al. Belgie behoort tot de favorieten om het EK te winnen en daarom zou Lukaku best eens topscorer kunnen worden.

Kylian Mbappé

Samen met Harry Kane is Mbappé momenteel de grootste kanshebber om topscorer te worden. De Fransman maakte zijn profdebuut al op zijn 16e bij AS Monaco. Het WK 2018 was de grote doorbraak voor Mbappe. Na zijn eerste goal mocht hij zichzelf al de jongste Franse doelpuntenmaker op een WK noemen. Daarna scoorde hij in de wedstrijd tegen Argentinië tweemaal.

Mbappé is na Pelé de jongste speler die op een WK twee keer in een wedstrijd wist te scoren. Frankrijk heeft niet alleen Mbappé maar ook Griezmann en daarmee behoort heeft Frankrijk op papier een van de sterkste voorhoedes.

Cristiano Ronaldo

Gaat Ronaldo het EK 2020 glans geven? Portugal behoort overigens niet tot de favorieten om dit EK te gaan winnen. Maar met Ronaldo weet je het maar nooit. Portugal zit in de poule des doods met Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Hongarije moet natuurlijk te doen zijn voor Portugal. Maar een derde plek in de poule is nog geen garantie om door te gaan naar de volgende ronde.

Ronaldo is al behoorlijk op leeftijd (36) maar wist vorig seizoen in de Italiaanse competitie maar liefst 31 keer te scoren. Tijdens het WK 2018 scoorde Ronaldo vier doelpunten en tijdens het EK 2016 scoorde hij 3 doelpunten.

EK 2020 topscorer

Het vorige EK in 2016 was Antoine Griezmann topscorer met zes doelpunten. Michel Platini scoorde in 1984 zeven doelpunten en maakte de meeste doelpunten tijdens een EK. Alles over eerdere topscorers lees je hier.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL