belgie nederland 1-4
Home » Blog » België laat Nederlands Elftal na 25 jaar winnen

België laat Nederlands Elftal na 25 jaar winnen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Oranje is de UEFA Nations League overtuigend gestart door met 1-4 te winnen van België. Het was 25 jaar geleden dat het Nederlands Elftal de ‘Derby der Lage Landen’ wist te winnen. De overwinning en de manier waarop, waren voor velen een verrassing.

Voor rust kreeg Nederland veel kansen en had het al 0-2 kunnen staan toen het in de 40e minuut wel raak was. De 0-1 werd gescoord door Steven Bergwijn.

In de tweede helft viel België door het ijs. Memphis maakte de 0-2 in de 51e minuut en tien minuten later maakte Denzel Dumfries de 0-3. In de 65e minuut maakte Memphis de 0-4. Michy Batshuayi bepaalde de eindstand in de extra tijd op 1-4.

Frenkie strooit met passes

België speelde uitermate slecht en futloos. De huidige nummer twee van de FIFA ranglijst was geen schim van zichzelf. Bij Oranje haalde iedereen zijn niveau waarbij Frenkie de Jong en Steven Bergwijn de uitblinkers waren in de selectie van het Nederlands Elftal.

De Jong wist zijn vorm dit seizoen bij FC Barcelona maar niet te vinden. Bij Oranje lijkt Frenkie zich echter als een vis in het water te voelen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nederland koploper Nations League

Het Nederlands Elftal is nu koploper in groep 4 van Divisie A van de Nations League. Eerder won Polen thuis met 2-1 van Wales. Nederland speelt woensdag in Cardiff uit tegen Wales en speelt de formatie van bondscoach Louis van Gaal twee interlands tegen Polen (11 juni) en Wales (14 juni). Beide thuiswedstrijden worden gespeeld in de Kuip.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]